Домашното насилие – тема №4

• 145 909
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 2 265
Ако тя направи аборт, поне няма да има нещо, което завинаги я свързва с него. Момичето се притеснява, че заради аборта може да няма повече деца - не е така. Много по-вероятно е при раждането нещата да се объркат така, че тя да няма повече деца отколкото при аборт. Абортът е 10000% по-безопасният вариант в случая. Също и това други жени колко искали да забременеят, няма никаква връзка с нея.

# 2 266
  • Пловдив
Абсолютно някакви модерни изсмукани от пръстите глупости са според мен това, че абортът бил не знам колко хиляди пъти по-безопасен от раждането.
За вбесяването, ако направи аборт - и този риск го има, но се очаква, че ще трае по-кратко, докато забрави. За което време тя трябва да се покрие. Предполагам. С налично дете винаги може нещо да му прищрака. Знам ли ги тия как разсъждават, де.
Не знаем дали изобщо би направил нещо всъщност, божа работа, действаме според обичайните вероятности.

# 2 267
Не е изсмукано от пръстите, има си статистики в научните трудове, прочетете. Няма нищо страшно в аборта, важно е това да разбере момичето, притеснява се за неща, които не са верни изобщо. Важно е да я успокоим с факти, че нищо страшно няма в един аборт, докато ако роди, я чакат години ад и за нея, и за бебето

# 2 268
Родителите й също ще бъдат обвързани с насилника, ако се налага после да отглеждат внучето и да бранят и него, и дъщеря си. Доколкото забелязвам, Михаела изобщо за тях и не мисли, сигурна е, че ще се подложат на всички в нейно име. Огромна безотговорност.

# 2 269
За последен път. Не сравнявам рисковете между аборт и раждане. Казвам само, че има някаква възможност аборта да не е безопасен. След определена седмица не разрешават медикаментозен аборт.

# 2 270
И какъв е смисълът да се казва това на момичето? То и ваденето на мъдрец не е 100%

# 2 271
Всичко е опасно до някаква степен в живота. Но като забременяваш повторно от доказан насилник, редно е да си понесеш последствията. Не да ги стовариш на близките си, та удобно пак на някой друг да му тежи, а самата ти - невинна овчица.

# 2 272
И какъв е смисълът да се казва това на момичето? То и ваденето на мъдрец не е 100%
А ти как и гарантираш, че всичко ще е наред? Дай ги тези трудове, че аборта с кюрераж е на 1000 % безопасен.

# 2 273
Аз реших , че ще правя кюртаж не медикаментозен , ама сега пък се филмирах , че няма да се събудя  … абе страшен филм съм

# 2 274
Що не си останеш с тоя? Има достатъчно куфари.
Само си търсиш оправдания.

# 2 275
  • При семейството си
Чудно. Много и’ помогнахте.
Момиче, направи аборта в болница, при специалист и всичко ще е наред.
Има си анестезиолози, съвременни, краткотрайни упойки, ще те следят през цялото време,.
Информираното съгласие е задължителна формалност.

# 2 276
Михаела, не си единствената, която ще направи аборт и след това ще има деца.
Навремето ме оперираха от полип и ме сложиха в една стая в болницата с 35 годишна жена от едно родопско село, която ми призна, че прави аборт за 6-ти път. Вече била имала две деца. Явно за контрацепция не бяха чували.

Мисли в дългосрочен план - колко много проблеми ще имаш на главата си, ако оставиш тази бременност. Обричаш не само себе си на отношения с този звяр. Ами евентуалното дете?

В куфар намериха убита само една жена, но нека не забравяме Виторио, които уби дъщеря си Никол - бебе на 1 година и майката Sad

# 2 277
Аз реших , че ще правя кюртаж не медикаментозен , ама сега пък се филмирах , че няма да се събудя  … абе страшен филм съм

Ето до какво водят "благопожелателните" коментари. Няма страшно, ще се събудите, както и всички останали. Може да поискате вместо пълна упойка тази, при която само човек се отпуска и успокоява, ако я имат. Но и с пълната упойка нищо няма да ви стане. Не се притеснявайте.

# 2 278
То понеже куфарите са много доброжелателни.
Истината е, че ако някой иска да навреди на друг, със или без общи деца, ще го направи.

# 2 279
  • Пловдив
Стига толкова философстване - отиваш, стискаш зъби, правиш аборт по какъвто начин препоръчат лекарите, бягаш и се скриваш при вашите. За колкото време трябва.
И то - не защото абортът бил безопасен, той не че е много опасен, но друго има значение тука.

Лана Гато, гаранции няма, вярно, че и с куфарите се прекали, но търсим най-малкото зло в цялостната ситуация. Родителите и не искат да окажат подкрепа за бебето, не е само дето се свързва за цял живот с насилника. Тук е на мода всички да бъдат самостоятелни и независими от родители, но всъщност семейната подкрепа има огромно значение.

Последна редакция: пт, 06 сеп 2024, 18:26 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт