Домашното насилие – тема №4

• 147 176
  • 2 309
  •   1
Отговори
# 525
Случаят е кристално ясен и ужасен.
Дошла е полиция, жената с разцепена глава, съседката ги е чула, ама било "обикновена битова свада".
М@@@@ му и държавата, и закон, и система, и всичко....

Чакай сега, че системата и държавата са за е***не, едно на ръка, но какво трябва да направят в този случай? Говорим за пълнолетен пълноправен член на обществото, с право на глас, собственост и т.н. Всички мерки, които могат да се вземат срещу желанието на потърпевшата водят до ограничаване на права. Примерно както беше споменато по горе, шибваш се някъде, насиняваш се доволно на един хубав бушон, след което бдителна съседка уведомява съответните органи. Те съответно идват, отвеждат те на защитено място без право на излизане докато трае разследването за изясняване на случая, защото никой не взима под внимание твоите показания ( нали може да лъжеш и прикриваш насилника като в случая). И така стоиш в ареста няколко месеца докато се изясни всичко, а и не е изключено да приберат мъжът ти на топло, понеже при липса на свидетели и ако не се вземат предвид показанията на участниците, прости няма как да се изясни всичко.
Не звучи добре, нали ? На мен ми прилича на роман на Оруел, така че такъв вариант не виждам приемлив.

# 526
  • София
Аз така бъзиках ММ да ми угажда, че ако отида в РУ с този избит зъб,  кой би повярвал, че не съм бита.
Беше на сватбата на Уилям и Кейт, с това я запомнихл
А със синината си бях ходила няколко дни, без да я забележа, с къси панталони. Иначе щях да я намажа с хепарин.
В някоя книга се сещам как лекарката бута на жената някаква визитка на център за борба с насилието и отбелязва "всички така казват - че са се ударили". Ама пусто заглавието ми се губи

Последна редакция: пн, 16 окт 2023, 13:07 от Cuckoo

# 527
  • София
Има медицинско и показанията на дъщерята.

Не си го представям така. Но си представям, че за един мъж, за когото примерно са подадени 3 сигнала в районното, да стане малко по "оперативно интересен". А не полицията да го води "семейни свади". Да донапишат направо НК и да се действа по него, а не по ГК.

# 528
Все се чудех как така този син от Перник иска да бъде мутра, и кое момиче в този свят би била съгласна да му бъде гадже.... сега разбрах как е станал такъв. Кой знае как са заплашили майката и дъщерята, щом тя отрича.. в един момент се озовала на пода, а дъщерята се уплашила и случайно казала на 112, че баща й има нож. Много гнусна история, егати жалката отрепка си да биеш майката на децата си. Супер отвратителна държава и система, умиране има, оттърване няма.

# 529
  • София
Обаче системата си ги пази - 20 месеца условно за синчето, без последици за бащата.
Да ме извиняват ЙОристите, обаче тяхното образование изобщо не е гаранция, че са читави хора.
Адвокатът на татенцето е бил наеман от разни мутри, като Маргините... възможно е да са я заплашили с нещо, ако потвърди обвиненията

# 530
  • София
В БГ системата е такава, че от полицията сведението се качва на прокурор и само той решава. И просто няма накъде.

# 531
И това чудо е прокурор! И не иска да подаде оставка.

# 532
  • София
Естествено, че е виновна държавата.
Дъщерята се е обадила, съседите и близките, че и колегите - главата си слагам, че всички знаят. И всичко живо мълчи, защото в тоя селянин има събрана толкова власт, че с пръст не могат да го пипнат.
Държавата досега не е показала, че помага на жени в такова положение, така че сама жена с непълнолетно дете да се опълчи на градската мутра не знам как точно го виждат някои.

# 533
  • София
На мен ми беше тотален зор да се опълча на моя, дето е никой. Аз подавам жалба, оня отиде и им замаже очите - било семейна свада.
Па камо ли за някой прокурор!
Там си жива умряла!

# 534
  • София
На мен ми беше тотален зор да се опълча на моя, дето е никой. Аз подавам жалба, оня отиде и им замаже очите - било семейна свада.
Там си жива умряла!
За полицията ли говориш? Там ясно, че повечето са с бг мачовски разбирания, и са мъже.

# 535
Ами виновна е държавата. В една нормална държава тоя щеше да е уволнен и в затвора. В другите държава не е нужно жертвата да подава сигнал/жалба, за да се задействат институциите.

# 536
  • София
Там си жива умряла!
За полицията ли говориш? Там ясно, че повечето са с бг мачовски разбирания, и са мъже.
Е същите де. Цяла стая мъже. Седят и пушат.
Вече три сигнала има човека. И все едно нищо!

# 537
  • София
Виновен е Инспекторатът на МП или прокуратурата, ако има отделен, къде блее, ами не се самосезира за уронване на престижа.

# 538
  • София
Е мина и през прокуратурата. Няма основание за дело по НК. Семейни свади.

# 539
Т е. жената казва, че всичко е точно, вие казвате, че държавата е виновна. Ми хубуу тогава, кво да кажа друго
То да е единствен случай, да кажеш, че тоя прокурор, ама същото го има и с някви обикновени смотаняци, предполагам пак държавата е виновна

Общи условия

Активация на акаунт