Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 939
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
О да, даже ми се сториха повече 😆

Прекрасно е Люси и аз ще потърся тук . А за момичета има ли ?

# 256
Момичета, исках да ви попитам дали знаете някаква книга или онлайн обучение/видеа за психологическото и когнитивно развитие на бебето през първата година. Може и на английски език..Изследвания какво е добре да се прави и какво не, как да се държим с бебето. Да не пропуснем нещо важно или да ме сбъркаме неволно. Иска ми се да се задълбоча в тази тема.ще съм благодарна на всякаква информация:)

# 257
cat_woman, препоръчвам с две ръце и два крака апликацията на УНИЦЕФ - Bebbo - има си за всеки месец - какво да се очаква, има директни идеи за игри - за моторика, за социално развитие - аз "куту" една бивша учителка (въпреки, че учителят в мен никога не е изчезвал) много си харесах този ап и чета и на ММ от него И вкарвам в употреба идеите за игри - така изглежда (можеш да си избереш език):

Момичета, исках да ви попитам дали знаете някаква книга или онлайн обучение/видеа за психологическото и когнитивно развитие на бебето през първата година. Може и на английски език..Изследвания какво е добре да се прави и какво не, как да се държим с бебето. Да не пропуснем нещо важно или да ме сбъркаме неволно. Иска ми се да се задълбоча в тази тема.ще съм благодарна на всякаква информация:)

# 258
cat_woman, препоръчвам с две ръце и два крака апликацията на УНИЦЕФ - Bebbo - има си за всеки месец - какво да се очаква, има директни идеи за игри - за моторика, за социално развитие - аз "куту" една бивша учителка (въпреки, че учителят в мен никога не е изчезвал) много си харесах този ап и чета и на ММ от него И вкарвам в употреба идеите за игри - така изглежда (можеш да си избереш език):

Аз също я ползвам и съм много доволна ❤️🌷

# 259
Момичета, да знаете, подвела съм се вчера, то не че в фатално - но да знаете - дрешките от Декатлон с UPF защита -т.е. ултравиолетови лъчи филтрират - то те са опасните така или иначе, и заради тях се изгаря дори и "под чадъра" - защото се отразяват и във водата и в пясъка, но все пак да знаете, че не е SPF ... Ако има значение:

# 260
Аз се включвам да помръмкам, пък може и други да са на тоя хал.
Чувствам де безкрайно … не зная даже как да го кажа.
Цял ден съм затворена с малките деца в новата къща, на която двора още не е готов. Шетам, готвя, децата гледам, като малкия батко все за но мрънка милия и все го увиквам. Той си има нуждите но нали не ходи на градинка става луда работа.
Освен всичко това като си дойде ММ или влизам с него да оправяме двора- визирам мъкнене на трева, камъни или почвам да слагам маса, вечеря, а той не че не ми помага, например сгъне някоя дреха, носи малката , но все нещо зяпа- тип спорт, което не е от сега. Проблема е че говорим само битово, никакво разнообразие няма за мен, дори сам се налага да пазарува. Сега му звънна да изберем нов биберон, че тия на Нюк нещо не и допадат и някаква женка минава и му дава съвети без да е искал. Ами откачих 😖 Изревнувах. Освен че последните дни съм му набрала, това бе капака.
Ако някоя от вас ме разбра …. Добре. Ако не на кратко чувствам се слуга 😞на всички у дома.

# 261
Мерче, не съм в твоето положение, но те разбирам, и имаш пълно право да се чувстваш така,
Ние дето сме с едно дето, и пак подивявам от време на време - последните две седмици ММ засади един участък от двора в неговата стара къща с райграс - то не бе пазене да го изкълват гълъбите, поливане да не изсъхне, не знам си какво си, и днес (тук е национален празник някакъв, та е дълъг уикенд) - пристигаме за уикенда и ММ пак с тоя райграс... Казах му довечера да си го гушка, ако иска ...
И това само с едно дете и една трева 🙈🙈🙈 ти как имаш нерви за повече деца и повече задачи просто ... Respect!!
Аз се включвам да помръмкам, пък може и други да са на тоя хал.
Чувствам де безкрайно … не зная даже как да го кажа.
Цял ден съм затворена с малките деца в новата къща, на която двора още не е готов. Шетам, готвя, децата гледам, като малкия батко все за но мрънка милия и все го увиквам. Той си има нуждите но нали не ходи на градинка става луда работа.
Освен всичко това като си дойде ММ или влизам с него да оправяме двора- визирам мъкнене на трева, камъни или почвам да слагам маса, вечеря, а той не че не ми помага, например сгъне някоя дреха, носи малката , но все нещо зяпа- тип спорт, което не е от сега. Проблема е че говорим само битово, никакво разнообразие няма за мен, дори сам се налага да пазарува. Сега му звънна да изберем нов биберон, че тия на Нюк нещо не и допадат и някаква женка минава и му дава съвети без да е искал. Ами откачих 😖 Изревнувах. Освен че последните дни съм му набрала, това бе капака.
Ако някоя от вас ме разбра …. Добре. Ако не на кратко чувствам се слуга 😞на всички у дома.

# 262
Разведри ме Люси 😀 Благодаря 😘

# 263
А аз си мислех, че само аз откачам вкъщи и то с едно дете. И се нервирам на себе си, че мъжа ми много лесно ме вбесява. От няколко дни все ме ядосва и даже два дни не му говорех.🤷‍♀️

# 264
Малее не съм била сама в откачането .. Надявам се да мине тая фаза по-бързо .  Поне ММ не ме ядосва и помага ,а аз му мрънкам или се мръщя, но няма повече съм му обещала ,че той не е виновен и не искам да скапвам настроението му . Вика ,виждам и знам колко ти е трудно с дете по цял ден, та къщата ,та двора ,та готвене . И наистина старае се да помага и взаимно работим по двора .. Голям е ,има за косене имаме кучета ,зайци градина и отделно и тревата ... Абе работа работа и пак работа 😆 Та и на етажа горе работи милия . Та съм обещала да се отпусна и да не му мрънкам . Да не ставаме от двойките дето след детето се отдалечават . Гледаме и време за близост да си намираме ,че и ние души носим 😆😆 Така че мами дръжте се и това ще мине 🌷❤️

# 265
Много много благодаря за подкрепата!
Сега съм пред дилема: големия ми син има мачове в неделя , но в друг град. Поради трудната си бременност не успявах вече близо година да годя да го гледам, а той много влага в този спорт. Тренира от 6годишен… та много искам да отива , имам изцедена кърма, но става въпрос за цял ден. Как мислите, вие бихте ли отишли?
Бебка е на кърма и на гърда след всички дертове слава Богу. Та си мисля че ще си хапва от шише два три пъти 😏
Все пак и той е дете…

# 266
Пробвай първо дали ще пие от шише и тогава. Но и за теб ще е трудно. Аз съм излизала за 4-5 часа без бебето и тичах към в къщи, защото гърдите ми се пълнеха с кърма , и ако съм забравила да сложа подплънки ставаше ужасно 😂кърмата изтичаше и хайде едно петно на блузата , имах чувството,че всички мен гледат. Ако имаш помпа и ако има къде да се изцедиш ще е по добре.

Аз да ви се похваля,моето бебче вечер спи много добре. Ляга към 21:30-22:00 и чак сутрин към 5-6 се събужда. А днес какво ако ми сервира 😂😂😂 чак до врата

# 267
  • София
А днес какво ако ми сервира 😂😂😂 чак до врата
Както казва мама - "Добре яде - добре сере" Grinning Пълните памперси са радост

Дръжте се, момичета, няма все така да е Smile

# 268
Мер, би било много хубаво да отидеш.
Кърмиш ли навън? Ако не, би могла да кърмиш в колата.

Много много благодаря за подкрепата!
Сега съм пред дилема: големия ми син има мачове в неделя , но в друг град. Поради трудната си бременност не успявах вече близо година да годя да го гледам, а той много влага в този спорт. Тренира от 6годишен… та много искам да отива , имам изцедена кърма, но става въпрос за цял ден. Как мислите, вие бихте ли отишли?
Бебка е на кърма и на гърда след всички дертове слава Богу. Та си мисля че ще си хапва от шише два три пъти 😏
Все пак и той е дете…

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 20:34 от Aria Mia

# 269
Моето дете е изцяло на кърма, в понеделник се налагаше да я оставя на баба и да я гледа и съответно да я нахряни с кърма от шише. Е познайте едвам беше изпила 50 мл , мръщила се, плюла, физиономии,сърдила се, абе цирк. Та като се прибрах и като ме видя пусна една въздишка, успокой се и си засука.

Общи условия

Активация на акаунт