Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 880
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
March, права си за дерматита, то кремчето е за "кожни болести ".
За мултикъкур - аз варя в слоукукъра, не знам дали се брои 😁

Луси, съгласна съм и аз малко се напрягам като ми кажат, че нищо няма да му стане да поплаче... Може да е вярно, ама на мен пък ще ми стане. Ще ми стане гузно, криво, съвестно, ще го мисля... И кому е нужно, като имам възможност да му отвърна и да му помогна.

Аз мисля, че памперс дерматитът е различен от подсичането, но Пламена може би ще каже по-добре. Ние за момента не сме имали такива проблеми...
Дано с мазане и седене без памперс да премине бързо.
Пламена, казаха ли от какво се е получило, памперсите ли не са му понесли?

За почивката... Ние бяхме за няколко дни в планината, ами не си починах особено. Стягането на багажа много ме напрегна, ама сигурно е нормално, за пръв път беше и се наложи да носим и кошарата.

Някой ползвал ли е Мултикукър за варене на бебешка храна?

# 676
Да, не е подсечен, а много силно зачервен. Не сме сменяли памперси, все с памперс премиум кеър караме. Дерматоложката каза, че от топлото и от пишкането се запарва и така се получава. Въпреки че аз го сменям и на по-често от 3ч, като видя че е пишкал и акал и все го мия и накрая пак с проблем. Поне за момента не показва да го боли, което малко ме успокоява.
Мерси Луси, ще потърся и това кремче, въпреки че може и да го няма по нашите ширини.

# 677
Моята също скоро ще пропълзи,взе данадига дупето

Относно ,,нареваването,, аз моята беба я оставям да реве,но не точно нарочно,а просто всеки ден сме сам сами и когато готвя не мага да отреагирам.Трябва да ви кажа,добре че е така,защото определено разбра,че не и минава номера и не плаче за щяло и нещяло.

Да ви попитам,на кой месец махнахте коша за новородено

# 678
Плами, дава ми че има на Гален крем Ихтамол, но бих попитала в аптеката дали е подходящ за деца.
Мимс, аз го слагам в количката и му говоря докато съм в кухнята (магнахме коша за новородено в началото на 4тия месец защото ревеше и искаше да гледа) - та говоренето на бебето ми е малко мания, защото с общи три езика, от сега очаквам да проговори много късно и "наливам в кофичката" пък ще видим времето какво ще покаже 🤞🤞

# 679
  • В твоето съзнание...
Разбира се, че и при нас се е случвало да поплаче, ако не мога да реагирам веднага, но той като цяло е спокоен и плаче рядко де.

Аз също го взимам в кухнята със столчето за хранене (почти легнал е) и на него му е интересно и на мен. И понеже се уморих да му разказвам как режа зеленчуци си пускаме детски песнички.

Затворения кош го смених може би седмица преди да навърши 3 месеца, защтото вътре беше безумно топло, а и вече се усещаше, че му е скучно. Отвореният ни кош има пълно легнало, леката лятна количка, която купих също.

Луси, аз не знам каква е разликата между слоу и мултикукър. Просто се сетих, че майка има мулти и не го ползва, та мога да го взема, ако ще ми е полезен Grinning Ще питам във Февруарската/Януарската тема дали би имало смисъл.

# 680
КАз също не успявам винаги да откликна веднага, когато Мати плаче, защото самички по цял двн, имам и домакинска работа. Но.....гледам до няколко минути да съм при него. Сърце не ми дава да го оставя да плаче ей така, защото от опита ми с първо дете, няма такова нещо като "те, бебетата, си плачат". Винаги има някаква причина, никога не е просто, защото иска да си плаче. И е моя работа да обърна внимание и да се справя с проблема. Това не означава, че не може да плаче детето, но приоритизирам - за храна, за сън, за смяна на памперс, за неудобна позиция - веднага се намесвам. За играчка, която му е писнала - може да ме изчака 5 мин да си довърша работата.

# 681
Аз като майка моя си кове  май го оставях да плаче, докато довърша някое домашно задължение. Но той и не беше ревлив по принцип, а и се забравя какво е било.
Но сега внуците ми късат сърцето като ревнат и се старая да ги успокоявам и забавлявам, когато съм с тях. Само в рамките на разрешеното от майка им, разбира се.
Да не говорим, че от много напъване при продължителен рев могат да получат херния на стомахчето. Така, че не разбирам и аз съвета "остави го да поплаче".

# 682
О, рев определено има и при нас, по-скоро гледам да не го оставям целенасочено да плаче, това исках да кажа.
А нашият слоу кукър има различни функции (мулти) ама аз само една ползвам 😂😂🙈

# 683
Луси, супер, ще питам в аптеката!

Нашия господин днес прави 4 месеца и извадихме големия кош за количка преди няколко дни, понеже много се сърдеше в другия,беше му видимо скучно и само плачеше и искаше на ръце. В момента, в който го вземем се успокоява и започва да гледа навън, много му е интересно. Сега с другия кош има повече възможност да гледа и запазва самообладание малко повече време Grinning и е почти легнал.
Иначе и аз го взимам с мен да готвим в столчето за хранене, той си се оглежда, аз му говоря и пея през това време и гледам да съм по-бърза.

# 684
Това с " остави го да поплаче" на мен ми е много болна тема. Може ни понеже Алекс не плаче често, още по- малко пък без причина, та като го чуя цялата настръхвам. Ние понеже сме си по цял ден заедно само двамата и честно да си кажа смятам, че доста добре се разбираме.
 Също много се дразня, когато една определена част от семейството се отнася с него като с парче месо Rage. Като ми кажат, че е само бебе и нищо не разбира позеленявам.
 Докато върша някакви домакински задължения винаги го взимам с некст ту ми-то да е близо до мен. Той си играе, аз си върша каквото трябва. Като му доскучае се изкашля. Явно по некакъв начин е решил, че кашлянето е нещо страшно и така привлича внимание.
 И аз мислех, че скоро ще започне да лази, защото вдига дупето от 2 седмици, но за сега няма успех. Вдига се на ръце и на пръстите на краката, оттласква се и забива носле Joy
 Започнахте ли вече захранването? Купувате ли пюрета или си правите и как? Аз мисля да започна след 10тина дни. Вече имам реколта от домашните зеленчуци. Мисля да ги правя на пара в стерилизатора, който е 3 в 1 и има такава функция, но още събирам информация

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 13:57 от lady25

# 685
Нашето педи каза,че началото на август мога да започна да я захранвам.Честно казано ми се струва много объркващо как точно се правят нещата.Някоя ако е започнала може да сподели ☺️

# 686
Lady , да го нападнеш с целувки този нищо не разбиращ щастливец ❤️❤️❤️
Аз имам късмет че ММ е със смесени чувства относно собственото си отглеждане и се съгласява с идеите ми, защото вижда че се старая са има баланс и разум. И много любов и смях и така.
За захранването - наш Петърчо нали началото на февруари се роди реално е много по-голям от някои бебета тук в групата.
След изричното разрешение на педиатърката започнахме захранването по тукашната "схема"- за ужас на родата в бг.
Всеки ден се дава нов зеленчук.
Аз исках и ЗВБ, та леко импровизирам - за сега да чукна на дърво всичко върви добре, и бебето харесва храна и алергия към нищо не е показал. Но! Напълно съм наясно, че това е нашият конкретен случай.
До сега е ял (и яде) - морков, алабаш, картоф, тиква, броколи, Карфиол, патладжан, тиквички, бели гъбки (champignon- с това просто счупихме ужасомера на родата), сладък картоф, спанак, пресен зелен боб, Домат, фенел (venkel?), червено Цвекло, грах,
От плодовете - банан, ябълка, нектарина, ягода, Малина, пъпеш, диня
Някои неща само е пробвал и ако не са му харесали на третото сервиране за деня не ги повтарям, а каквото му хареса повтаряме като смесвам и с нещо, което му харесва.
От ДМ (отидохме до Германия, защото тук няма 🤷‍♂️🙈🤷‍♂️) взехме няколко вида каши и пюрета - да пробвам дали ще му харесат повече от домашните,
една пълнозърнеста каша - от 5 месеца - вчера я хареса вечерта с мъничко намачкано броколи вътре, днес сутринта с банан не я искаше 🤷‍♂️🤷‍♂️
Тъй като вече се върнах на работа - миналата неделя сварих в една голяма тенджера глава Карфиол, глава броколи, картоф, морков и патладжан- оставих за ЗВБ малко от броколито и Карфиола и картофът и всичко друго минах леко с блендера и сложих на порцийки по около 100 грама във фризера - добре се получи- вечерта вадя, за през деня е размразено. (За сега 100 е максимум, който изяжда)
Знам че схемата в бг е коренно различна за това само споделям, в никакъв случай не съветвам някого да прави така - още повече че и нашето бебе е "голямо" - сега в петък ще навърши 6 месеца и според тукашната инструкция мога да дам яйце и месо.
За да разбообразя пюретата и да надградя консистенциите много често гледам да дам каквото е меко директно сурово, а тази седмица правих картофени кюфтета със спанак, мъфин с банан и картофи на фурна - защото готвенето на фурна има лека хрупкавост - всичко омете.

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 02:10 от Lucie_

# 687
Lucie, много, много целувки и за Петър. Надявам се и при нас захранването да протече  с желание и лекота.
Нашата педиатърка даде зелена светлина да започваме още преди сесмица, но аз не виждам признаци на готовност от негова страна и заради това не бързам. А и много исках поне в началото да започнем с моите собствени био зеленчуци, които чак сега започват да раждат. Нямам намерение да го насилвам. Просто стискам палци да му хареса да опитва различен вид храна.

# 688
Здравейте, мами!
Скоро не съм писала, но ето ме, вече на линия.
Интересни теми сте засегнали. И аз не оставям бебка да реве, все гледам да я успокоя, когато нещо е крива. За щастие повечето пъти ми е усмихната и спокойна, но и ние с баща ѝ се стараем доста, обръщаме ѝ много внимание. Тя утре ще навърши 5 месеца. На 4 и половина месеца минахме на контролен преглед при ортопед и тя ни даде зелена светлина да сменим коша с този, който е като седалка, и да я слагаме на 45 градуса в него. Беше много доволна от развитието ѝ. Каза на 5 и половина месеца вече да я слагаме нормално седнала.

За захранването - последните седмици гледах няколко уебинара на сп.Кенгуру с д-р Владимирова. Дори си водих записки, че информацията е много. Считам, че са много полезни за такива родители като мен, които досега не са имали деца, да бъдат въведени в дебрите на захранването. Ако някой иска да ги гледа, може да ги потърси в ю тюб. Също така очаквам утре да получа книгата на Маги Пашова - "По-здрави бебета".
Та, ние стартирахме вчера със захранването, за да може таткото да присъства на първата хапка Simple Smile Започнахме с тиквичка, която сварих на пара. Купих си една мрежа, която се слага в тенджерата, и се оказа, че ми върши идеална работа и ще я ползвам. Ето я девойката Laughing 
Скрит текст:
Засега интересът е почти нулев, но се надявам по-нататък да ѝ се отвори апетитът.

# 689
Здравейте, момичета. Интересна е темата за плача, която сте подхванали. Рядко оставям бебето да плаче, предпочитам да откликвам. Ако върша нещо спешно, просто малко се забавям. Научно е доказано, че това не ги разглезва, а създава добра връзка бебе-майка. Малкото ще расте уверено, че има подкрепа...

Ev, много сладка снимка! Колко лъжички хапна принцесата? И аз имам книгата на Маги Пашова, чета я, ще ни е полезна. Има съвети и рецепти за различните месеци.

lady25, добре е, че ще захранваш с ваши зеленчуци с хубаво качество, едно малко отлагане не е проблем. А какви знаци за интерес у бебето чакаш? Нашият например ни гледа, когато ядем, но не знам дали е заради храната. Като цяло си е любопитен.

Lucie, много се радвам, че захранването минава добре и Петър няма алергия. А колики получил ли е от нещо?

Ние бяхме на море 1 седмица и беше забавно. Трудно е с бебе на път, но е чудесно да смениш обстановката. Утре пристига столчето за хранене, което поръчах, че нали скоро ще започнем и ние със захранването.

Общи условия

Активация на акаунт