Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 895
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Нашите са близнаци. На А. Още в началото на третия месец бяха с доза 200 мл готова смес. Последно ядене към 18:30 - 19:00. Сами спряха да се будят посред нощ. Първото за деня е към 6:30. Общо 4 хранения за деня. Майка им поддържа режима и нещата се получават. Но бебетата го позволяват, АМ държи сито по-дълго.
Иначе си спят което, когато колкото поиска между храненията. Например младежа след обед супер се нерви на затъмнената стая. Обича да му е светличко и да гледа играчките на активната гимнастика. Девойката е най-активна надвечер.

# 661
Да, и аз мисля че количеството трябва да се вдигне. Той рязко вдигна от 90 мл на 120 на 150 и от тогава ... 150 и много рядко 180 🤷‍♂️
Но пък захранването върви добре ... Яваш Яваш всичко ще се нареди. А и яслата започва след 15тина дена.

# 662
Здравейте момичета ,как стее?! 🌷 Нашия момък скоро е на ваксина та и ми е интересно колко ще е качил и пораснал . Прави ми впечатление,че в последно време ,ако по време на ядене ме види ,че си взимам и аз да хапвам нещо ,направо застива 😄😄 гледа ме в устата та дори и като пия вода и днеска си викам -Абе я чакай едно пюре да му взема на младежа да видим дали ще го одобри 😄 резултата беше лъжицата в неговата ръка та после в устата 😄😄😄 викам браво браво хубаво е и сам да си можеш 🤣🤣🤣🤣 и мисля лека по лека и ние започваме захранване.Имаме вече 4 навършени месеца и ми се струва готово ,но все пак другата седмица и с педито ще говорим по тия въпрос. Иначе сега в началото на месеца сме резервирали моренце 🥰 Да ви кажа честно нямам идея какво ме чака с бебе ,направо е голяма въпросителна. И ще ходим на онова място дето беше "създаден" 🤣🤣🤣🤣 да види от къде дошъл хахахаха. Шегувам сее❤️ И се чудя друго,дали има файда така да се каже от тези писателки за количка против изпотяване ,ползвали ли сте ?! И някакъв друг съвет ,ако имате тези, които вече сте били на море с бебе ,приемам идеи 🤗🤗

# 663
Здравейте, имам да наваксвам с четенето.

Танюша, пиша от морето. Постелките против изпотяване помагат, но не защитават на 100%, моят син е с дълъг перчем и пак малко се поти.

Ние сме на море сега, гледах да не взимам много багаж, взех дрехи негови, пелени, памперси, Панадол, срещу колили лекарства, за мазане слънцезащита и срещу комари. Отидохме днес сутринта на плаж от 9:40 до 11. Той спа 1 час, ние се редувахме един по един да се топнем в морето... После става жега и много хора идват на плаж, ние си стояхме в апартамента. С количка отидохме до плажа, има пътека до едно място, после мъжът ми я носи до 1 чадър и се закотвихме там. Засега е добре. Да си изкарате весело!

Lucie, сигурно се вълнуваш за яслата много! Бърза адаптация пожелавам - на теб и бебето.

кукличка, супер е детето ти, почти всяко в даден момент си смуче палеца, самоуспокоява се...ще спре. Живо и здраво да е, това са бели кахъри.

# 664
  • В твоето съзнание...
Да, на мен основният ми въпрос е това с увеличаването на калорийния прием през деня, защото той си е гладен нощем и нямам намерение да го лъжа с вода. Заспива си спокойно като хапне.
Но така или иначе как бих могла да мъ увелича калорийния прием денем, след като е на кърма, хич не ми е ясно...

Последна редакция: сб, 22 юли 2023, 21:03 от march23

# 665
Тук в нашето село от общината пращат на всяко бебе списание - то разбира се е за родителите, но е много мило на етикета адресирано до родетелите. В последното издание имаше статия за "Ама не спите ли през нощта?" И си пишеше, че си е до дете 🤷‍♂️ но те тук за всииииичко за ужасно спокойни 🤷‍♂️😅

Да, на мен основният ми въпрос е това с увеличаването на калорийния прием през деня, защото той си е гладен нощем и нямам намерение да го лъжа с вода. Заспива си спокойно като хапне.
Но така или иначе как бих могла да ми увеличат калорийния прием денем, след като е на кърма, хич не ми е ясно...

# 666
Успокоихте ме като казвате,че и вашите си ядат ръцете и смучат палчетата.Моята си смуче пръстчето ,когато и се приспи много или вечер ако се разбуди се самоуспокоява така.Аз съм ОК с това,ясно ми е,че няма до бала си да го прави,Ноооо майка ми е в ужас,само ми казва как това е голям проблем и ще бера ядове.А сега де?! 😀

# 667
Успокоихте ме като казвате,че и вашите си ядат ръцете и смучат палчетата.Моята си смуче пръстчето ,когато и се приспи много или вечер ако се разбуди се самоуспокоява така.Аз съм ОК с това,ясно ми е,че няма до бала си да го прави,Ноооо майка ми е в ужас,само ми казва как това е голям проблем и ще бера ядове.А сега де?! 😀
Мисли си за нещо готино докато тя ти говори. Или я скастри по-здраво да не ти споделя негативните си прозрения.
Майките са за това - да се тревожат. Явно се тревожи за своето, щом казва че ти ще береш ядове. А не споделя, че е загрижена за здравето на бебето. Все пак то е само на половина твое. 😆
Това е в кръга на шегата, разбира се.
Миналата седмица ми пратиха клипче внука как се опитва да напъха целия си юмрук в устата. Много се смяхме с дядото. 🤣🤣🤣

Последна редакция: чт, 27 юли 2023, 16:52 от dariVale

# 668
Хахаха хареса ми отговора ти,мерси !

Мисли си за нещо готино докато тя ти говори. Или я скастри по-здраво да не ти споделя негативните си прозрения.
Майките са за това - да се тревожат. Явно се тревожи за своето, щом казва че ти ще береш ядове. А не споделя, че е загрижена за здравето на бебето. Все пак то е само на половина твое. 😆
Това е в кръга на шегата, разбира се.
Миналата седмица ми пратиха клипче внука как се опитва да напъха целия си юмрук в устата. Много се смяхме с дядото. 🤣🤣🤣

# 669
  • София
Това с ръчичките в устата мисля че е период, при нас ако не се лъжа започна около 3 месец. Нашата не само, че непрекъснато е с ръка в устата, но често не я вади дори когато се обръща от гръб по корем Simple Smile Напоследък прави много усилени опити да пълзи, първоначално само се влачеше и си помагаше с главата по някакъв странен начин, но вече повдига и дупето и като гледам не е далеч моментът, когато ще щъка из цялата къща Simple Smile

# 670
И при нас се задава лазене Simple Smile Първото ми дете се обърна веднъж, повече не пожела, не искаше и да лази и на 10 месеца просто се изправи и проходи. От тогава не е сядала Grinning Но сега мисля, че ще имаме човек, който лази. Мати въобще не желае да стои по гръб, постоянно е по корем.

# 671
Ох тия ръчички и опити за лазене 😄😄 и при нас е същото положение- гъза на горе и се мести като стара костенурка 😄😄😄😄 ние вече освен ,че пъхаме понякога ръката в устата си, и смучем палеца от няколко дни ... Може да ми се смеете ама много познати ми се възмущават,че не искам и не давам на детето да реве ,викат остави го ,то развива дробовете . Ама при положение, че мога  да го успокоя и да е весело и спокойно как да го ставя да реве - сърце не ми дава ,дано не ме помислите за луда 😄😄😄 другата седмица сме на море 🤣 не знам какво да очаквам с бебе на 4 месеца и половина ама както дойде 🤣🥲😄😄😄 и днеска си избра първата играчка сам в Джъмбо 😄 подадох 10 нищо ,подадох последната и веднага даде ръката да хваща -викам ,твоя е 😄😄😄

# 672
И ние с баща му гледаме да не го оставяме да реве и го успокояваме колкото и както успеем. Това с 'оставянето да се нареве' вече е отживелица и доста жестоко, а и казват че така бебето се усеща изоставено, трябва да откликваме на настроенията му.

Ние утре заминаваме на планина за няколко дни, ще видим как ще е, че малкият е с памперс дерматит и се опитвам колкото се може да е без памперс, подозирам че повечето време ще си изкараме в апартамента, който наехме, но пак ще сменим обстановката. Доста ми е притеснено и се надявам бързо да мине, но визуално изглежда много зле този дерматит. Някоя сблъсквала ли се е досега с такова нещо?

# 673
Това с откликването на знаците подадени от бебето ми е "болна тема". Майката на ММ на няколко пъти ми подметна "ама аз навремето в кошарата го държах", "е то не може винаги да си точно до него" ... пффф,
Разбирам я жената - живяла е във ферма и освен ревящото бебе е трябвало да се разправя с аспержи, кокошки, и мъж влизащ и излизащ с обувките в къщата, но в 21 век, мисля че всички са наясно колко важно е да се откликва на сигналите на бебето. Това е неговият начин на комуникация. Няма как да очакваме бебето да каже "извинете госпожо Мама, бихте ли ми сменили памперса, защото пишках и ми е мокро и неудобно на д*пето" ( 😄😄), нали 🤷‍♂️🙈 Горчивата реалност е че всъщност толкова много бебета не получават отговор на своята форма на комуникация 😥
За тежка форма на подсечено дупе, нашата педиатърка препоръча този крем, с тези активни съставки - за сега колкото пъти сме го ползвали, облекчението е било бързо:

# 674
  • В твоето съзнание...
Луси, съгласна съм и аз малко се напрягам като ми кажат, че нищо няма да му стане да поплаче... Може да е вярно, ама на мен пък ще ми стане. Ще ми стане гузно, криво, съвестно, ще го мисля... И кому е нужно, като имам възможност да му отвърна и да му помогна.

Аз мисля, че памперс дерматитът е различен от подсичането, но Пламена може би ще каже по-добре. Ние за момента не сме имали такива проблеми...
Дано с мазане и седене без памперс да премине бързо.
Пламена, казаха ли от какво се е получило, памперсите ли не са му понесли?

За почивката... Ние бяхме за няколко дни в планината, ами не си починах особено. Стягането на багажа много ме напрегна, ама сигурно е нормално, за пръв път беше и се наложи да носим и кошарата.

Някой ползвал ли е Мултикукър за варене на бебешка храна?

Общи условия

Активация на акаунт