Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 869
  • 745
  •   1
Отговори
# 75

утро, как сте, мами?

И при Сами намаля броят на наакани памперси, преди акаше след всяко кърмене, сега около 4 пъти на ден. Нормално е.

Алисе, и при моя син само гърдата успокоява. Иначе друг начин, който също работи при нас - гушвам го и го залвпвам към мен изправен, главата му е на нивото на раменете. Казвам шшшш и с една ръка ритмично потупвам дупето. Един път даже заспа така.

Ev, много е хубаво, че бебето свиква да пътува, нощните паузи също са идеални. Радвам се, че сънят се е подобрил след проблема. С каква раница я носиш? Сами не харесва слинга.

Танюша, май 4 часа не са толкова малко за сън през деня, трябва да има няколкл дремвания. Как си ти?

VSSh, как мина консултацията?

Аз съм го закъсала със зъбите, та тези дни ме чакат снимки и манипулации. Ужасно неприятно, но няма как. И Сами започна да се усмихва осъзнато и това ме зарежда много!

So close, качил е 900 грама за месец. Мисля, че е добре. Педиатърката го видя за две минути, нямах време да питам абсолютно нищо. Ваксини още не сме сложили.
Иначе и аз съм го закъсала със зъбите. Искат да правя снимка на зъба, а аз не отивам, защото кърмя малкия и така си търпя болката около месец вече.

# 76
VSSh, ама защо търпиш? И аз кърмя, снимките не пречат на млялото.

# 77
VSSh, ама защо търпиш? И аз кърмя, снимките не пречат на млялото.

Племенницата ми е зъболекар и каза, че два дни не трябва да кърмя, че облъчване си има, а той бил много малък.
Лошото е, че кърмата доста ми намаля и не мога да изцедя повече, освен за храненето му, иначе бих замразила и да яде от нея два дни.

# 78
Глупости на търкалета. Рентгеновата снимка е абсолютно безвредна за кърменето, а и повечето зъболекарски упойки, защото са местни и не стигат до кърмата. Може евентуално да се пропусне едно кърмене след упойката, но и това не е нужно. Вадих си мъдрец, малката беше на 1 месец. Панорамна снимка, упойка, всичко. Трябваше уж да дам адаптирано мляко за едно хранене, но тя отказа шишето и пак си се кърмихме. Консултирах се с Хедра за упойката и снимката, няма проблем.
https://www.e-lactancia.org/breastfeeding/x-ray/product/
Оправете си зъба спокойно, няма нужда да се мъчите.

# 79
VSSh, изрично съм проверила при консултанти по кърмене, няма опасност от рвнтгенова снимка. Кърми си.
За намалената кърма - пиеш ли чай за кърмачки? Хапвай овесени ядки.

# 80
Благодаря ви, момичета!
Ще отида тогава определено.

Чай ще трябва да започна да пия. Намаля ми най-вероятно, защото в момента съм на безмлечна и безглутенова диета и общо взето го карам на картофи и ориз.

# 81
"добро утро" и от мен 😆 докато се наканя да отговоря, то се мръкна на следващия ден 🙈
за зъболекар - и аз събирам смелост, мисля че един кариес имам за правене ... Обещала съм си на лято, когато нашите дойдат да помагат с малкия, тогава 🤞🤞
Аз исках да поръчам една кутия Lovery играчки, и някак си май съм се абонирала за всичките 🤷🙈 от първата най - се хареса нещото като висяща играчка влакче - трите части могат да се закачат в различна последователност и дървената книжка - ММ я "чете" а малкия така гледа и слуша като хипнотизиран ☺️😁
Сега пристигна втората кутия - огледалото и черно белите картинки на животни за сега са хит - карам ММ да му разказва приказки с всяко животно от картинка ... И дребния слуша като хипнотизиран ☺️☺️

Добро утро, как сте, мами?

И при Сами намаля броят на наакани памперси, преди акаше след всяко кърмене, сега около 4 пъти на ден. Нормално е.

Алисе, и при моя син само гърдата успокоява. Иначе друг начин, който също работи при нас - гушвам го и го залвпвам към мен изправен, главата му е на нивото на раменете. Казвам шшшш и с една ръка ритмично потупвам дупето. Един път даже заспа така.

Ev, много е хубаво, че бебето свиква да пътува, нощните паузи също са идеални. Радвам се, че сънят се е подобрил след проблема. С каква раница я носиш? Сами не харесва слинга.

Танюша, май 4 часа не са толкова малко за сън през деня, трябва да има няколкл дремвания. Как си ти?

VSSh, как мина консултацията?

Аз съм го закъсала със зъбите, та тези дни ме чакат снимки и манипулации. Ужасно неприятно, но няма как. И Сами започна да се усмихва осъзнато и това ме зарежда много!

# 82
Добро утро , момичета 😀
От вчера бебчо издава звуци, приличащи на нещо като "грухтене". Мисля , че съм виждала , че коментирахте темата , но не намерих къде точно.
Да изчакам ли или да го водя до личната?
Благодаря 🥰

# 83
So close, извинявай, че едва сега отговарям. Ползвам Ergobaby Embrace.

Вчера нашето момиче стана на 2 месеца. Сякаш бързо мина времето. Изтеглихме я 5 кг. В петък ще видим и колко се е издължила, но ми се струва пораснала. Все повече усмивки раздава. Ревът също ни съпътства. Прави ми впечатление, че реве и при преобличане, когато слагам боди или връхна дреха. Тези дни използвахме хубавото време и бяхме навън. Ту таткото я разхождаше, ту аз. Единият като я разхожда, другият върши домакински задачки, но няма как Blush
Аз много се надявам да си намеря компания в моя квартал. Хубаво е да има с кого да си кажеш две приказки.
В събота бяхме на ортопед. Излишно май е вече да кажа, че пак рева Grinning Развива се добре детето. Лекарката ни показа две упражнения, които да правим всеки ден по няколко пъти. Едното е, когато е легнала по гръб, хващаме крачетата, както са изпънати, свиваме ги към коремчето и след това ги разтваряме настрани. Другото упражнение е като слагаме бебето по коремче, свиваме крачетата като на жабче с нашите длани и изчакваме да се оттласне. Лекарката ни каза, че трябва пак да идем отново при нея 4-ти или 5-ти месец за нов профилактичен преглед.

# 84
Никола е болен от два дни, много ми е жал да го гледам така. Беше с температура и още има кашлица. Взех веднага мерки,но не се разминахме без антибиотик. Знам,че е много малък,но не ми се рискуваше да стане по-зле. Педиатърката не ме задължи да го купя,но ми каза, че е препоръчително и аз не се колебах дълго. Единствено съм благодарна,че има апетит и пие всичко,което му дам,независимо от вкуса, само на ампулите Витамин С се мръщи малко,но пак успявам да ги дам.

# 85
Ev, благодаря за информацията 💗 Още не съм гледала раници, че уж е добре било да се ползват за по-големи бебета, след 3 или 4 месец. Честити 2 месеца!
И Сами реве при преобличане и като цяло е прекалено емоционален...дано се успокоят с времето.

Никол 15, Бързо оздравяване на Никола! Мога само да предполагам колко е кофти. Дръж ни в течение как е.

Габриелис, моят син започна да издава също нови звуци. Наблюдавай си детето. Може да е здраво, просто да научава нови неща.

Lucie, как е сладурът? Вече е голям, изчезнаха ли съвсем коликите?

# 86
моята бебка и пръхти, и грухти, а като плаче от време навреме кашли или прави едни извивки

не смятам, че има нещо притеснително
и аз мисля, че е нормално бебета да се учат да издават нови звуци, но не съм питала лекар, така че не съм сигурна

От вчера бебчо издава звуци, приличащи на нещо като "грухтене".

за тези, които си търсят компания за разходки, аз всеки ден излизам след 12 ч в южния парк и обикалям

# 87
Здравейте ,момичета !
От доста време не съм писала...сега като се замисля от 16ти Март когато се роди нашата принцеса. Гледаме се ,тя е залепена за мен ..спи на нашето легло и трябва да ме усеща ..излезна ли от стаята се ококорва, започва да ръкомаха,да се закашля ,хълца и реве. Цял репертоар 😄 та ходенето до банята е все експедитивно.Изцяло на кърма е,леки колики има вечер между 20-21ч, иначе все повече се заглежда и усмихва.Все още не сме я водили на ортопед? Бихте ли ми препоръчали добър в София .
И аз си търся компания за разходки в Южния парк та ще се радвам да се запознаем 😉

# 88
  • В твоето съзнание...
Привет момичета Simple Smile

Никол, стискам палци Никола бързо да се оправи, сигурно е много неприятно са се мъчи детенце Sad

За звуците и нашия младеж пръхти и грухти, за мен си е съвсем нормално, стига дишането да не е постоянно тежко и затруднено, не виждам проблем.

Упражненията от ортопеда, които Ev е описала ги правим и ние по съвет на педиатър. Иначе ни предстои да идем и на ортопед Simple Smile Make a wish, нашата педиатърка ни препоръча Мишо Филипов, но още не мога да дам отзив.

Аз също имам Ergobaby Embrace, още се уча как да го слагам, но на бебо му харесва. Дават я ок за бебета над един месец уж.

# 89
    Здравейте мили дами и от мен, 🌷🌷 ние тъкмо  бяхме на педиатър днес,минахме ортопеда . Та с две думи лекарката каза ,че нашия младеж едва ли не да мине на диета 😆😆😆 защото за 12 дни е качил полови килограм.  Иначе и на височина си дърпа момчето ,май ще е голям като баща си ,хехехе . Та равносметката от както се е родил, тоест два месеца без 8 дни - пораснал с 5 см и е натежал с 3.300 😆. Иначе вече сме 4.500 кг ❤️❤️❤️усмивки и много гукане от нас .

Общи условия

Активация на акаунт