Щъркелчето тук е вече, мама гушка МАРТЕНСКО човече.

• 23 923
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Май само аз давам преварена вода на малкия 🤔🤔🤔 и понякога доста си пиива . Давам му колкото му е сладко ,не мисля ,че е проблем  .Имал е дни и по 70 мн вода пие .

# 181
Да, точно саскиа, но в болницата ни казаха да гледаме за тази картинка на бебе, аз даже не съм гледала дали е минерална 🙈

# 182
Алисе, ние също планираме пътуване със самолет, но лятото и ще ми е интересен вашият опит.
За бебета до 2 години има отделен passenger type code - INF (ако е без седалка) или INS (със седалка). Разликата в цената би трябвало да е доста голяма. Не зная от къде до къде ще пътувате и с коя авиокомпания, но по принцип има и един допълнителен сървис - baby bassinet. Можеш да провериш например колко би ти излезнало да доплатиш за infant with seat срещу колко би ти струвало да доплатиш за bassinet и какви са условията при двете. При INS например, предполагам ти си носиш кошчето за седалката, а bassinet си е оборудване от самолета. Окупирайки цяла пътническа седалка, бих предположила, че INS ще е по-скъпо от INF+bassinet, но това са само предположения.

# 183
И аз давам вода по малко , но с лъжица, че на моето момиче не и харесва . Преварявам я също.

Снежинка - ние ще пътуваме на 7-ми август . От Айндховен до Варна. Билета и без това е много скъп ( общо за мен , бебето и ММ 530€) ще пътуваме с кошче 😅но аз си мисля, че и кошчето няма да е позволено, тъй като моето място и мястото на бебето е едно и също -6А , на ММ 6В. Значи на 6С ще има някой друг .

# 184
Как е времето в София,става ли за разходки. Утре имаме път на там и съм в чудене дали да не вземем и малката с нас, мислим да заведем каката в зоопарка и тъкмо да видим как ще се държи бебето на дълъг път около 2 часа ни е пътя.

# 185
  • В твоето съзнание...
Как е времето в София,става ли за разходки. Утре имаме път на там и съм в чудене дали да не вземем и малката с нас, мислим да заведем каката в зоопарка и тъкмо да видим как ще се държи бебето на дълъг път около 2 часа ни е пътя.

Не е особено хубаво времето. Не бих разчитала, че ще е подходящо за разходка на открито. Мрачно е и постоянно се кани да вали, макар и да не е много студено...

# 186
Моят педиатър ми казваше, излизайте всеки ден на разходка. Аз му виках ама как? То вали. Няма да се разтопи , това беше отговорът му.
Ние излизаме всеки ден на разходка ,независимо дали вали или е мрачно. За сега най-ниските температури са между 13-14 . В къщи винаги вратите на стаите са отворени и в едната стая прозореца е отворен ,за да се проветрява постоянно (вечерта го затваряме) . Тук друг избор нямаме ,времето е едно хамаво😅

# 187
  • В твоето съзнание...
В интерес на истината аз днес излязох малко с количката и не беше толкова зле, но на мен не ми беше много окей и затова не се застояхме.
С това време тук, скоро и аз ще се прежаля да излизам във всякакви условия, то иначе не се трае.

Алисе, със сигурност няма да имате право на столче щом са така местата, предполага се, че бебето ще пътува в теб, ако не искаш да е така вероятно ще трябва да доплатиш. Бях чела условията на wizz - https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/informatsiya-za- … ldren-and-infants, понеже си правех някакви илюзии, че ще идем в Италия за един концерт, но ММ ми отказа Grinning

Има доста инфо по темата в гугъл, бях попаднала и на един много готин блог пост, но сега не мога да го намеря Sad

Аз пак с въпрос, вашите бебоци (по-големите) държат ли си вече главичките вдигнати, когато са по-корем?

# 188
Ще ви се стори странно , но моята повдигаше главичка още в болницата,когато я слагаха по корем на електронната везна. Сега вече си държи главичката изправена и то доста я изправя .

Благодаря ще проверя в сайта , аз точно от тях закупих билета .

# 189
и моят педиатър препоръча поне една разходка всеки ден, и излизам всеки ден по 2 часа, гледам по кое време няма да има превалявания, сверявам пронозите на синоптик, дали вали и accuweather, но вчера и днес ми беше студено, особено на ръцете, докато бутах количката, иначе бебка е завита, закътана, захлюпена да не й духа вятър, май й е добре, но на мен ми беше студено Sweat Smile

# 190
за разходки , мисля че първата разходка на бебчо беше ... В седмицата след като се прибрахме от болницата - точно Алисе както казва, тук с този смахнат климат ако чака човек хубава време никога няма да излезе. През април си направих таргет и абсолютно всеки ден бях навън (може би два дена не съм била на разходка, само защото сме били я на ваксина я на някаква друга подобна задача.
за главичката - да, и то доста, но аз (човек би си помислил, че съм някакъв таргет маниак 🙈), но още през март си направих таргет и в хола обособихме килима изцяло за зона за бебето и или аз или ММ седяхме да го забавляваме докато е по корем. Почнахме от минутка докато стигнахме десет. Сега му отварян една сензорна книжка -подпирам я така че да е изправена, има страница с висящи панделки,  шумулкаща страница и дребния до макс десетина минутки откарва да зяпа книжката и да се опитва да я хване и дръпне . Но - той е на три месеца и една седмица и също с много упоритост го докарахме до тук.
за моя най-голяма изненада - имаме появяващо се зъбче 😳 - днес бяхме при педиатърката за ехограф на ставите, и тя погледна и ни каза "о, ще си имате зъбче скоро" 🙈🙈

# 191
И нашето момиче (2 месеца и 13 дни) държи главичката доста изправена, но все още трябва време да достигнем продължителността, която имат Lucie_. Всеки ден я слагам по коремче по 2-3 пъти. Като се размрънка много отново я обръщам по гръб.

Започнах да гледам и аз интервалите за будуване. Вчера за всички дремки през деня я слагах на нашето легло, че на други места нещо не се успокояваше да заспи. Като че ли най-добре се получава заспиването след хранене. Някак я унася. Днес успях да я унеса на дивана в кухнята. Ще видим как ще е през останалата част на деня. Мисля да излизам следобед, но с тези надвиснали облаци може и да завали.
Днес по-късно следобед очакваме нашия тати да се прибере, че бяхме сами тази нощ. Девойката спа, но майка ѝ не успя Blush

Lucie_, а има ли някаква промяна в поведението на бебчо след като се оказва, че очаквате първо зъбче?

# 192
Има епизоди на рев, но не както когато е превъзбуден, или е просрочен будния интервал, Ами например събуждане със силен рев.
Сега днес на заспиване приплаква, приплаква,
Вчера бяхме в ИКЕА ... Къде 4 часа, че имахме много неща да избираме, че кафе пихме, че и вечеряхме там, спа, храни се - нищо, и когато си тръгнахме в колата буквално се дра 16 минути - пътя до дома ми се стори безкраен - а не беше гладен, сух памперс, не беше стоял бъдем прекалено много,

Поне за сега при него, това което забелязвам е нещо като "кризи" от време на време.

# 193
Момичета, незнам какво става при нас. От два дни малкия спи по половин час само през деня като го успя. Като спи се напъва, мърда с крачета, с ръчички. Вижда се че не е спокоен. Събужда се и доста време е буден, спи му се търка очички, но не заспива. Някаква криза ли е това? Скок в растежа, или колики? 🤷‍♀️Толкова съм боса в това. Сутринта заспа при нас с баща му, щом го преместих спа спокойно малко и пак се ококори, но виждам че му се спи, търкаше очички и успях да го успя наново. Стана в 10 часа, папкахме, смених ме памперса и сега се уж унася, но пак ритка чак се разплаква. 🤷‍♀️

# 194

И ние бяхме така до преди 2 дни. Аз гледах тази таблица и приблизително съвпадат нещата. За щастие при нас беше по- къса киселата фаза.

Общи условия

Активация на акаунт