Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 283
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Или да дишаш прахоляк, изгорели газове ако си на ниско, дори човешки и кучешки отпадни продукти по ъглите (понякога и в входа)
Ето каква е реалността. Супер е:

Ето я реалността, просто случаен ден.

# 241
Може и да я няма впоследствие къщата, но задните дворове на кооперациите, където също има зеленина и дървета, ще си останат такива. Те, като площ, изобщо не са малки.

Т.к. имам имот в района Smirk и помня къщите, на чиито места изникнаха нови кооперации, да ти кажа, че не си права. Парцелите по Волов са около 400-450 квадрата. Ако на тях има къща от 100 и нещо квадрата, като вдигнат кооперация с 60-70% застрояване (няма как новата кооперация да е със ЗП от 100-ина квадрата), първо си заминават дърветата, защото под нивото на двора има подземни гаражи. След това малкото останал двор се бетонира за паркоместа. Мини и погледни, ще видиш, че съм права. Някоя и друга полуизсъхнала туя я има, я няма в тези бетонни дворове на нови кооперации.

# 242
За съжаление ще е така, ще никнат кооперации и в Центъра, и в панелните квартали, само защото България се е решила да се намъкне в София Close Няма как по друг начин, освен със строене на жилища, които да се напълнят от придошлите.
Само да не се приема като обида или като хейт, просто това е реалността и заради това бетонът вече е навсякъде.

# 243
Може и да я няма впоследствие къщата, но задните дворове на кооперациите, където също има зеленина и дървета, ще си останат такива. Те, като площ, изобщо не са малки.

Т.к. имам имот в района Smirk и помня къщите, на чиито места изникнаха нови кооперации, да ти кажа, че не си права. Парцелите по Волов са около 400-450 квадрата. Ако на тях има къща от 100 и нещо квадрата, като вдигнат кооперация с 60-70% застрояване (няма как новата кооперация да е със ЗП от 100-ина квадрата), първо си заминават дърветата, защото под нивото на двора има подземни гаражи. След това малкото останал двор се бетонира за паркоместа. Мини и погледни, ще видиш, че съм права. Някоя и друга полуизсъхнала туя я има, я няма в тези бетонни дворове на нови кооперации.
Не говоря за Волов, а специално за района около 11-ти Август, тъй като имам имот в този именно район.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 13:23 от Rimmona

# 244
Да имаш в съседство къща е яко, ако тая къща зимата не се отоплява с печка.

# 245
Ей сега Римона и Мандаринка да не си дадат имотите за вдигане на кооперации, а да си запазят къщите Wink И поне вашите съседи ще са доволни, че гледката им е хубава.

# 246
Както не веднъж се каза - важна е микро локацията.
Аз съм в Гео Милев и от прозореца ми се вижда парк Гео Милев. Зелено, тихо, спокойно и поддържано! В парка съм виждала катерички и таралежчета, въпреки че не е голям парк! Simple Smile

# 247
Така е, със сигурност има и хубави части във всеки квартал, просто аз станах свидетел на друго и както по-често става впечатляват ни нещата, които не ни харесват повече и тях забелязваме предимно.

# 248
  • София
За съжаление ще е така, ще никнат кооперации и в Центъра, и в панелните квартали, само защото България се е решила да се намъкне в София Close Няма как по друг начин, освен със строене на жилища, които да се напълнят от придошлите.
Само да не се приема като обида или като хейт, просто това е реалността и заради това бетонът вече е навсякъде.
Айде сега. Придошлите са виновни. Има накъде градът да расте навън, но нали общината трябва да похарчи пари за инфраструктура? Къде по-евтино е да се използва наличната и да се събират данъци вместо да се правят инвестиции.

# 249
 Отвратително е това уплътняване на София.  Наистина добре , че 40 % от жилищата са празни. Иначе щеше да е ад по улиците , защото и транспортна инфраструктура няма .

# 250
Айде сега. Придошлите са виновни. Има накъде градът да расте навън, но нали общината трябва да похарчи пари за инфраструктура? Къде по-евтино е да се използва наличната и да се събират данъци вместо да се правят инвестиции.
Grinning то навън има, но всички се бутат в Центъра Sunglasses
А защо хората си продават земите да се строят кооперации и да се бетонира и зеленината там? Нека си останат къщички и дворчета... Защото напливът покачва цените и на хората им е изгодно да продават. Ако няма нови хора, които да влязат в тези блокчета, няма и да ги строят. Wink

# 251
  • София
Grinning то навън има, но всички се бутат в Центъра Sunglasses
А защо хората си продават земите да се строят кооперации и да се бетонира и зеленината там? Нека си останат къщички и дворчета... Защото напливът покачва цените и на хората им е изгодно да продават. Ако няма нови хора, които да влязат в тези блокчета, няма и да ги строят. Wink

Защото хората, давайки стара и почти съборена къща, получават няколко апартамента в замяна. И си оправят живота.

Да, все придошлите са виновни. В Драгалевци си имат и термин - ако дядо ти не е живял там, значи си "прикар". Но пък сега за първи път се прекарва канализация, така че не знам защо все придошлите са виновни... Ако нямаше новото строителство, общината щеше да прекара канализация, ама друг път.

# 252
Много от хората продават къщите, защото специално в Центъра, като ти построят две кооперации от двете страни и къщата остане на сянка завинаги, то какъв е смисълът на това да имаш къща изобщо…
По този начин масово хора се принуждават да продават.

# 253
  • София
Предвид за какви проценти наистина се говори, че стоят празни в сф, явно се купува здраво и за инвестиция. Та надали само придошлите са виновни, като нямат добър живот по техните си родни места идват, ест. Но не само това е проблема, всъщност дълбокия истински проблем е в тези, които разрешават това да се случва и то да се усъществява по такъв безумен начин.
Даже хич не съм сигурна, че в центъра е толкова зле презастрояването, колкото по кварталите.

Последна редакция: ср, 31 май 2023, 19:13 от Angel_Dust

# 254
Ето я реалността, просто случаен ден.

Всеки ден е така. Изключение правят някои зимни дни. Проверявай ежедневно в този сайт и ще видиш, че в центъра, а и в почти цяла София въздухът е доста чист. https://maps.sensor.community/#13/42.6778/23.3196

Общи условия

Активация на акаунт