Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 112
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Добре, но аз писах И за МанЛи запад. Видях правят първа копка на сграда, която е ОУ, и ДГ едновременно. Много голямо здание на няколко етажа. Все за 2-3 години ще го построят. То ще приютява децата от МанЛи Запад, нали така? Ще опитам да потърся информацията след малко

# 556

от 1 август е публикацията

# 557
Да, това имах предвид и аз. Дано наистина стане за две години:) Има надежда за МанЛи-тата Simple Smile

# 558
В момента се строи училище и детска градина на ул. Казбек. Приемът ще започне 2025 г.
Училища наблизо има в Бъкстон и Борово също. Денонощна аптека на Бъкстон и Каблешков, на Родопски извор, Ремедиум на Каблешков. И още много аптеки в квартала.
Денонощен 345 на Пирин, също на Пирин Фантастико.2 бр. Лидл на Каблешков в Ман. Л. Изток и Ман. Л. Запад, Билла на Каблешков и България, Билла в МОЛ България, Кауфланд на Каблешков. МБАЛ Света София на България, поликлиника България на България до Билла.
Много частни детски градини, няколко италиански ресторанта, Хепи, сладкарници, пекарни, чудесни месарски магазини. Много, ама наистина много фризьорски салони, за красота, за спорт.
Давам апартамент под наем в Ман. Л. Запад, който е на чудесно място и много близо до Каблешков.
Транспорт - тролеи, авт. 204,73,110,74, трамвай 7, новите бусове довеждащ транспорт.
Удобствата много зависят от микролокацията в квартала

# 559
Здравейте, какво мислите за кв. Изток и по-конкретно района около Парк Хотел Москва? Тази част на София ми е много непозната, рядко ходя на там, по-скоро само минавам транзит. Търсихме апартамент в Лозенец, но тук предлагането е просто абсурдно..

# 560
Здравейте, какво мислите за кв. Изток и по-конкретно района около Парк Хотел Москва? Тази част на София ми е много непозната, рядко ходя на там, по-скоро само минавам транзит. Търсихме апартамент в Лозенец, но тук предлагането е просто абсурдно..

Не си от София ? Какво има да се мисли за Изток - новия Лозенец е Изток, по застрояване, като локация е ОК, но как се живее там някой трябва някой с опит от квартала да каже. По едно време доста обикалях там имаше и хубави блокчета и соц. блокове, сега избягвам че няма къде да се паркира.

# 561
Живяла съм точно зад парк хотел москва. На метри и от парка, и от метрото, хубаво място е. Виждам, че имате две деца - наоколо е пълно с млади семейства с деца. Търсете с паркомясто, защото близостта до парка си казва думата и при паркирането.

# 562
Ами то и в Изток няма кой знае какво предлагане..

# 563
Здравейте, какво мислите за кв. Изток и по-конкретно района около Парк Хотел Москва?
Цивилизовано е.

# 564
  • Sofia
За мен лично Парк Хотел Москва - апартамент задължително с паркомясто и очевидно да не е на самия Драган Цанков, иначе ти заминава цялата локация - хем мръсно, хем шумно, хем лудница с паркирането. Но ако ще си купите някъде малко по-навътре, с паркомясто и ви устройва цената, то си е добре Simple Smile

# 565
Скрит текст:

Не си от София ? Какво има да се мисли за Изток - новия Лозенец е Изток, по застрояване, като локация е ОК, но как се живее там някой трябва някой с опит от квартала да каже. По едно време доста обикалях там имаше и хубави блокчета и соц. блокове, сега избягвам че няма къде да се паркира.

Звездица, да, по принцип не съм от София. Като студентка живях в Студентски, после известно време в друг град, сега от няколко години сме пак тук. Съпругът ми е от София, според него локацията е супер. Аз съм със смесени чувства, някак си не мога да го усетя като моето, колкото и тъпо да звучи. Може би защото много ми харесва мястото, на което живеем в момента ( Хладилника, на входа на Южния парк), тук имам абсолютно всичко на една ръка разстояние, детска градина, спорт на децата, близки и приятели, дори работното ми място - всичко е ситуирано в Лозенец и Иван Вазов, и затова написах, че реално през Изток само съм минавала, и наистина нямам впечатления, как е да се живее там.

# 566
  • София
По-добре лозенец или Иван Вазов. В Изток предлагането ще е толкова абсурдно колкото и в Лозенец, каквото и да значи абсурдно, всъщност.

# 567
  • пустинята Гоби
Щом не ти харесва, значи не е твоето. Няма значение кой какво мисли. Защо не изчакате да се появи нещо в квартала, в който живеете?

# 568

Прекрасно място за живот, едно от най-добрите в София.

# 569
  • София
И аз харесвам Хладилника, не знам защо хората тук го бяха пооплюли. (но не съм живяла там де, може да има защо). Относно Изток, квартала е много добър според мен. Малко почнаха и него да го презастрояват. Скоро може и зоната да стигне до Изток, но то гараж или паркомясто си е must навсякъде вече. Аз бих посъветвала да си направите разходки из квартала и сами да видите харесва ли ви, няма значение кой какво ви казва, вие ще живеете там.
Скрит текст:

Звездица, да, по принцип не съм от София. Като студентка живях в Студентски, после известно време в друг град, сега от няколко години сме пак тук. Съпругът ми е от София, според него локацията е супер. Аз съм със смесени чувства, някак си не мога да го усетя като моето, колкото и тъпо да звучи. Може би защото много ми харесва мястото, на което живеем в момента ( Хладилника, на входа на Южния парк), тук имам абсолютно всичко на една ръка разстояние, детска градина, спорт на децата, близки и приятели, дори работното ми място - всичко е ситуирано в Лозенец и Иван Вазов, и затова написах, че реално през Изток само съм минавала, и наистина нямам впечатления, как е да се живее там.

Общи условия

Активация на акаунт