Плюсове и минуси на кварталите в София - тема 15

• 47 084
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Може ли пример за София за локация, но точен адрес, за да го проверим, който не е презастроен, не гледаш съседите си, като цяло е ОК и има денонощни магазини, аптеки и заведения наблизо. Защото мисля, че това нещо не съществува.
Улица Сан Стефано 11 или
в карето между Орлов мост, Военната академия и Еминеску. Има и малко ново строителство, и по-стари кооперации с градинки между тях, и даже има и къщи с градини. Има и сгради директно на Цар Освободител, но пък там ще кажете, трафикът пречи, въпреки ненадминатата гледка.
Някои от сградите ги построиха твърде наблизо, но все още има и такива с много зеленина около тях. Някои гледат към парка на Военната академия, други си имат достатъчно отстояние.

# 646
Може ли пример за София за локация, но точен адрес, за да го проверим, който не е презастроен, не гледаш съседите си, като цяло е ОК и има денонощни магазини, аптеки и заведения наблизо. Защото мисля, че това нещо не съществува.
Улица Сан Стефано 11

Е това е много висока, да кажем дори недостижима топка. Laughing
Проектирана по индивидуална поръчка, без ограничения.

# 647
  • пустинята Гоби
На голяма част от сградите задните дворове не се виждат, така че как изглеждат знаят само живущите там.

# 648
Живущите посочват, че от една част от терасите си виждат вътрешния двор и съседни вътрешни дворове с големи дървета, които правят пейзажа доста зелен и приятен. Не мога да подам сол на съседа отсреща със сигурност, само мога да помахам.

# 649
Тук вече съвсем изплискахте легена. Сан Стефано 11 са апартаментите на Тодор Живков и цялото ЦК на БКП.

Really???

# 650
На Людмила Живкова и Батето, като сватбен подарък, че да му е и близо до работа (БНТ).

Днес търсих нещо в Гугъл мапс в Лагера и наистина се видяха на картата доста приятни карета от малки 4-етажни блокчета със зелено между тях. Ориентировъчно бл. 21 или бл. 23 гледах. Срещу Нишава.

Последна редакция: ср, 23 авг 2023, 19:00 от man_darin_ka

# 651
Здравейте, купихме апартамент в сграда на ул. Маестро Кънев 60, на границата между Овча Купел 1 и старата част. Присъединих се в една фейсбук група, в която не спират да пишат, че било адски шумно от Факултета, горящи кабели и едва ли не цигани навсякъде. Много се изплаших. По принцип ходихме, разглеждахме, има нови сгради и привидно е приятно. Моля ви някой ако живее там/ наоколо, може ли да даде мнение, толкова ли е зле положението  ?

# 652
  • пустинята Гоби
Възможно е зимата въздуха да не е най-чистия, но в коя част на София е. Поживейте малко, пък тогава се плашете. На мен ми изглежда приятна уличката, но точно от тази част на квартала нямам впечатления. Цигани навсякъде едва ли има.

# 653
  • София
ФБ групите основно акцентират върху проблемите, това е нормално. Аз съм в група за Красно село. Четейки в нея  стигам до извод, че кварталът е гето, с възможно най-корумпираните управници, живущите са или мутри, или селяни, по улиците се разхождат змии, луди и наркомани, на пазара само ви лъжат, а полицията си клати краката.
На практика обаче, кварталът е от добрите, зелени и уредени стари квартали. Така че и във вашия случай вероятно доста се преувеличава. Не бързайте да се разочаровате преди да поживеете. Всеки квартал си има плюсове и минуси.

# 654
  • sofia
Тази локация е далече от циганите...в началото на 90те живеехме в бл 525 с изглед към махалата. Там е близо и пейзажа беше горящи гуми и пушещи бараки. Цигани си има, нормално е да са повече в района, предвид близостта на Факултета

# 655
  • София
Здравейте, моля за мнения на живущи в/около Драз Махала, в близост до ул. Раковски - как е положението там - гъмжи ли от разноцветни или не е чак толкова зле положението?

# 656
Здравейте, моля за мнения на живущи в/около Драз Махала, в близост до ул. Раковски - как е положението там - гъмжи ли от разноцветни или не е чак толкова зле положението?
Занемарен неприятен квартал, иди някоя вечер и разгледай като се стъмни и виж дали искаш да се прибираш пеша по нощите из тези улици.

# 657
  • Sofia
Работих там няколко години. Ами далеч е от идеалното място, но и го помня района преди ремонта. Цялостно около Лъвов мост беше трагедия. Сега е доста по-добре, а и се строи малко или много.
Ако не си на първа линия или в голяма близост до първа линия на булеварда според мен е прилично (тук вече зависи от изискванията), но със сигурност трябва да се отиде примерно към 17ч и да видиш шум и прах от булеварда как ти се вижда.

Друго, което може да те откаже е, че все още си има съмнителни субекти около Лъвов Мост от страната на центъра по Мария Луиза, което прави не особено приятно изживяване.

# 658
По темата с Лъвов мост наскоро имаше интересен пост в страницата на Сделки с имоти във Фейсбук (сори, не е реклама, ама няма как заобиколно да кажа къде е обсъждано Grinning) Та там какви коментари имаше под поста за Лъвов мост...ако човек ги прочете всичките, не знам ще се завърти ли изобщо в района.

# 659
По темата с Лъвов мост наскоро имаше интересен пост в страницата на Сделки с имоти във Фейсбук (сори, не е реклама, ама няма как заобиколно да кажа къде е обсъждано Grinning) Та там какви коментари имаше под поста за Лъвов мост...ако човек ги прочете всичките, не знам ще се завърти ли изобщо в района.

Строи се сериозно от няколко години. Резултатът ще бъде развитие на районите около Лъвов мост и тези на север. До Баухаус се издига голям затворен комплекс , въпрос на време е да тръгне друг подобен на мястото на старата Родопа. Мисля че нещата сериозно се раздвижват, щото общината преди месец се сгъна и изчисти сумати цигански гета а да прави такова нещо преди избори си е знак за сериозен финансов интерес

Общи условия

Активация на акаунт