Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 448
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Ами няма какво да направиш повече.
Обяснила си, показала си.
Дала си му шанс за излекуване, той не иска.
Може би иска да е болен, не знам.

# 91
На мен баща ми и най - добрата приятелка ми казваха да не ям, ама кой да чуе 🙄
Да ги бях слушала, резултата беше налице.

# 92
Не само аз, синът му колко му дудна и той. Поне той видя покрай мен че нито е гадно, нито е трудно. Ама то това не можело, онова не можело то така... знаеш как е, оправдания човек ще си намери всякак щом като това иска. Той затова мине се не мине и ми обяснява колко ми се възхищавал за храненето и как не се тръшкам. Ми няма да се тръшкам, подай сега кифтетата Grinning
Съпругата на този същия образ я помня много, ама много добре окръглена и нея. Само от това че е махнала подхапванията вечер пред телевизора (брутални бяха, чипс или по цял пакет пуканки ама му слага допълнително масло) и малко по-често ядене на салати, е свалила десетина кила след нова година. И продължава. Тя си има и доста откъде да свали де, но мисълта ми е че дори не е на някакъв режим ами просто тия допълнителни похапвания е махнала.

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 23:44 от natka

# 93
И това  е нещо.
Даже назад Невена точно това писа. В да не се махат от раз и веднага да се минава на кето или нввмх.
То си е стрес. Бавно. Маха първо това, след няколко дни онова и така. Да свикне не само тяло, но и мозъка.
При мен се получи, но аз вече много бях ограничила и бях почнала протеини повече, но пак доста в/уж полезни/ присъстваха в менюто ми.

# 94
Е то само аз тук я слагам към кой да е писано?
Моята публикация беше ориентирана към всички, които четат темата (а не се включват да пишат). Със сигурност са много повече от пишещите в темата.🙂
Прибрах се от дълга и приятна разходка, минах и през спортните уреди (там изобщо не ме боли стъпалото😃). Изпих и почти литър вода, докато бях навън. Напоследък не излизам без поне половин литър вода; откакто почнах да го правя, се чувствам супер.🙂

# 95
  • Paris, France
Така сме ние с мъжа ми норвежец. Като се събрахме беше 70 кг, но спортуваше много и след диета заради спорта. Спря спорта по здравословни причини. Сега носи ХХL… яде само фастфууд, никакви  плодове и зеленчуци. Пие по 2 литра безалкохолно. Не пие вода. Колко съм говорила. Лекари и те…Ядосвам се понеже и много здравословни проблеми се появиха. Карали сме се. Ето днес поръча пица пак. То е само пица, бургери, кебапи, сладко, чипсове и сосове на всичко. Отказах се. Мъчно ми е, защото е сериозно болен, но не можеш да помогнеш на някой който не иска помощ. И вече не му меля на главата. Само ако даде чипс на детето. Тъжно, но нищо не мога да направя вече.

У нас е същото, с разликата че на ММ нищо му няма и триглицериди по-високи от 70-80 Не сме видяли още, а закусва с кроасани, подсладени кисели млекца, яде по ресторанти и от четвърт век ме пита за кво готвя като можем да си поръчаме вкусотии. Поне 5 пъти седмично яде в ресторант, но често и по 10. На почти 55г гадината няма един бял косъм. Баща му умря на 90г с цялата си коса на главата, почти без бели коси и с всичкия си. У тях ядат като прасета, но сравнително чиста храна. Ген, микробиот, късмет. Ходи, не ходи на фитнес си има мускулести крака. Майка му беше с преддиабет, но го обърна с леко намаляване на ВХ. Всичките му братя и сестри са били винаги слаби до нормални.

Пълнолетните ми деца ядат боклуци. Подиграват ме за витамините и салатите. Спрях да меля. Обяснила съм всичко.

Майка ми знае и даже тя ме завлече на ендокринолог в БГ. Всеки път ме чака с баница с масло. Домашна била, без маргарин, бавен въглехидрат била. Бавен, ама на мене бързичко ми се напъхва в черен дроб и шкембак. Като куршум е баничката. Тя е дебела (майка ми, баниците и са тънки 🤩), но няма моите стойности на инсулин и КЗ над 5 не е виждала.

На нас най-големия проблем ни е семейната среда. Не си само ти. Не стига, че докторите не ни подкрепят и често не разбират за какво им говорим, колегите не ни разбират и за капак и домашните, от които би трябвало да получим най-голяма подкрепа ни правят сечено. Ами такъв е живота.

Елора пише, че брат и трябвало да и обясни за КЗ и инсулин. Добре, ама моята майка го знае и може да го преподава. Ако друг и каже за някоя изпърдяна диета от картофи и ориз или неща, дето растели над земята става цялата в слух. Мене ме видя през август и в средата на октомври ме видя -15 кила и не се впечатли. Оня ден пак ми затутутка някаква диета на моя втора братовчедка, с която брат'чедката станала 51 кила. Че аз тежах по-малко. А тя си ходи с високо кръвно и дебела и се чуди от какво е. Обувките на обущаря.

Понякога чужди хора разбират по-лесно. Добре си направила, че си дошла в групата. Добре дошла си и всички искаме да станеш като Елора и мене, примерно. Мислим ти доброто, ако и да мислим, че можеш да го постигнеш по-бързо, по-лесно, по-евтино, с по-малко глад, нещо такова.

Погледнах ендокриноложката-диетолог, която искаш да посетиш. Тя има друг поглед върху нещата. Примерно, казва, че бавно отслабване е по-добро и успешно. За кого? Всички проучвания показват, че при обезитет, диабет 2 и ИР рязкото отслабване е по-успешно.

Писа, че си била на диети, отслабвала си и пак си качвала кила. Това е напълно нормално. Даже и дивите животни качват тегло и мазнини в сезони на обилна храна и свалят след раждане и по време на суша, студ итн. Да качваш и сваляш 10-15 кила, даже всяка година е ОК и нищо съществено не разваля в организма, даже напротив.  20 кила може, повече не. Ако си клечка даже е добре да качиш мускул, малко мазнина. Ако си дебела е ОК да отслабнеш. Никой не седи на едни и същи грамове цял живот, само пияниците 🥳.

За лекарствата, които ще пиеш до гроб - нищо се не знае. Допреди 20г диабет 2 е смятан за прогресивно и неизлечимо заболяване, а днес го обръщат с малко витамини и диета от 600 калории. Може да намерят нещо и за това, което ти има. Разказвах на майка на съученик на дъщеря ми за кето режима, че имаше епилепсия. Не я заинтересувах. Открили и диабет, турили я на месо и зеленчуци, поотслабна и епилепсията и изчезнала. Викам и "Ами нали за същата диета ти казах". А, ама докторите нищо не и били казали и я било страх да не се влоши.

С толкова лекарства, които вдигат инсулин ще е трудно. Аз имам халтави стави и като си изкълча нещо ми дават стероиди. Гледам да не ги пия често, но не винаги минава номера. Тогава инсулинът ми скача доста високо. Гледам да спра ВХ в такива моменти.

У нас синът ми не яде почти нищо, различно от меса, риба, леща, боб, ориз, хляб, макаронени, кускус и боклучави сладкиши. Не мога да сложа гъби, спанак, вино, бира, зеле в ядене ако искам и той да яде. Решила съм въпроса като готвя като азиатките - всичко в отделен съд. Бял ориз за домашните и кафяв за мене в друга тенджера, месото само с лук и чесън, зеленчуците отделно. Смеех се на японската ми съквартиранта преди 30 години, че на всяко ядене има повече тенджери и тигани, отколкото купички и чинии, ама станах бетер нея. Всеки да си сипва каквото иска.

Правя мариновани салати от моркови и зеле, по 2 кила наведнъж и после си имаме за цяла седмица, та винаги има зеленчук в хладилника ако прегладнея.

Ако ти се качва холестерола от яйца (Не е невъзможно, макар и сирене и масло да го качват повече), можеш да разгледаш WFPBD. Цели, вегански храни без мазнина. Леща, боб с кафяв ориз за гарнитура, салати без мазнина, плодове. Точно това, което искаш да ядеш. Сигурно и рецепти за палачинки има. Не съм търсила, но съм виждала рецепти за кексове.

tays, нюкасълската диета е за отмазняване на вътрешни органи. Аз имах мазен дроб, знаеш и го имах и след като свалих 10 кила. Не знам дали на тебе ще ти помогне с нещо. След такава диета човек трябва да яде до 2/3 от калориите, които е ял преди нея. Това обръща каруцата при повечето хора. По-удачно ми се струва да я правиш през ден, така че да си запазиш обмяната на веществата. Може на следващия ден да превеждаш със 100, 200 или 300 калории и даже да си увеличиш обмяната. Тялото от два дни запомня този с повечето калории и кара на по-високите. Ако дълго време седиш на ниски, май не е точно така, освен ако не са супер ниски и кето. Писала съм, сега ям по 1500-1600 калории на балансирана или ВВ и 2000 на кето, а преди да отслабна на 1200 и спорт дебелеех.

АРТЕМИС, при диабет 2 и ИР има дефект в производството на бикарбонати в панкреаса. При много ниски калории или кето урината е кисела, много кисела, дори и човек да пие по много вода. Тоновете зеленчуци не компенсират това. Документирано и проучено е и се знае, че голяма част от децата, сложени на кетогенна заради епилепсия правят камъни в бъбреците. Необходимостта от цитрат я пише даже и в уикипедия в статията за кетогенната диета. Пускала съм много линкове към обяснения и проучвания, но ги нямам и трябва да ги търся наново. Ако искаш мога да ги потърся пак. Свързано е и с работа на черен дроб, отслабване, костна плътност. За да се алкализира, тялото вади магнезий от костите. Чаена лъжичка мазнина за жлъчката и анализиране според рH са най-важното при такъв режим, по-важни и от витамини.

natka, като идеш следващия път, извикай ме и мене! Ще ги строя за нула време. През половин час ще нося на диабетика де леген с маруля, де тенджера със салата от целина. Само да не му падне КЗ под 5.1, че сигурно ще викат бърза помощ.

# 96
  • София
 Ясно, благодаря, Невена. Аз така или иначе без мазнина не оставам - краве масло, гъша мас, зехтин или маслини. А си пия Магне д'Оро - натурален морски магнезий, магнезиев цитрат и витамини В1, В6 и В12.

# 97
Скрит текст:
Така сме ние с мъжа ми норвежец. Като се събрахме беше 70 кг, но спортуваше много и след диета заради спорта. Спря спорта по здравословни причини. Сега носи ХХL… яде само фастфууд, никакви  плодове и зеленчуци. Пие по 2 литра безалкохолно. Не пие вода. Колко съм говорила. Лекари и те…Ядосвам се понеже и много здравословни проблеми се появиха. Карали сме се. Ето днес поръча пица пак. То е само пица, бургери, кебапи, сладко, чипсове и сосове на всичко. Отказах се. Мъчно ми е, защото е сериозно болен, но не можеш да помогнеш на някой който не иска помощ. И вече не му меля на главата. Само ако даде чипс на детето. Тъжно, но нищо не мога да направя вече.

У нас е същото, с разликата че на ММ нищо му няма и триглицериди по-високи от 70-80 Не сме видяли още, а закусва с кроасани, подсладени кисели млекца, яде по ресторанти и от четвърт век ме пита за кво готвя като можем да си поръчаме вкусотии. Поне 5 пъти седмично яде в ресторант, но често и по 10. На почти 55г гадината няма един бял косъм. Баща му умря на 90г с цялата си коса на главата, почти без бели коси и с всичкия си. У тях ядат като прасета, но сравнително чиста храна. Ген, микробиот, късмет. Ходи, не ходи на фитнес си има мускулести крака. Майка му беше с преддиабет, но го обърна с леко намаляване на ВХ. Всичките му братя и сестри са били винаги слаби до нормални.

Пълнолетните ми деца ядат боклуци. Подиграват ме за витамините и салатите. Спрях да меля. Обяснила съм всичко.

Майка ми знае и даже тя ме завлече на ендокринолог в БГ. Всеки път ме чака с баница с масло. Домашна била, без маргарин, бавен въглехидрат била. Бавен, ама на мене бързичко ми се напъхва в черен дроб и шкембак. Като куршум е баничката. Тя е дебела (майка ми, баниците и са тънки 🤩), но няма моите стойности на инсулин и КЗ над 5 не е виждала.

На нас най-големия проблем ни е семейната среда. Не си само ти. Не стига, че докторите не ни подкрепят и често не разбират за какво им говорим, колегите не ни разбират и за капак и домашните, от които би трябвало да получим най-голяма подкрепа ни правят сечено. Ами такъв е живота.

Елора пише, че брат и трябвало да и обясни за КЗ и инсулин. Добре, ама моята майка го знае и може да го преподава. Ако друг и каже за някоя изпърдяна диета от картофи и ориз или неща, дето растели над земята става цялата в слух. Мене ме видя през август и в средата на октомври ме видя -15 кила и не се впечатли. Оня ден пак ми затутутка някаква диета на моя втора братовчедка, с която брат'чедката станала 51 кила. Че аз тежах по-малко. А тя си ходи с високо кръвно и дебела и се чуди от какво е. Обувките на обущаря.

Понякога чужди хора разбират по-лесно. Добре си направила, че си дошла в групата. Добре дошла си и всички искаме да станеш като Елора и мене, примерно. Мислим ти доброто, ако и да мислим, че можеш да го постигнеш по-бързо, по-лесно, по-евтино, с по-малко глад, нещо такова.

Погледнах ендокриноложката-диетолог, която искаш да посетиш. Тя има друг поглед върху нещата. Примерно, казва, че бавно отслабване е по-добро и успешно. За кого? Всички проучвания показват, че при обезитет, диабет 2 и ИР рязкото отслабване е по-успешно.

Писа, че си била на диети, отслабвала си и пак си качвала кила. Това е напълно нормално. Даже и дивите животни качват тегло и мазнини в сезони на обилна храна и свалят след раждане и по време на суша, студ итн. Да качваш и сваляш 10-15 кила, даже всяка година е ОК и нищо съществено не разваля в организма, даже напротив.  20 кила може, повече не. Ако си клечка даже е добре да качиш мускул, малко мазнина. Ако си дебела е ОК да отслабнеш. Никой не седи на едни и същи грамове цял живот, само пияниците 🥳.

За лекарствата, които ще пиеш до гроб - нищо се не знае. Допреди 20г диабет 2 е смятан за прогресивно и неизлечимо заболяване, а днес го обръщат с малко витамини и диета от 600 калории. Може да намерят нещо и за това, което ти има. Разказвах на майка на съученик на дъщеря ми за кето режима, че имаше епилепсия. Не я заинтересувах. Открили и диабет, турили я на месо и зеленчуци, поотслабна и епилепсията и изчезнала. Викам и "Ами нали за същата диета ти казах". А, ама докторите нищо не и били казали и я било страх да не се влоши.

С толкова лекарства, които вдигат инсулин ще е трудно. Аз имам халтави стави и като си изкълча нещо ми дават стероиди. Гледам да не ги пия често, но не винаги минава номера. Тогава инсулинът ми скача доста високо. Гледам да спра ВХ в такива моменти.

У нас синът ми не яде почти нищо, различно от меса, риба, леща, боб, ориз, хляб, макаронени, кускус и боклучави сладкиши. Не мога да сложа гъби, спанак, вино, бира, зеле в ядене ако искам и той да яде. Решила съм въпроса като готвя като азиатките - всичко в отделен съд. Бял ориз за домашните и кафяв за мене в друга тенджера, месото само с лук и чесън, зеленчуците отделно. Смеех се на японската ми съквартиранта преди 30 години, че на всяко ядене има повече тенджери и тигани, отколкото купички и чинии, ама станах бетер нея. Всеки да си сипва каквото иска.

Правя мариновани салати от моркови и зеле, по 2 кила наведнъж и после си имаме за цяла седмица, та винаги има зеленчук в хладилника ако прегладнея.

Ако ти се качва холестерола от яйца (Не е невъзможно, макар и сирене и масло да го качват повече), можеш да разгледаш WFPBD. Цели, вегански храни без мазнина. Леща, боб с кафяв ориз за гарнитура, салати без мазнина, плодове. Точно това, което искаш да ядеш. Сигурно и рецепти за палачинки има. Не съм търсила, но съм виждала рецепти за кексове.

tays, нюкасълската диета е за отмазняване на вътрешни органи. Аз имах мазен дроб, знаеш и го имах и след като свалих 10 кила. Не знам дали на тебе ще ти помогне с нещо. След такава диета човек трябва да яде до 2/3 от калориите, които е ял преди нея. Това обръща каруцата при повечето хора. По-удачно ми се струва да я правиш през ден, така че да си запазиш обмяната на веществата. Може на следващия ден да превеждаш със 100, 200 или 300 калории и даже да си увеличиш обмяната. Тялото от два дни запомня този с повечето калории и кара на по-високите. Ако дълго време седиш на ниски, май не е точно така, освен ако не са супер ниски и кето. Писала съм, сега ям по 1500-1600 калории на балансирана или ВВ и 2000 на кето, а преди да отслабна на 1200 и спорт дебелеех.

АРТЕМИС, при диабет 2 и ИР има дефект в производството на бикарбонати в панкреаса. При много ниски калории или кето урината е кисела, много кисела, дори и човек да пие по много вода. Тоновете зеленчуци не компенсират това. Документирано и проучено е и се знае, че голяма част от децата, сложени на кетогенна заради епилепсия правят камъни в бъбреците. Необходимостта от цитрат я пише даже и в уикипедия в статията за кетогенната диета. Пускала съм много линкове към обяснения и проучвания, но ги нямам и трябва да ги търся наново. Ако искаш мога да ги потърся пак. Свързано е и с работа на черен дроб, отслабване, костна плътност. За да се алкализира, тялото вади магнезий от костите. Чаена лъжичка мазнина за жлъчката и анализиране според рH са най-важното при такъв режим, по-важни и от витамини.
natka, като идеш следващия път, извикай ме и мене! Ще ги строя за нула време. През половин час ще нося на диабетика де леген с маруля, де тенджера със салата от целина. Само да не му падне КЗ под 5.1, че сигурно ще викат бърза помощ.
Хич не мога да се разправям, вярно че докато бях там ядяха по-често салати защото аз правех (то щото нали е мнооого сложно нещо) но не е до салатите. Този човек сутрин яде нещо купено отвън - я кроасан, я геврек там на сандвич, я препечени филии с масло. На обяд дори и да има от вечеря някакви мръвки останали, обикновено пак яде някоя глупост, така си решава. Докато бях там, понеже винаги имаше в хладилника салата и варени яйца, чат-пат посягаше към тях. И вечер може и да яде от свястната храна дето е сготвена, а може и да се излигави и по-късно да яде някакъв бургер от вън. И са подхапвания на чипсове, крекери и прочие простотии, оправдавайки се че все има по някое хапче да взема и не бивало на гладно. Толкова през просото я кара че вечер си бие инсулина в 11ч и нататък, такова време си избрал щото го мързи да го мисли иначе къде да го намести спрямо останалите лекарства дето взема. За чий му е тоя инсулин по нощите, не е известно, ама си намира повод и с него да изяде нещо... И всичката му е такава, отбий номер и постоянно оплакване какъв болен човек е. Анемичен бил, горкият. Ми нормално, ти не вземаш Б12 - не стига че си си купил такива дето се гълтат, ами и тях не вземаш, пък то и все тая както пиеш метформин. Желязо си купил там някаква добавка пак по тоя повод. Да ама той я вземе 1-2 дена и заявява че му дошла силата яко Joy и му стига толкова.Може и да се сети пак след 2 седмици, примерно. И му казвам че не става така като него - на ден пие по безброй кафета, в едни големи като халба, с мляко и Спленда. На гадната Спленда има логото на незнамсикаква диабетна асоциация, купува си я в пакети по кило. Сукралоза е в нея, знам че ще се почудиш и да не търсиш. И диетично Пепси се лочи всеки ден, купува се със стековете. Сякаш малко му е кофеинът. Сънят няма нужда да казвам че не му се получава с това всичкото. Влачи се из къщи и мърмори как всичко го боли, (има и артрит) и жули кафета и цигари по всяко време на деня и нощта.
Херния има, която отказват да му оперират, казват му да свали някакви кила първо. Според мен ще си я влачи до живот, не виждам да се е хванал да сваля.
И на всичкото това, само за последните години откакто аз знам, се е вричал че ще мине на диета безброй пъти. Май около седмица го държа най-дълго, ама то беше някоя глупост от сорта на краставици и тофу, много ясно че ще озверее от глад и ще му писне.
То хем ме е яд на него, щото влошава живота и на семейството си, хем на моменти все пак ми става жал. То това живот ли е? Мъки всеки ден, от собствената си глупост.
Та такива ми ти, то на сила можеш на човек само да му вземеш нещо, но не и да му дадеш.

# 98
Бургер след вечеря. Ужас. Горкия стомах.
Бургер хапнах преди има няма две години.
Но като основно. За обяд реших свински ден да правя. Мц. Да, вкусен беше, но не вкусен  като преди.
После лочих вода много, беше ми тежко. Разбрах колко е готин моя режим. Ядеш така, че да си сит и да ти е леко и да летиш.
Колегите понякога взимат бургери. Интересни са, миришат хубаво, по-различни от тези, които аз взимах. Някой ден може да се излигавя, ама ме спира това, че ще ми стане тежко и ще съм дроб сърма целия ден, че може и следващия да няма енергия.
Преборила съм емоционалното хранене и нуждата да се тъпча.
То може да спретна и някакви кето питки и да си направя, ама съм мързелива жена. Аз в кухнята малко време гледам да прекарвам.
Все се каня и в пица лаб да отида, че им обичам тънките пици и аз да избера какво да си сложа.
Ама трябва да съм почивка, в мц и после да имам мегдан за ходене.

# 99
Те  някои диабетици излизат  в пъти по-безотговорни от нас, дето правим всичко да го избегнем  🙄

Аз пък ще ходя в Мармарис на all inclusive.
От сега съм се настроила да не правя простотии и да си ям режимно😁 веднъж в Банско една седмица изкарах без нарушения. А имаше огромна маса със сладки 😁 Карах леля ми да ги яде пред мен и се успокоявах😁

# 100
🤔Вече ще си водя записки 😇Пишете полезни неща, но така съм устроена- освен да ги прочета, трябва да го запиша и да измисля как да ги включа при мен. (за добавките, за упражненията..)

Невена спомена за дуфастона. Това ме наведе на мисълта, че по време на бременността до 5 м вкл бях на утрогестан 🤔10 месеца бих и фраксипарин.. и той как е повлиял- каня се да потърся из нета..

Кърменето явно ме е спасявало да не качеам, въпреки честите и неконтролирани по съдържание похапвания. Не качвах, но и не съм сваляла.

Февруари, като започнах, та аз съм била с ужасмо ИТМ 🫣Осъзнавам го сега..

Скрит текст:
на 168 см, килограми 90 и итм 31.9

Другият уикенд ще се тегля, този ми се размина. Преди бях -5 кг, сега се надявам на още -2кг. Тези дни ичаквам и МЦ и може би ще има малко спад в задържани течности.

Сутринта прах на ръка една двуцветна блуза, която си чакаше реда в банята. Като изсъхне, ще ди я облека - тя е доста широка и се надявам горещо вече да ми стои нелепо голяма 🫣 и после я слагам в архива със старите дънките
Скрит текст:

За храненето в семейството - да, като родители носим отговорност към насочване избора на децата и с личен пример и с подбор на продукти. По принцип се старая да не давам център на внимание на храната. Никога не се говори кой дебел и няма директно забрани. Но в повечето случаи не поддържам сладки неща налични, никога не ги предлагам за десерт и никога не ползвам храната за награда

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 09:25 от fotokod

# 101
  • София
Аз пък ще ходя в Мармарис на all inclusive.
От сега съм се настроила да не правя простотии и да си ям режимно😁 веднъж в Банско една седмица изкарах без нарушения. А имаше огромна маса със сладки 😁 Карах леля ми да ги яде пред мен и се успокоявах😁
Аз бях в Египет на All In, ядох си омлетчетата сутрин Yum (пред мен ги правеха), както и пържен патладжан, чушки, туршийки техни и хич не ми пречеше, месо имаше, колкото искаш - пилешко и говеждо, риба и мнооого салати. Покрай щандовете със сладко само се завъртях проучвателно, абсолютно не ме привлякоха. Единствено чийтнах предпоследния ден с диня, половин чиния и това беше. Правех повече от 10 к крачки на ден и компенсирах, върнах се дори олекнала Stuck Out Tongue Winking Eye

# 102
Динята хич не я смятам за чийт. Дори и в началото Stuck Out Tongue Winking Eye
Торта да беше, ама не е.

# 103
  • София
Динята хич не я смятам за чийт. Дори и в началото Stuck Out Tongue Winking Eye
Да ти кажа късно се усетих - доста добре помага на перисталтиката и проблема с WC-то, дори реших да си намеря и тук , за да си хапвам, да подпомагам инулина, сливите и другите подобни Wink

# 104
Ей това ми е слабата точка на мен- плодовете. Торти и шокалади не ме влекат. Но ето сега идва сезонът на черешите, ягодите.. после кайсии, праскови , дини..Ще гледам да са след обедното хранене, не вечер (така съм намислила 🤔за момента си ръфам зелените салати и очаквам да зацвиля като кон хаха)

Общи условия

Активация на акаунт