Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 63

• 21 466
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://bnr … RK_MRkQ2bFN7lSoyl
Попадна ми тази статия ,като се заговорихме за омазняването на черния дроб. На други места съм попадала на информацията, че рязкото отслабване, може да доведе до неговото омазняване, защото организма се опитва да съхрани мазнини, макар и на неправилното място.  Някой ползвал ли е добавки с екстракт от бял трън за изчистване на дроба и какви?
Невена, би ли дала примерно твое меню за балансирано хранене?

# 106
Аз с плодовете нямам драми. С тортите да.
Даже другата седмица в неделя имам рожден ден. Да взема да поръчам някаква кето и да не се занимавам повече с глупости. Да не купя продукти за сума пари и после да ги изхвърля, защото не се е получила😁
Дайте идеи от къде мога да поръчам 🤔

# 107
Ураганче, аз правих за дeтето и после за мен (почти една след друга сме с рд) ето тази морковена кето торта (нямах подсладител и ползвах по малко мед). Както и замених бадемовото с 3/4 чаши смлени орехи + допълвам чашата с едро нарязани. Лесна е и вкусна

Ти козунак меси, тази торта ще ти се види песен лесна Simple Smile

ПП: това ми е единствения кето сладкиш, който до момента съм забърквала (общо 3 пъти, като 1 път бе за тест , че нямах бадемово ). Иначе съм събрала мн рецвпти, но за момента не ме блазнят - по-скоро в някакъв момент искам да ги опитам как ще се приемат от децата (както кето говретите, които успях да пробутам без да получа възражение хихи)

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 10:52 от fotokod

# 108
Благодаря за предложението.
Мога и я крайна сметка само за мен да си взема нещо кето. Другите не са длъжни и те да ядат такава торта, реално 😁
Харесвам веган тортата на Хепи. Може би от нея ще взема.
Макар че бях решила по празници да си позволявам, но то този месец Великден, после и Байрам празнувах /най - добрата приятелка е мюсюлманка/. И сега скоро ми идва рд пак и мисля да се въздържа 😁

# 109
Първият опит, който направих, даже доста през пръсти, не го разделих на 2, и за това отрязах парче плат и го намазах с крем (1/2 маскарпоне, 1/2 сметана заквасена и малко мед). Децата ядаха доволно, аз също намазах (нали пробвам рецепта хаха). Останалият блат го нарязах и замразих и давах на малкото, че то е съгласно и само на блат или пък забърквах малко крем и й мажех хапките.

Около 10-тина човека възрастни са яли от нея , вскички си я хапнаха доволно. Вкусна е и може би, защото е без брашно ,мн лека

С две думи - имаш време да опиташ Wink и блата можеш да си го замразиш на малки парченца и като ти прицрака за сладко - вадиш и мажеш с маскарпоне (бързо се размразява)

# 110
Здравейте,
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://bnr … RK_MRkQ2bFN7lSoyl
Попадна ми тази статия ,като се заговорихме за омазняването на черния дроб. На други места съм попадала на информацията, че рязкото отслабване, може да доведе до неговото омазняване, защото организма се опитва да съхрани мазнини, макар и на неправилното място.  Някой ползвал ли е добавки с екстракт от бял трън за изчистване на дроба и какви?
Невена, би ли дала примерно твое меню за балансирано хранене?

Ми ние тук сме на обратното мнение. Плюс сме доказали, че фастовете чистят черния дроб.
На база личен опит и четено от специалисти. Справка - чичо ти Фънг. И много други.
Та такива статийки са ми смешни.
Отдавна не се информирам за здравето си от такива източници.
Когато минах към качествена информация вече почнах да постигам резултати.

Ей това ми е слабата точка на мен- плодовете. Торти и шокалади не ме влекат. Но ето сега идва сезонът на черешите, ягодите.. после кайсии, праскови , дини..Ще гледам да са след обедното хранене, не вечер (така съм намислила 🤔за момента си ръфам зелените салати и очаквам да зацвиля като кон хаха)

Направи като мен. Тествай си инсулин и кз след плодове.
Може даже с три вида плодове да го направиш. Колкото искаш всъщност. Така ще разбереш имаш или не.
Моят тест след 6 кивита беше екстра.
Като дойдат черешите, дините, ягодите, праскови го направи да видиш как толерираш различните плодове.
Аз съм го правила и други тук също. Така ще си сигурна.

# 111
Колкото и да тествам, резултатът при мен е катастрофа с плодовете.
Добре, че не обичах и когато бях здрава.
Само черешите ме блазнят и тиквата, но ще ги прескачам и тази година, усещам.

Неве, благодаря ти за инструктажа!

Записвам си. Само не разбрах един ден на 400 ккалории , ок. На другия ден си ям нормално режимно, нали. На мен калкулаторът ми показва , че трябва да са около 1300, защото съм заложила минус две кила за един месец.
Скрит текст:
tays, нюкасълската диета е за отмазняване на вътрешни органи. Аз имах мазен дроб, знаеш и го имах и след като свалих 10 кила. Не знам дали на тебе ще ти помогне с нещо. След такава диета човек трябва да яде до 2/3 от калориите, които е ял преди нея. Това обръща каруцата при повечето хора. По-удачно ми се струва да я правиш през ден, така че да си запазиш обмяната на веществата. Може на следващия ден да превеждаш със 100, 200 или 300 калории и даже да си увеличиш обмяната. Тялото от два дни запомня този с повечето калории и кара на по-високите. Ако дълго време седиш на ниски, май не е точно така, освен ако не са супер ниски и кето. Писала съм, сега ям по 1500-1600 калории на балансирана или ВВ и 2000 на кето, а преди да отслабна на 1200 и спорт дебелеех.

Аз не броя баш калории, на око записвам, но гледам, че не мърдам надолу. Меря и пх-то. Помня всичките ти лекции, че при кисело пх не става отслабване.
Моята идея е да мръдна метаболизма някак, защото съм застинала като сфинкс и не става работата. Нали АСАТ и АЛАТ са ми нарастнали, не критично , де, но започвам да си мисля, че пак се омазнявам отвътре.
А помня и друго беше писала- че човек трябва да си върне килограмите от времето, когато е бил здрав. За мен това са максимум 58 кила, а съм била и 52.
Затова е този напън, ядосвам се, че не свалям. Иначе 63 са си ми добре, но не мърда тази графика и това е то.
Нюкасълската тъкмо ми "легна" и ти ме попари Stuck Out Tongue Winking Eye
Доколкото разбирам, ако един ден съм на нюкасълска, на другия ден трябва да вдигна допустимите 1300 калории с още 100, 200, или 300, нали така.

Някой питаше за масло от бял трън. Бях си взела, но четох някакви , не помня какви, странични въздействия и не посмях да го започна.
За прочистване на черен дроб профилактично, всяка пролет си купувах тинктура от корен от глухарче от Зоя, поне 3-4 години и го понасях добре. Но това по време на своеволията ми преди да разбера, че имам ИР.

Шарпи, моята мастиха е същата, но има стевия в нея, нали видя?
Пи ли, мери ли после кз ?
Аз не съм мерила, щото , като не зная инсулинът как е, ми се струва безсмислено, ама знае ли човек.

Последна редакция: пн, 24 апр 2023, 12:00 от tays

# 112
Да направят и инсулиномер и да се приключва тая мъка 🙄

# 113
Здравейте,момичета и благодаря Шарпи ,че ми препоръча д-р Николова.Изключително съм доволна от прегледа и от отношението й.Поговорихме си някъде около час,разпита ме за всички мои оплаквания ,за бременностите ми и за заболяванията на родителите ми,дори ми изготви примерно хранене.Доста обстойно ми обясни всичко,което ме интересуваше.
Като препоръча да си променя храненето след като направя натоварването с глюкоза и изследвам кръвна захар-трикратно и инсулин на гладно и след 2 час.Препоръча ми да си пусна и витамин Д и да пусна един пакет за щитовидната жлеза.
Толкова се заприказвахме,че забравих да й запиша телефона,за да й изпратя изследванията,даже и чантата щях да си забравя.Разбрахме се да опитам първо с промяна на храненето ми и без никакви лекарства,за което съм много доволна,защото така или иначе не бих искала да пия.
Иначе си намерих моето спортно занимание-каране на колело.Съседката редовно ми се присмива като ме види,но аз се чувствам много добре,че даже ми помага и на ходенето до тоалетна. Купих си и дисаги и ходя с колелото да си пазарувам.

# 114
Шарпи, моята мастиха е същата, но има стевия в нея, нали видя?
Пи ли, мери ли после кз ?
Аз не съм мерила, щото , като не зная инсулинът как е, ми се струва безсмислено, ама знае ли човек.
Точно това си помислих и аз за инсулина като тръгнах да меря. Че няма как да знам той колко ще е. Но въпреки това премерих КЗ. Пих хапчето, 15 минути след това ядох към 200 грама ягоди. КЗ мерих след 30 минути - беше 5,0.
Нещото, което днес наблюдавам е, че не ми бълбука корема така, както ми е бълбукал преди.

Здравейте,момичета и благодаря Шарпи ,че ми препоръча д-р Николова.Изключително съм доволна от прегледа и от отношението й.
boho_flower, много се радвам, че си доволна Purple Heart
Както казах и преди, аз лично не бях срещала такъв Лекар като нея. Затова я и препоръчвам с две ръце. Ако ти трябва номерът й - ще ти го напиша.

# 115
Колко пъти го повтарям това Ураганче. Ама ще доживеем ли такава джаджа Grinning

Аз пък мастикс взех от аптеката. Ще сдъвча мъничко после.

# 116
Те  някои диабетици излизат  в пъти по-безотговорни от нас, дето правим всичко да го избегнем  🙄
Ами те затова са на такъв хал, тук сме се усетили по-рано как се прави просто. И как не се прави. И не че те не знаят кое им вреди, но не всеки има необходимата нагласа да се хване и да прави нещо по въпроса, а не само да се информира, ако и толкова.
За някои зорът е веднъж да се захванат, а за други всяка следваща стъпка напред е зор. Със сериозна ИР и с много липси на витамини и прочие, всички знаем че и на ментално ниво всичко е по-трудно. Всеки си знае за себе си.
Но, както казва любимата докторка на Долче - диабет тип 2 в повечето случаи е въпрос на избор на човека. На начин на живот. Аз предпочитам да не стигам до диабет, сега като съм се повкарала в норми откъм показатели, мога и да не внимавам през цялото време и пак да ми се размине. Ако се докарам до диабета вече, тогава няма да ми се разминава. Вече на кого кое му е по-важно, тяхна си работа.

# 117
Я да ви питам аз - по колко калории ориентировъчно ядете на ден? То е ясно, че повечето не броят калории, но така грубо пресметнати по колко?

# 118
Аз не знам колко ям. Колкото искам. Всичко ми е на око. Мога да изям омлет от две яйца със сирене и салата, мога и три яйца. Може 2кюфтета, може три. Абе рядко ям по три кюфтета.
Бях решила калкулатор да ползвам, ама пак ме домързя. Иначе съм ги запазила някъде в хрома. Абе някой ден като ми дойде музата може за 2 дни да го сваля и да си поиграя.
Като искам по-малко, ям по-малко. Като ми се хапва повечко - ми хапвам. А чат пат фастче.

# 119
Я да ви питам аз - по колко калории ориентировъчно ядете на ден? То е ясно, че повечето не броят калории, но така грубо пресметнати по колко?
Не броя и аз, но при мен все още има доволно запаси по тялото, та без батерии няма да остана Grinning Иначе вероятно някои дни не изяждам достатъчно, а други пък в повече, нямам драма с това. Има откъде да черпя енергия, манекенка не държа да ставам, ако някога охърбавея да нямам запаси (дано не се случва), ще съм по-внимателна да се наяждам достатъчно.
Ако мога да вярвам на приложението към гривната, до тук съм почти на 1200 за днес (от тях близо 1к базов метаболизъм), от полунощ до полунощ ги брои. Както и да го смятам - ден дълъг, по принцип ми смята базови 1500 и нещо за денонощие, от там нататък вече и каквото мърдам и върша. Аз затова не схващам как голям човек може да счита за нормално да яде по 1200 за ден, че някои и до 1000 свалят. Айде, ти си 50 кила с все ботушите и на теб ще ти трябват мааалко по-малко, ама все пак. Пък може и да не ти трябват по-малко, аз съм мързел а пък ти и спортуваш.
Как ти върви възстановяването, между другото? Стана ли си вече като истинска или още се изморяваш по-лесно и внимаваш?

Общи условия

Активация на акаунт