Венеция /Тема 7/

• 32 207
  • 462
  •   1
Отговори
# 450
Влак има от Триесте чентрале до Санта Лучия, около 2 часа.

Последна редакция: пн, 04 авг 2025, 20:22 от Параход

# 451
  • София
Не е вярно, че само сутрин е директен.
Целодневно има директни влакове от Санта Лучия

# 452
  • Варна
Здравейте,
С круиз имаме спирка във Венеция. Доколкото разбрах, корабът ще спре на Fusina. Как може да се придвижим до Венеция и предварително ли трябва да купим билети?

# 453
Влак има от Триесте чентрале до Санта Лучия, около 2 часа.
Благодаря! Трябва ли да закупя билети предварително?

# 454
  • София
Не мисля, че е нужно предварително. Поне ние сме купували на място от машината. Така смятам да процедирам и следващия месец. Но ако ще ви е по-спокойно, може и да купите онлайн.

# 455
  • Германия
Здравейте, плануваме 2 нощувки 3 дена във Венеция, ще бъдем с кола. Ако хотелът е в Местре, Лидо или около летището, има ли паркинг в самата Венеция, около Гранд Канал примерно? Намират се хотели в центъра, но са без паркинг и за това се чудя как се организираме, с 3 деца сме 🙂

# 456
Чак пък около Канале Гранде Stuck Out Tongue Не знаете ли, че Венеция е пешеходен архипелаг и единственият транспорт е по море?

Най-близките паркинги са на пиацале Рома, съответно най-претъпкани и най-скъпи. Има и други варианти. Четете назад темата, всичко е описано, с цени. В зависимост от това къде ви е хотелът, може общественият транспорт да ви е по-бърз/удобен/изгоден до Венеция, отколкото придвижването с кола.

# 457
  • Германия
Благодаря,че ме светна, много полезен коментар.

Ще чета темите за Венеция, за Флоренция, за Пиза, за Милано...такъв ни е маршрута, все ще намеря информацията, която търся.

# 458
Най-изгодно за Вас ще бъде ако хотелът в Местре има безплатен паркинг към него. Да паркирате там и да се придвижвате с обществен транспорт до Венеция. Макар, че според възрастта на децата може транспорт до Местре и обратно за петимата да е долу горе колкото паркинга. Ние сме ползвали няколко пъти гараж Сан Марко на Пиацале Рома. Той е огромен, на мисля 8 етажа. Плащали сме 25 евро за целия ден. Удобен е, защото излизаш от него и влизаш в самия град. Семейството ми е с три деца като Вас и за нас лично е винаги по-удобен автомобилът, отколкото градски транспорт.

# 459
Здравейте, ние бяхме с две нощувки /от 1-ви до 3-ти септември/ във Венеция в Дорсодуро в апартамент близо до спирка на вапорето - Сан Басилио. Ponte dell'Accademia също беше наблизо. Благодарение на споделеното в темата престоят ни беше много улеснен и организиран. Пристигнахме на летище Тревизо и веднага се качихме на автобус на ATVO с цена на двупосочен билет - 20 евро до Piazzale Roma. На касата ни дадоха и брошура с разписанието на автобусите. Първата вечер отидохме до моста Риалто и хапнахме много хубава пица в пицария в близост до него, вторият ден до площада с базиликата Сан Марко, Palazzo Contarini del Bovolo и островите Бурано и част от Лидо /с плажа и много зеленина навсякъде/, а третият ден разгледахме двореца на дожите. За двореца купихме семеен билет /за 1 дете и родители- 45 евро/ на място, който е с редуцирана цена и включва посещение на още 3 музея - видяхме и тях. И трите дни се придвижвахме с вапорето /водните автобуси/ и пеша. Съветът за разходката с вапорето по линията на 1 беше много добър. Така разгледахме и снимахме, возейки се по Канал Гранде. Картата с линиите за вапорето я ползвах на телефона и така беше много лесно за нас. Отново благодаря за информацията, която е в началото на страницата. За мен беше много полезна!

# 460
Подобна програма имахме и ние през май. Очаровани останахме от видяното и преживяното.
Силно препоръчвам да се спи в самата Венеция. Резервация по-отрано и се постига много добра цена,  а изживяването е неописуемо.

# 461
Здравейте! Може ли да ми дадете иформация за сайт за резервация на гондола, който да е проверен.
Благодаря!

# 462
Не ви трябва сайт, на място си харесвате гондолиер и се качвате. Четох някъде, че всичките гондоли във Венеция са около 300 бр. (дано не ме лъже паметта) но реалността е, че са много малко, цените са им едни и същи ( нещо от сорта на 80 евро за разходка )

Общи условия

Активация на акаунт