Нашите цветя - обща тема 20

• 42 648
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Карлово
Много хубави бугенвилии имаше днес в Лидл и така ме е яд, че не взех една...
Как изкарват зимата те, къде ги държите?

А какъв цвят бяха?
Моята зимува на закрито на около 14 градуса, без отопление.

# 241
Дама Трефа, идеални условия за бугито си осигурила.
Пипи, теменужките ти са 😍 всичките ти цветя са чудни, но в тях ми останаха очите.
Нат Heart

# 242
  • Gorni Bogrov
Прекрасни цветарки ,влизам е един въпрос.Дупладенията и жасмина от есента до сега си се развиват добре на листа ,но нямат никакви зачатъци на цвят, какво да наптавя за да имат и цвят?Цяла зима изкараха в работата ми на 20 градуса,дали това бе им се е отразило зле?

# 243
Дипладенията трябва да презимува на хладно. Вероятно заради това не цъфти. За жасмина не знам.

# 244
Аз имам мадагаскарски жасмин(стефанотис) . Скоро бях писала , че започнаха да му капят листата и реших да го присадя , че така или иначе беше около година в тази саксия. Оказа се , че корените са в  чорапче. Отстраних го , смених с нова пръст и сега има нови листенца.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 18:39 от ccvet

# 245
Много хубави бугенвилии имаше днес в Лидл и така ме е яд, че не взех една...
Как изкарват зимата те, къде ги държите?

А какъв цвят бяха?
Моята зимува на закрито на около 14 градуса, без отопление.

Ето такъв
Скрит текст:

Но далеч по-малки , не толкова кичести.
Моята дипладения зимува пред вратата на апартамента. На светло, но студено място. Поливам един път седмично.
Магни, теменужките купих  от едно цветарско изложение. Отидох с идеята да поразгледам, но като ги видях, не можах да устоя. Такова изобилие и разнообразие имаше!

# 246
Жасмините искат слънце и топло. Първо започват с листенцата после ще цъфтят. Имам стефанотис, сега пуска нови леторасли, за цвят ще го почакам. Имам и малтийски, той цъфти вече. Орловите нокти и те растат бързо, но цвят още нямат и на тях им е рано. Просто много закъсня лятото. От миналогодишните ми дипладении едната вече цъфти (показвах ви я, розовата), червената я къпах със сапунена вода заради гадове и едва тези дни има развитие на листа. Третата няма да я бъде със сигурност. От вкореняваните миналото лято олеандри, двата са червени, кичести, всеки ден по няколко пъти ги проверявам за отворен цвят, имат пъпки, но се помотват и те. Както и друг път сме писали, учат ни на търпение. Simple Smile
Червения олеандър

Монстерата

Жасмин

Орловите нокти

И да ви питам за тази хортензия, която ми подариха за рождения ми ден, но изглежда много измъчена - листата ѝ са жълти с черно, стеблата също. Само цветовете ѝ са хубави. Някакъв шанс да се оправи има ли?

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 10:55 от MagniМ

# 247
Магни,сложи я на сянка ,полей със зален камък и изчакай.
Сигурно не е била в покой през зимата и затова е така

# 248
  • Пловдив
Момичета, т.к моите домашни китки не са за показ, си позволявам на пусна кадри от разходката ни до Бари Simple Smile пълно с много и разкошни сукуленти...и не само.

# 249
  • оттам, откъдето започва България
Прекрасни цветя споделяш mystic woman!

Не мога обаче да не отбележа, че са навън всички тези красиви цветя.

Аз и друг път съм споделяла, че на тераса (остъклена) доста по-трудно се гледат цветя. Искат си въздух. Simple Smile

Много харесвам кактусите. Те на външна стена ли са поставени (защото ми изглежда и като шкафче на снимката)?

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 18:38 от Ранобудна

# 250
  • Бургас
Започнаха да цъфтят навън.

И вътре на терасата. Най-новото ми мушкато,подарък от шефката,заедно с една орхидея

Едното кралско.

И другото

И краставички

# 251
Комшийката ми предложи да ми даде от нейния божур. Той не е дървовиден. Кога ще е най подходящо да ми изкара и аз да го засадя?

# 252
Между средата на август и средата на септември.

# 253
Благодаря, dt!
И още нещо. Исках да преместя едно лале, когато го изкопах се оказа не с една луковица, а много дребни.

Ще оставя да изсъхнат листата, но на есен като ги засадя дали ще стане нещо? Да разделя ли всяка луковица? Какво да направя според вас?

# 254
Според мен ги раздели.Това са детки и бих ги сложила в саксия или на отделно място да растат.

Общи условия

Активация на акаунт