Нашите цветя - обща тема 20

• 42 036
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Ако можеш да им осигуриш покритие с мрежа за зеленчуци дали няма да помогне ?

# 136
  • Варна
Миналото лято имаше един период, когато някой ми късаше цветовете на сакъзите Joy A сега имам ягоди във висяща саксия на парапета и се чудя как да ги овардя като почнат да зреят. Ще слагам някакви цветни лентички сигурно, дано ги опазя, че то и без това сигурно ще има 5 ягоди на кръст, остана и някоя птичка да ги опасе hahaha

# 137
Моят рододендрон цъфна. Ами много красив цвят.

За сметка на това калдъръма четата ми не вървят и не мога да разбере защо. Нали обичат слънце.

# 138
Ще тръгнат , просто е много студено все още за тях. Обичат много слънце, топлина и вода.

# 139
  • Бургас
Колко цветно и пролетно е в темата 😍
Аз пак ще ви досадя с тази напръскана красота! На живо е много нежно! Не мога да му се нарадвам!

И това ярко цикламено,но телефона ми прави ужасни снимки и не е реалният цвят 😔

# 140
swetulka, слагай лалетата и не ги мисли. Вероятно ще цъфнат още тази година, особено ако задържат температурите и да не стане много горещо. Сега им е сезона, малко ще закъснеят, но нищо. Гледай луковиците да са на поне 10 см дълбочина. Важно е да изкарат листа и да се нахранят луковиците за следващата година.

ПС Покълването не е от отварянето на кутията. Просто им е време и трудно се удържат лукувиците, дори и на тъмно.

# 141
Розови и червени цветя и аз никога не мога да снимам хубаво. Но като гледам снимката ти, знам точно какъв е цветът на живо, защото имам същите снимки Grinning
И при мен косове и синигери ровят в саксиите. Особено когато земята в градината е суха, а саксиите са поливани, тогава са най-мотивирани. Аз съм намерила само един действащ начин, около саксията да има нещо по-високо, така че да му е трудно да кацне на ръба и. Или отгоре някаква метална мрежа или друго, което да му пречи да кацне. Сандъчетата след засяване (със семена Sunglasses ) ги слагам между други по-високи саксии..

# 142
Писах ли по горе не писах ли . Забравих вече .
Та да питам . Държа азалията на една масичка в стаята , но не я грее пряко слънце . Обаче трябва ли да и падат листата. На места е избила нови светли листа дали и харесва мястото . И тъй като е малко висока е взела да избива леко от страни .

# 143
Здравейте,
следя темата с интерес и се възхищавам на всяко цвете. Тази година ми се иска малко да разнообразя асортимента на балкона. Четейки и гледайки снимки из темата си харесах калибрахоето.....много цветове, много красота. Тази седмица го има в Лидл, но май само един цвят, а аз искам да ми е шарено. Кажете ми, моля, къде другаде продават.....градински център....на пазара......?
Ще съм ви благодарна, ако ми препоръчате и друг вид многогодишни саксийни цветя за балкона, които се гледат лесно(без съкъзче,  мушкато и петуния). Имам семена на незабравка, които пробвах миналата година да захвана, но не успях.

# 144
Калибрахоето е едногодишно.Има доста сайтове и градински центрове,които го предлагат.Погледни и в хипермаркетите.Можеш да сложиш и тагетиси.Многогодишните цъфтят в по-кратък период.Може да сложиш иглики,теменужки,ниски ирисчета,флокс,аубриета,иберис,астри,калдъръмчета,ниски видове здравец,кампанули,градински циклами,седуми,армерия ,парички и много други.Поразрови се по сайтовете и ще намериш достатъчно варианти.

# 145
Моят рододендрон цъфна. Ами много красив цвят.

За сметка на това калдъръма четата ми не вървят и не мога да разбере защо. Нали обичат слънце.

Това в саксията какво е ако може да попитам? Страхотен цвят.

Моята бецка хортензия е направила запръв път пъпчица ще видим каква ще цъфне

Имам въпрос към хората с рози: кога ги подрязвате за да ги оформите, моята в момента върви навсякъде

# 146
Ариадна,
Това е рододендрон.

# 147
Ариадна,
Това е рододендрон.
да за цветето е ясно Simple Smile питам за това кръчличкото да не е нещо измерващо влажността на почвата

# 148
Аааа това е соларна лампа 😂😂😂

# 149
Какви цветя мога да насадя в няколко сандъчета на една южна тераса, където няма абсолютно никаква сянка. Какво би виряло на този пек?
На другата тераса насадих каскадни петунии, но на южната не мисля, че ще виреят

Общи условия

Активация на акаунт