Ергенът 2 ❤️ Симфония от чувства - Тема 10

• 117 306
  • 2 222
  •   1
Отговори
# 1 935
Да ви разсея малко от вечния спор Елена и Валерия с малко находки от Уикипедия за това какво се случва в Ергенът САЩ:

1. Немалко пъти се случва Ергенът да изгони (или по новата тенденция - изпрати Simple Smile ) момиче по време на среща - индивидуална или групова. В последния сезон има цели три такива случки - едната участничка става емоционална, че не са прекарали много време на първата вечер, друга му мрънка, че още не е имало индивидуална среща и я гони, а трета просто я усеща "несъвместима" и решава да я зареже на вечерната част от срещата им.
2. Освен роза за първо впечатления, в САЩ в последния сезон са имали и "Розата на Америка за първо впечатление", като на финала на предишния сезон са показали 5 от участничките в новия и публиката е гласувала. Уви, тази Роза е донесла лош късмет на участничката, защото си тръгва бързо след това.
3. В Щатите доста често се отказват рози, включително и на първата вечер. А "връщането" на Айлин не е прецедент - попаднах на няколко случаи, в които Ергенът връчва роза и след това си я взема обратно (след като научава нещо за участничката, например, че е злодействала пред другите) или пък участничка отказва роза и после я приема.

Като цяло от това, което прочетох само за последните два сезона, смисълът на предаването НЕ Е в изолацията. Но едно си Нико Тупарев знае, едно си Нико Тупарев бае...

# 1 936
Натресе се на срещата, стоя като слон в стаята, докато Ирина разказваше толкова лични, съкровени моменти и накрая заяви, че ще се бори да отмъкне Ергени, докато е обвързан. Е, кажи честно.

Ей това е точно глиганско поведение. Минаваме през всичко, с всички средства.

Фен съм на Елена определено, но...Но, съм съгласна до някъде с цитата, по-горе.......Съгласна съм за напористото и поведение, но то няма нищо общо с интелигентност и тн. Не бъркайте нещата моля. Човек може да е напорист и целеустремен и в същото време да е прост като чехъл...В случая имаме напористо поведение и устременост от амбиция хайде така да го кажем Simple Smile

Леко припознавам поведението на Скорпионите определено....Често се ядосвам именно по такива поводи с много близък мой човек ( и доста се караме, защото аз го намирам за мега нахлуващ в личното ми пространство ), но който е супер добър, но като реши нещо, се вманиачава в някаква хипер фикс идея или луда амбиция и докато не я постигне - не пуска. Чувствам нещо подобно и в Елена като стил на поведение. Не същото, но определено подобно. Това е една от чертите, които не харесвам в нея, но не всички сме супер нали така ?

# 1 937
... да се изтрие целия предишен коментар!?? Защо така? Не съм използвала нецензурни думи, просто изразих мнение, нали затова е темата??
Или вече не е, а е превърната в епопея на лошата Елена и възхвала на Валерия? Може ли някой от модераторите да отговори?
Не си само ти. Много сме.
Аз коментирах, че предпочитам емоции, било положителни или отрицателни, отколкото вяло, умряло поведение...нещо такова.
Ясно е кого коментирам. И ме изтриха 😁

# 1 938
Елена не ми харесва чисто физически. А най-много ме плаши леката й зловеща усмивка, докато говори с Евгени. Тя сигурно смята, че усмивката е закачлива😊. Валерия показва емоция само, когато се кара с някой. И се облича безумно. Безумно. В интерес на истината обаче, днес я видях случайно...ами беше облечена абсолютно адекватно и изглеждаше доста добре. Не зная дали сами избират какво да обличат в това "имение", но има доста...интересни решения🤣🤣🤣

# 1 939
Не знам дали Евгени ще си тръгне с Елена, но бих искала да пожелая щастие на това момиче. Разбира се и на Микаела, и на Ирина. Има нещо, което ги отличава от другите. В моите очи.
Валерия е млада, симпатична, свежа и до там. Не намерих повече и не вярвам да намеря. Евгени може би е намерил.
И все се питам, как една жена може да се вълнува за мъж, който нам колко време е мляскал пред нея други. Колкото и да са ми неприятни някои участнички, те запазиха поне в този случай достойнство. Много ми е интересно на кого е хрумнала идеята в 21 век за такова предаване и как млади жени се навиват да участват?
Четейки някои мнения тук, мисля, че има някакво обяснение.

# 1 940
Срещата на Евгени с Валерия от моя поглед си беше на ниво. Те бяха вече като двойка, гаджета, както ги наричаше Габи. И двамата се вдетениха и се боричкаха  в морето, и на плажа,  гонеха се закачливо, писаха си имената, заградени със сърце, всичко, което правят едни чисти младежки намерения за любов и връзка.  И видях, че вече са гаджета. Самият карикатурист ги попита дали са женени и препоръча на Генчо да се ожени за нея, защото е много нежна и мила. Срещата беше прекрасна, ефирна, озаряваща лицата им, всички изненади на Евгени докоснаха Валерия и я направиха щастлива да полети. И той беше щастлив, че повежда във връзка това младо момиче, нали е батко. Той ще й бъде един добър водач и виждам, че той иска точно това от партньорката си, той да е водещия. И какво по-хубаво от това да има до себе си нежно и хубаво младо същество като Валерия. Да, нешлифована е, но
майстор Генчо много лесно ще я изшлайфа, защото си мисля, че тя като заобича, а мисля, че тя вече го обича, а не само да е влюбена, е много вярна и се води, и то много. Видяхме как заобича Айлин и Джия.
Мисля, че Евгени, затова открои нея от трите, нищо че я харесваше още от началото.
Говорих в къщи с мъжкото съсловие. Показах сцените на срещата. Мъжкият отговор беше, че виждат влюбена двойка, която ще се разгорещи. Много младите ми колежки също одобриха романтично проведената среща с чувство на нещо неизживяно от тях. Усетих завист, че виждат, че има и нещо такова в отношенията на мъж с жена.
Чистотата на отошенията между Валерия и Евгени на тази среща ме докоснаха, защото усетих, че са влюбени.
Толкова е красиво да видиш двама влюбени младежи, както се изрази карикатуриста.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 21:44 от Dimana-nova1

# 1 941
Аз смятам, че Елена неведнъж е демонстрирала подигравателно отношение към чувствата на Валерия, точно липса на емпатия бих го нарекла. Неведнъж зад кадър казва, че Валерия не може/неспособна е да изпитва дълбоки чувства и емоции, при прословутия разговор за луканката и каузата на В. в синхрон я дадоха как казва "Бях шокирана да видя сълзи в очите и, понеже винаги съм мислила, че е много безчувствена.", "Стана ми смешно от реакцията ти." Да не говорим за безизраното и изражение, докато Валерия плачеше. И снощи пак - думите на Евгени към Валерия (къде ли ги е чула), чувствата на Валерия не били достатъчно силни (и това го знае, разбира се). Да, не е смях с глас, но не е по-красиво или възпитано.

Елена не й се е подигравала на чувствата, просто се съмнява в тях. Има голяма разлика. И не е единствена, нито там, нито тук. Валерия е доста апатична на моменти и вероятно това допълнително подсилва подозренията. Колкото до луканкагейт и т.н. Елена явно не е общувала с по-фанатични вегани/защитници на животни и затова бе учудена от бурната реакция. Но дори и тогава й каза на Валерия нещо в смисъл, че има право да се чувства така и че не е знаела.

Точно неувереност не е сред греховете на Валерия. Колко неуверени биха възкликнали щастливо, че са им нарисували гърди пред мъжа, който се опитва да отвоюва сред куп жени?

Една жена мож да е уверена във външния си вид и неуверена за много други неща. Гърдите сами по себе си не правят една жена красива.

*

Към момента харесвам: Елена, Микаела и донякъде Ирина.

# 1 942
...
Но пък знам ли и аз, може да са се изповъргаляли извън ефир и както му се вика 'post nut clarity' Евгени да е решил, че Поли е жената за него и затова я държи въпреки, че не са си разменили думичка от 20 епизода Simple Smile

Дет се вика, ако си имаш фармацевт вкъщи, не ти трябват рецепти за веселите хапчета.

# 1 943
на мен Елена много ми харесва, не я намирам за мъжкарана, просто е по-твърд характер
Валерия още от началото ми е леко противна , много се отваря и хвали, много се изтъква колко е добра и обича животните, пълна позьорка е в моите очи

Между другото четох в някакъв жълт сайт, че Валерия е избранницата, но в живота Евгени се събира с Елена, ще видим колко е вярно това

Иначе колкото и да не харесвам Валерия като че ли са доста добра двойка с Евгени

Айлин много повече ми харесваше, ужасно красива и много сексапилна беше, но наистина си беше като че ли още момиченце и не ставаше за семейство и деца

# 1 944
  • here and now
...
Но пък знам ли и аз, може да са се изповъргаляли извън ефир и както му се вика 'post nut clarity' Евгени да е решил, че Поли е жената за него и затова я държи въпреки, че не са си разменили думичка от 20 епизода Simple Smile

Дет се вика, ако си имаш фармацевт вкъщи, не ти трябват рецепти за веселите хапчета.

Сега разбрах защо Поли е още там!  Flowers Hibiscus

# 1 945
Срещата на Евгени с Валерия от моя поглед си беше на ниво. Те бяха вече като двойка, гаджета, както ги наричаше Габи. И двамата се вдетениха и се боричкаха  в морето, и на плажа,  гонеха се закачливо, писаха си имената, заградени със сърце, всичко, което правят един чисти младежки намерения за любов и връзка.  И видях, че вече са гаджета. Самият карикатурист ги попита дали са женени и препоръча на Генчо да се ожени за нея, защото е много нежна и мила. Срещата беше прекрасна, ефирна, озаряваща лицата им, всички изненади на Евгени докоснаха Валерия и я направиха щастлива да полети. И той беше щастлив, че повежда във връзка това младо момиче, нали е батко. Той ще й бъде един добър водач и виждам, че той иска точно това от партньорката си, той да е водещия. И какво по-хубаво от това да има до себе си нежно и хубаво младо същество като Валерия. Да, нешлифована е, но
майстор Генчо много лесно ще я изшлайфа, защото си мисля, че тя като заобича, а мисля, че тя вече го обича, а не само да е влюбена е много вярна и се води и то много. Видяхме как заобича Айлин и Джия.
Мисля, че Евгени, затова открои нея от трите, нищо че я харесваше още от началото.
Говорих в къщи с мъжкото съсловие. Показах сцените на срещата. Мъжкият отговор беше, че виждат влюбена двойка, която ще се разгорещи. Много младите ми колежки също одобриха романтично проведената среща с чувство на нещо неизживяно от тях. Усетих завист, че виждат, че има и нещо такова в отношенията на мъж с жена.
Чистотата на отошенията между Валерия и Евгени на тази среща ме докоснаха, защото усетих, че са влюбени.
Толкова е красиво да видиш двама влюбени младежи, както се изрази карикатуриста.
https://
Е като са гаджета  Валерия и Евгени и изживяват чистата си невинна  любов защо  влюбенният младеж "поведе"  след срещата  други три момичета към мляскане и целувки. Не е условие на формата да опипваш и целуваш всички участнички , може да изразиш внимание и симпатия без да ги мляскаш една след друга. А при разговора с Елена дори бе той инициатора.
Сценарият явно работи при колегите и ВМ. Сигурно Валерия ще е изборът  на финала и така чистата нежна любов ще възтържествува , зрителките и техните мъже ще са доволни. Но Валерия според мен не става да дълъг път с точно този ерген, пропастта в среда , ценностна система , интереси и манталитет е огромна. Но и Елена и Мика не ги виждам , като едно от момичетата до него, като че ли Виктория най-добре ще се впише в ежедневието и битието  на нарцистичния солист.

# 1 946
Поли явно е намерила скрития идол в предаването- перо, което я предпазва от kiss damage и от отпадане едновременно😂..а останалите не знаят за съществуването му и не са имунизирани 😂

# 1 947
Благодарение коментара на Ирис се върнах да гледам отново сцената с разговора на Ирина и Евгени, когато се присъединява Елена. Евгени и казва "заповядай". Ирина не реагира и продължава да говори - нетипично за нея, защото помним как се държа, когато Габисавета я прекъснаха, имаше спречквания и с Боряна и други момичета в подобни ситуации. Когато става, за да си тръгне и преди да прегърне Генчо, поглежда с почти съзаклятническа усмивка Елена.
Не ми хареса как се присламчи Елена, но другите участници в разговора не реагираха с тази нетърпимост, която предполага нахлуването на глиган или хипопотам, както я определяте тук.
И моля ви не подценявайте нюансите в българския език "подслуша" и "слуша" не са с едно и също значение.
Когато гледах епизода, си мислех, че Елена беше там за подкрепа на Ирина. Елена имаше вече веднъж среща. Съвсем целенасочено мотивираше Ирина да тръгва, защото няма време. Тогава отива Елена за втори път. А дали Ирина не е споделила, че има да казва важни за нея неща на Евгени, но все или не успява или няма сила за това.
Според мен, Елена беше там за подкрепа на Ирина.

# 1 948
  • От Луната
Според мен сцената с разговора на Ирина беше изцяло режисирана. Какво да каже, кога да дойде Елена, как да се представи темата ... И естествено да доведе до "положителен" край в който Ергенът е променил живота на всички... Имиджа на предаването е лековат, неетичен, търсят се подобни теми, за да придават стойност. Засягат се обществено значими теми, като дискриминация на пълните жени, на красивите и глупавите, насилието, пластичните корекции...
Това е толкова нагласено, че няма накъде...

# 1 949
  • София
Не видях привличане между Евгени и Валерия на срещата. Не си и представям как ще я посочи като своя избраница. Каквито и недостатъци да има, той е много по-образован от нея, изучавал е теория на музиката, направления, композитори, епохи, изобщо немалко литература, било то и академична, е изчел. Както се казва, тях ги дели един вагон книги.

Общи условия

Активация на акаунт