Естествено забременяване над 40г - споделете и помогнете

• 10 875
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
Аз съм на 47 г. и с риск да предизвикам доста противоречиви настроения, ще споделя, че искрено се надявам да съм 1 от онези под 1%, клонящи към 0 случаи на естествена и успешна бременност на тази възраст. Не е приумица, нито каприз, имам дъщеря на 14 г., но закъснях по ред, доста основателни причини. Някак си нещо в мен ме провокира да опитам, а и все още вярвам в чудеса. Някои ще кажат, че това е безумно и абсурдно решение, други че е крайно наивно, но за мен е сбъдването на най-съкровената мечта след дъщеря ми. Вярвам, че Бог ще благослови решението ми!
Не смятам да пробвам до безкрай, но поне до 48-мата си годишнина. Ако не ни е писано, може би ще се насочим към донорска програма, но и двамата с мъжа ми го искаме безумно много.  И аз и той имаме деца от предишните си бракове, но ще бъдем много щастливи да отгледаме и нашето общо бебче. Той е на 45.

# 31
Успех. Абстрахирайте се от настроенията. Все ще чуете, че е късно. Не обръщайте внимание. Децата трябва да се раждат желани, а всичко останало е Божа работа.

# 32
Възраста е без значение ако се чувствате добре няма по хубаво от новият живот успех

# 33
K_aterina, винаги има шанс. Все пак ако си направите прегледи и изследвания, взимате правилните добавки и следвате необходимата терапия може да увеличите шансовете си. Посетете добър АГ, изследвайте си витамини,.желязо, хормони. Може да проверите за тромбофилия  - обикновенно се засилва с възрастта и може да попречи на износването! Успех и вярвайте!!!

# 34
Момичета и аз се включвам в темичката. На 41 с опити за второ детенце, но, има едно голямо но, живея извън Бг и тук проследяване на нещата е бавно и трудно. Ще ви споделя, че от няколко дни имам един позитивен тести и след това отрицателен.  Биохимична сигурно, но няма как бързо да реагирам тук , за кръвен, прогестерон и т.н. Просто, не мога да се събера няколко дни, защото съм със силно намален яйчников резерв.

# 35
Пий черна мака всяка сутрин по една лъжица и шатавари на прах в смути, понеже е много горчиво.Специално за черната мака, а не бялата, помага както за хормоните, така и за забременяване.

# 36
  • София
Включвам се само да кажа, че много ме обнадеждиха историите тук. На 40 съм, правим опити от половин година и се упреквам, че адски много съм закъсняла, но четейки за вашите успешни бременности на 40+ ми вдъхва толкова много позитивна енергия и вяра.

# 37
Момичета, не искам да ви троша кахъра, но при възраст над жената над 35 + и неуспех след 6-8 месеца, следва да се потърси задължително помощ от репродуктивен лекар. Аз бях на 39 като се срещнахме с моя мъж и започнахме опити. Казах му че ако до 6-8 месеца не стане нищо, отиваме на прегледи. И вече 4 години сме по инвитро. Оказахме се с тежък мъжки фактор , а в последстие и женски.
Иначе има много случаи на жени 40 + забременели, но не се надявайте само на това, защото често може да има причина, дори и няколко да не се случват нещата, а времето си минава и за съжаление ние не ставаме по-млади. Задължително мъжете да си пускат спермограма по Крюгер. Особено се обръщам към жени, които целят първа бременност. Сега, момичетата с второ, трето дете, те си решават кога и как искат да стане. Просто от опит ви казвам, че и аз имах много големи надежди, но..........реалността се оказа друга

# 38
Здравейте! Аз забременях на 40 от първия опит. Имам напълно отстранена щитовидна жлеза по повод Базедова болест. Имах кървене в 9 г.с. Отлепване не се откри, бебето си е добре. Рискова съм, че съм " дъртичка". Страхувам се от бхс и фенталната. Познайте - на 40 съм. Все се успокоявам, че стигмата около над е по- голяма и често незаслужена. Това само ни стресира. Статистиката показва, че абортите са равни ако си на 20+ и на 30 +. По- голяма част от родените с аномалии са на майки под 35. Трябва да сме реалисти, но и да вярваме, че ако се грижим за себе си всичко ще е добре. Моята философия е скромен живот, повече мечтателност и добрина към хората около ми. Дано Бог е с мен и с нас - " лелчетата" на по 40 Wink Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт