В момента чета ... 84

• 47 037
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Аз също харесвам Бауман - чете се бързо и винаги ми е интересно.
Захванала съм една книга на Ъпдайк "След края на времето" любим автор от времето на Заека, наслаждавам се на таланта му, за сетен път.

# 151
Сега забелязах едно странно решение в новите ми книжки (още не съм ги чела) - обърнете внимание на шрифтовете, с които са изписани заглавията на главите:
Том първи:

И том втори (всички са така):

Пестили са от редактор ли, що ли?...

# 152
Работата на редактора е да поправи стилистични и смислови пропуски в текста. С шрифтовете се занимава художникът/дизайнерът на изданието, ако не се лъжа.

# 153
Ами, значи той е виновен. Има и по-дълги заглавия, в които буквите се застъпват...

# 154
  • Галифрей
Чета сега “ Приказка за долната земя” от Ирена Първанова.
Приятно е за четене забавно и интересно. Бая си е дебеличка 😁 Разказва се за едно хлапе Алекс което отива за лятото при баба си в някакво забутано село. Та селото е изолирано от света, няма обхват за телефон, няма телевизия,интернет. Обаче започват да стават някакви паранормални неща.

# 155
Завърших втората на Юси - Убийци на фазани, минах на третата Писмо в бутилка от П., но не знам дали ще я изчета. Напоследък не мога две една след друга от поредица, не помня дали някога съм можела. Изчерпвам се.. ще видим.
Хари Потър моите четоха на 8-9 г. Малката е на 10 в момента и периодично си я препрочита. Разликата е, че синът я изяде с кориците, от-до, а малката прескачаше... А хем той не беше голям четец, но за 7 г. наистина поколението доста се е променило. Не ми се мисли малко по-малките как ще са.
"Долната земя" ми беше похвалена.
"Времеубежище" слушам в Сторител. Трудно и бавно ми върви... Имаше доста попадения в началото.

Последна редакция: чт, 04 май 2023, 18:43 от Минерва

# 156
Може да имат различен подход към четенето - майка ми прави нещо странно с книгите - чете оттук-оттам, прочита края и ако й хареса прочетеното (като цяло, не само края), се връща и прочита пропуснатото.

# 157
  • Mediterraneo
Завърших втората на Юси - Убийци на фазани, минах на третата Писмо в бутилка от П., но не знам дали ще я изчета. Напоследък не мога две една след друга от поредица, не помня дали някога съм можела. Изчерпвам се.. ще видим.
...
"Времеубежище" слушам в Сторител. Трудно и бавно ми върви... Имаше доста попадения в началото.

И аз съм така с поредиците. Рядко успявам една след друга да прочета две, повече не.
Времеубежище и аз я слушах, много я харесах.

# 158
  • Mostly in my mind
Сега забелязах едно странно решение в новите ми книжки (още не съм ги чела) - обърнете внимание на шрифтовете, с които са изписани заглавията на главите:
Том първи:

И том втори (всички са така):

Пестили са от редактор ли, що ли?...
Да не би да е търсен ефект?

# 159
Не е, защото в заглавията с по-малко думи има интервали.

# 160
...

И аз съм така с поредиците. Рядко успявам една след друга да прочета две, повече не.
Времеубежище и аз я слушах, много я харесах.
Точно, максимум две една след друга мога, след това задължително трябва да направя почивка от 3, че и 6 месеца. Идва ми ту мъч. С бинджването на сериалите също съм така, по един сезон, трябва да е много уау сериалът, че да изгледам още един.

По темата: току -що прочетох разказа Серафим Simple Smile

# 161
  • София
Благодарение на мила съфорумка, която ми я изпрати за прочит, съм се потопила в атмосферата на  "Евангелие на отровното дърво" (Барбара Кингсолвър).
Книгата е обемна и мащабна, действието ѝ се разгръща бавно като пълноводна река и е истински хипнотизираща.
Мисля , че това е Книгата за Африка, която винаги съм искала да прочета. Heart

# 162
Прочетох "Лавандуловото момче" от Бюрхан Керим и съм изненадана как е възможно толкова млад писател да пише с такъв мъдър поглед върху живота и да създава толкова топла и сърдечна атмосфера, обръщайки се към житията на светците и преданията от народната памет.
С неговите герои се почувствах като в роман на Нарине Абгарян - книгата е посветена на семейството му и една малка общност от български турци, техните отношения, житейските им пътища и съдбата на родното село.
Фантазии и сънища, спомени от миналото и бъдещето, живи и мъртви се преплитат в една магическа реалност, в която времето не тече линейно и последователно, създавайки свят отвъд възприятието на човешките сетива.
Романът е награден с литературна награда за дебют "Южна пролет", така че ако авторът реши да се развива в писателското поприще, вече има високи очаквания към следващата му книга.

# 163
Търся за приятелка "Трябва да поговорим за Кевин" от Лайънел Шрайвър в електронен вариант, някой ако я има моля да ми пише.

п.с. Питах в темата за Ел. Книги но никой не ми писа.

# 164
Имам я на английски, ако ви върши работа, ще пратя линк Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт