В момента чета ... 84

• 47 078
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
"Москва не е последната гара" изглежда много мой тип книга.

Прочетох "Последната любов на баба Дуня" на Алина Бронски. На мен ми допадат такива книги--малко носталгични, с помнещи се чудновати характери, поднесени с чувство за хумор. Може би с нещо ми напомня за България макар че контекстът е много различен.

Започнах да чета "The Angel Maker" на Алекс Норт. "The Shadows" от този автор беше разочарование, но тази дотолкова не успява да ме увлече (непростимо за трилър), че най-вероятно ще я зарежа без угризения.

# 211
Привет! Прочетох "Дом за нежелани момичета" - Джоана Гудман, която доооста харесах и "Децата от Бхут пазар" - Дита Анаппара, която оценявам на около 3.5*, аз обичам да чета за Индия и въпреки цялата описана мизерия, корупция, нищета, книгата ми беше интересна.

Зачетох "Малинверно", на мен много ми допада засега минорното, меланхолично чувство на разказвача, но аз си падам по депресарски книги и има голяма вероятност да се разберем с нея.

# 212
  • Mediterraneo
Същата теза (че съществува ген на убийците, който може да се предава) е застъпена в "Да защитаваш Джейкъб" Simple Smile
Още една книга, която много ми беше харесала Simple Smile

Преполових я и всъщност единственото, което наистина ми харесва и заинтригува е точно тази теза. Ще видя с какво чувство ще остана след цялостния прочит.

# 213
Същата теза (че съществува ген на убийците, който може да се предава) е застъпена в "Да защитаваш Джейкъб" Simple Smile
Още една книга, която много ми беше харесала Simple Smile
Гледала съм сериала, към книгата нямам интерес, но, предполагам, е по-добра.
Идеята за вродената наклоност да се убива или предразположението към извършване на престъпления, е стара и се отрича. Чезаре Ламброзо е криминолог, който разглежда дори някои физиологични характеристики като издаващи и отличаващи престъпника.

По някаква случайност започнах да чета за Хитлер и историята на неговото идване на власт. https://www.goodreads.com/book/show/15924312

Последна редакция: нд, 07 май 2023, 22:27 от Tsugumi_

# 214
  • в сърцето на един мъж...
Тази вечер ми подариха "Виенски апартамент" на Радостина Ангелова, "Живот в скалите" на Мария Лалева и "Хюга ваканция" на Роузи Блейк. Чудя се с коя от трите да започна Simple Smile че аз имам проблем с българските автори малко... а и мненията за тези две книги са доста противоречиви.

# 215
Бих подходила по обичайния ми напоследък начин за избор - чета откъс (началото) и ако стилово не ми допада, избирам следващата книга. Ако пък ме е заинтригувала със сюжет, но не ми допада все пак стила и заради това не искам да в я чета- намирам резюме и след прочитането му се отправям към по-добро (за моите критерии) произведение.

# 216
Мисля си, че бих подарила книга само тогава, когато съм абсолютно сигурна, че четящият търси точно това заглавие/издание и/или авторът му е любим. Понеже колекционирам парфюми, знам, колко е рисковано да се подари парфюм, но, като че ли, все пак, дори е малко по-лесно. В парфюма може да догадиш известна универсалност, която да се хареса или да допадне, но с книгата ще е като игра на рулетка.
Избирам книга само според автора и темата. Авторът ми подава стила, а темата ме ангажира с това, дали да отделя внимание.
За съжаление, не познавам трите книги, освен че едната бе много популярна. Подобно на българското кино, избягвам и българска литература.
Моята логика ще е тази: "Живот в скалите" никога няма да я прочета и ще отпадне, "Хюга ваканция" ми звучи претенциозно, а и не изглежда като авторката да е запозната с това, какво е "хюга", остава "Виенският апартамент". Прочетох кратката анотация и не звучи зле.

# 217
Точно "Виенският апартамент" още не съм прочела, но харесвам Радостина Ангелова - пише леко и приятно типично женски романи, с нейните книги си почивам, без да ми доскучава.

# 218
Ами то това беше някак жест от типа предай нататък Simple Smile Бях на гости, жената ми предложи ако си харесам нещо от нейните книги да прочета и аз видях "Виенски апартамент" и понеже исках да си я купя, а се отказах, тя каза, че ми я подарява, защото й е жал да хвърля книги. От там доведе до останалите две Simple Smile И каза, че ако аз не ги харесам, мога да ги подаря на някой, който ги иска, защото не е хубаво да се хвърлят Simple Smile

# 219
  • Разпиляна във въображението
Тази вечер ми подариха "Виенски апартамент" на Радостина Ангелова, "Живот в скалите" на Мария Лалева и "Хюга ваканция" на Роузи Блейк. Чудя се с коя от трите да започна Simple Smile че аз имам проблем с българските автори малко... а и мненията за тези две книги са доста противоречиви.

Тъй като съм чела само една и имам хубави спомени от нея - "Хюга ваканция"

# 220
Някаква "Хюга" ми беше попадала и четох, но никак не ми допадна - прекалено лековата, блудкава, сладникава. Друго е с книгите на Р. Ангерова - чела съм "Утре" и сега съм на "Виенският апартамент". Лежерни, но и с доза проникновения, поради което дават усещане за смисленост. Пък и са много близки до моето светоусещане, мисли, емоции, затова и харесвани.
До "Живот в скалите" не бих се докоснала след всичко, което ми попадна като отзиви около нея. Сигурна съм, че не е моят тип четиво.

Последна редакция: пн, 08 май 2023, 12:45 от alen mak

# 221
Благодаря ви, вероятно ще започна с "Виенски апартамент". Те и трите са кратички и се надявам бързо да ги отметна Simple Smile

# 222
С Ален мак за последната книга съм повече от съгласна - попадала съм на цитати от книгата и не ми се четат клишета. На “Виенският апартамент” повече бих дала шанс, ако говорим за български автори. (Затова и горе казах как бих подходила, независимо от заглавията.)

# 223
Честно казано, аз до такива дилеми не стигам - да избирам по-малкото зло. Ще ги предам на някой желаещ и ще чета, каквото ми допада. Животът е кратък за лукса на книгите, които не ме вълнуват.

# 224
Препоръчвам "Виенският апартамент",преди доста време съм я чела,но все пак в дълъг план е оставила добри чувства в мен.А и аз харесвам Р.Ангелова.Другите две книги бих предала автоматично на някое читалище,даже и приятел не бих измъчила с тях да си губи времето.Всъщност от свекърва ми знам,че този тип книги много се харесват на пенсионери,а те посещават квартални читалища.
Аз продължавам с Галин Никифоров "Добро момче",главният герой е поставен в интересна ситуация,да видим как ще се измъкне от нея и дали,докато е в нея,ще зарови дълбоко старите демони.
Tsugumi_,аз такава стратегия съм предприела от много време по отношение не само на книгите,а даже и по отношение на другите ми интересни занимания,даже и хора:).

Общи условия

Активация на акаунт