В момента чета ... 84

• 47 178
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
Перен не ми е фаворит, но "Три(ма)" ми хареса.
Опитвам се да намеря последната на Ани Ерно "Младият мъж", четох откъси само.

# 406
Започнах Танцуващата с вода и още в началото имам усещането, че това не е моята книга. Белите като лоши, белите като слаби, белите като варвари.
Ок, господин Та-Нехиси Коутс, нещо ново?

# 407
След мнението на Аня❤, ходих и си купих “Забравените в неделя” и я започвам. И без това по анотацията ми се струва, че ще ми импонира в момента, тъй като сериозно съм се замислила как човек трупа цял живот мъдрост и накрая, когато е стар, на никой не му се слуша този натрупан опит и мъдрост.

# 408
Ако някой все още се колебае дали иска да прочете “Времеубежище” и иска да научи и малко повече за книгата- преди малко имаше едно доста добро (според мен) представяне и обсъждане по Дарик и “С книги под завивките”. А на автора да му стискаме палци и чакаме утре новини за Букър наградата.
Колкото до това какво чета - все още съм на “Хари Потър и Огненият бокал”, малко по-малко ми харесва отколкото предишните три книги, интересна е, но има някои неща в книгата, които … ще определя така - не ми допадат.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 09:08 от fenyx

# 409
  • София
В момента чета "Три ябълки паднаха от небето" на Н. Абгарян.
Прочетох поредицата "Манюня" и ми станаха любими книги, та сега давам шанс и на останалите. Да видим!

# 410
Fenyx,“С книги под завивкките” ми е любимото и есинствено радио предаване,същата двойка сладури води “Първа страница”,при всеки удобен момент си ги пускам.От там списъкът с книги нарасна с няколко страници:).

# 411
Чета Хари Потър. Сега съм към средата на вторта книга.
Чела съм поредицата преди 20-тина години, в момента , в който всяк част излизаше на българския пзар.

Ами на почти 40 съм, но много хресвам книгата.

# 412
  • София
А като сме на тази тема някой мисли ли да взема книгата на Том Фелтън?

# 413
  • София
Започнах Танцуващата с вода и още в началото имам усещането, че това не е моята книга. Белите като лоши, белите като слаби, белите като варвари.
Те половината книги от книжния клуб на Опра са с подобна тематика. Аз също вече ги избягвам тези книги.
Аз пък тъкмо слушах Георги Господинов при Първа страница подкаст. Хареса ми много как говори и разсъждава. Не съм чела нищо от него, но съм си подготвила Времеубежище.

# 414
Стори ми се интересна и книгата за Том Фелтън, но засега още напредвам първо със самата поредицата, от филмите - само два май съм гледала …някога. И при мен се случва на стари години да чета за първи път за тези магьосници - покрай децата, а всъщност май повече се запалих аз самата и сега чета на тях третата книга, а същевременно - за мен конкретно вече, следващата.

# 415
А като сме на тази тема някой мисли ли да взема книгата на Том Фелтън?
Аз мисля да изчакам и да я взема от библиотеката, че започвам да се задръствам вкъщи от книги.
Същото важи и за автобиографията на принц Хари.

# 416
Те половината книги от книжния клуб на Опра са с подобна тематика. Аз също вече ги избягвам тези книги.

Продължавам да се мъча с книгата, но трябва да призная, че отдавна (или никога) не съм чела нещо, пропито с толкова ненавист.
Искрено ме възмущава удоволствието, с което авторът обижда бялата раса, как я принизява и омаловажава всяко нейно споменаване.
Цинично не, а по-скоро комично.

# 417
  • София
Ужас, направо ще я изтрия от Киндъла! Има много по-интересни книги в това отношение, например Слугинята много ми беше харесала....

# 418
Да, Слугинята е страхотна, но това няма нищо общо…

# 419
Ох,такива пропаганди с цел унижаването на бялата раса вече ми идват в повече...

Общи условия

Активация на акаунт