В момента чета ... 84

• 47 096
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
  • София
В ГР видях, че четеш Малинверно. Как ти се струва?

Петдесетина страници съм минала едва и не знам какво ме чака занапред, но май ще се дълбоки литературни води.
Изключително интровертна книга.
Откривам и нещо от магическия реализъм сякаш...пленителна е книгата ❤️

# 601
Аз си падам по популярна наука и художествена литература не съм чела от 25г, въпреки че между 10-20годишна направо “ядях” книги - художествена литература. Взех си от библиотеката Стълбата, но за съжаление, не я харесах, въпреки че много ми се искаше да ми допадне. Аз харесвам дисекционнен подход, а този на автора, ми се стори по-скоро бутафорен. Липсваше ми контекст да разбера героя, дълбочина и съчувствие - т.е. намерих го еднопластов.

Нормални хора гледах сериала и наистина ме впечатли. Историята ме грабна, а книгата фигурираше в доста британски класации, на които вярвам. Един ден ще прочета.

Последна редакция: вт, 30 май 2023, 08:43 от ierldan

# 602
Аз много харесах и книгите,и сериалите "Нормални хора",както и Conversations with friends.Много чувствени и тъжни сцени,много реалистични,Сали Руни определено е мой тип,но аз по принцип харесвам Ирландия и нейните автори,хора,пейзажи..

# 603
  • София
Приключих "Сетният и дъх". Хареса ми повече от "Гробът на сестра ми". Има повече заподозрени, обрат и неочакван убиец. Оценка 4.5/5, защото убиецът  ми дойде чак твърде неочакван Sweat Smile Щеше ми се поне нещо да води към него.

Продължавам с "Невидимите фурии на сърцето".

# 604
Аз продължавам с "Чудо", нищо че ми се стори малко детска, а и тя си е по-скоро такава, но вчера като се зачетох, ме увлече. После може да изгледам и филма. Имаше хубави отзиви, а е и с любими актьори Simple Smile
Вили, за мен ценното в "Стълба към небето" беше дисекцията, която Бойн прави на мозъка на един социопат. Буквално му отваря черепа и ние надникваме вътре.
Това е едно брутално преживяване.
Нито хомосексуализмът, нито някакви творчески или каквито и да било други мотиви са главното тук. Само чистата психиатрична клинична картина.
С това е уникален романът за мен.
Аз винаги съм имала интерес към тази тематика и може би затова предпочитам Стълбата пред Фуриите Simple Smile
Абсолютно и за мен важи Simple Smile

# 605
Приключих с "Харем" Колин Фалконър.
Много ми хареса. Абсолютна 5-ца. Дни наред само тя ми беше в главата. Изключително интересни ми бяха ходовете ,които предприемаше Хурем за да постигне целите си. И успя! Книгата отива в моите топ 5 за годината.

Попаднах на книгата "Роксолана " Павло Загребелни ,някой чел ли я е?

# 606
  • София
Приключих "Сетният и дъх". Хареса ми повече от "Гробът на сестра ми". Има повече заподозрени, обрат и неочакван убиец. Оценка 4.5/5, защото убиецът  ми дойде чак твърде неочакван Sweat Smile Щеше ми се поне нещо да води към него.

Продължавам с "Невидимите фурии на сърцето".
И аз току-що я приключих "Сетният и дъх". Екстра е.
"Роксолана" я имам на Киндъла, но кога ли ще и дойде времето........

# 607
  • София
"Роксолана" я бях пробвала преди време, но не ми беше допаднала.
По малко "старомоден" начин е написана, ако мога така да се изразя.
Не е като "Харем"..

Рязко ми се причете "Сетният ѝ дъх" Joy

# 608
Аз я четох още в гимназията, защото я имахме вкъщи. Майка ми има и Харем, но не ми се чете.
Беше ми направило впечатление като колко интелигентна и сдържана е представена Хюрем, в сравнение с образа й от Великолепния век (където е проста и натрапчива).

# 609
Радвам се, че "Сетният й дъх" ви харесва. Simple Smile На мен също ми хареса, въпреки че я слагам на едно ниво с "Гробът на сестра й", за мен са еднакво добри.

А иначе аз почти дочетох "Уроци по химия" и на мен ми харесва - женска книга, но все пак с послание - за неравностойното положение, в което много жени са се намирали много дълго време спрямо мъжете по отношение на възможности за образование, работа и статус в обществото като цяло (то и в днешно време съществува неравнопоставеност в някои отношения и особено в някои сфери). Все пак действието се развива през 50-те и началото на 60-те години в САЩ и нещата отговарят на историческата истина.

# 610
Аз съм чела и "Роксолана" и "Харем". В първата, авторът е украинец и едва ли не поставяше ореол върху личността на Хюрем. Беше си и наистина по-тромаво и едновремешно написана.
В "Харем" имаше повече екшън, интрига... А и героинята беше представена като по-манипулативна и готова на всичко.
Харесала съм ги и двете, на "Роксолана" съм дала 4*, на "Харем" 5*. 😊

Още не съм започнала "Камериерката". Нямам време днес, дано утре ми остане малко. 🍀

# 611
На мен "Роксолана" ми хареса повече от "Харем". Стори ми се по-комплексно написана и по-емоционална докато "Харем" си е по-типично произведение от западен писател за западна публика. Но ги четох отдавна. Детайли не си спомням. Ако ви е интересна тематиката, струва си да прочете.

# 612
  • София
"Роксолана" я бях пробвала преди време, но не ми беше допаднала.
По малко "старомоден" начин е написана, ако мога така да се изразя.
Не е като "Харем"..

Рязко ми се причете "Сетният ѝ дъх" Joy
Вдругиден ще имаш възможност да я започнеш. Simple Smile
Аз се чудя какво да започна. Вечер по малко си чета "Чудати разкази", че навлизам в сесия и нямам време за четене на обемни и изискващи пълно потапяне романи...

# 613
Дидка,“ Чудати разкази" е една от любимите ми книги от миналата година, приятно четене!

Започнах “Хари Потър и Орденът на феникса”, не успявам да вмъкна и друга книга сред поредицата, а вечер преди моята книга чета и на децата - продължаваме да сме на “Хари Потър и затворникът от Азкабан”, все пак по някое време заспиват 🤭.

# 614
Довърши най - накрая "Три ябълки паднаха от небето" - оценката ми е 2,5* - ами не беше моята книга... Едно трудни завъртяни имена, много описания, които губеха интереса ми. Имам "Манюня", но надали скоро ще я подхвана.
Довърших също така "Шестимата на Атлас" - оценка 3* - очаквах много повече от тази книга - 6-ма главни герои с особени способности, които биват избрани да се присъединят към тайно общество за магия - идеята беше супер, но нещо в изпълнението не ми стигна... Знам, че ще е поредица, но не съм сигурна дали бих продължилс с нея. В последното време четох много фентъзи и например "Ковачи" на Шустърман беше чудесна книга, с добра идея и добро изпълнение.
В метрото до и от работа чета "Парижката Света Богородица" на Кен Фолет, а вечер вкъщи съм започнала "Сол при солта". В началото съм и още нищо не мога да кажа.
Твзк дни ще мина до панаира да си набавя книгите, които съм си набелязала и се надявам да няма много извънредни покупки 😃

Общи условия

Активация на акаунт