В момента чета ... 84

• 47 060
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
  • софия
И от мен глас за Забравените в неделя.Определено Валери Перен е една от любимите ми авторки.
Времеубежище съм я преполовила.Не мога да дам мнение без да я завърша.

# 631
  • София
Втори път започвам Времеубежище в Сторител и втори път трудно се концентрирам. Убеждавам се, че Владо Пенев прекалено театралничи при четенето и някак изпъква той, а не книгата. Ще я помъча още малко…

Днес на панаира, книгата Когато животът ти поднесе хипопотам беше 5 лв 🙃.

Остават ми 30-ина % от Приказка и силно се надявам да не приключи както очаквам. Като приказка…

# 632
Втори път започвам Времеубежище в Сторител и втори път трудно се концентрирам. Убеждавам се, че Владо Пенев прекалено театралничи при четенето и някак изпъква той, а не книгата. Ще я помъча още малко…

И аз така го усещам. Не мога да се концентрирам. Идеята  на книгата не е никак лоша но мисля, че ако я чета на хартия ще я усетя повече и бих я оценила по-високо от колкото ако продължа да я слушам в Сторител.

Днес започнах "Спи спокойно " да видим дали ще ме грабне,че напоследък такива трилъри са ми все предвидими и ми доскучават.

# 633
Включвайте бнт1 -филма с Г.Господинов

# 634
  • в сърцето на един мъж...
Аз имам събрани всички книги на Абгарян и ако не беше "Три ябълки..." нямаше да прочета нито една от нея. А на "Манюня" историите съм се смяла с истински сълзи. Беше ми много забавна поредицата и си спомних моите щуротии в детските години. Не знаех, че излиза нова нейна книга, благодаря, че споменахте, ще я търся и чакам с нетърпение.

# 635
Малинверно не ми хареса като цяло. Започна страшно обещаващо, но нататък сюжетът не се развива. И все пак не я зарязах на средата, искаше ми се да я дочета, за да видя какво ще се случи.
Продължавам с Гузел Яхина и Зулейха, макар Деца мои да не беше точно моят тип четиво.
Фениксче, в списъка ми е и Йосиф Перец:)

# 636
Shimbite, ❤🤗!  Благодаря за отзива за “Малинверно”, затвърждавам мнението си, че ще я пропусна. А разказите на Йосиф Перец са ми много по сърце, обичам между другото, което чета периодично да прочитам и някой от тях, ще се радвам, ако с моя отзив съм успяла да помогна и на други читатели да го открият като автор (стига да им е допаднало творчеството му), защото е от позабравените и не толкова популярни.
Чета поредната книга за “Хари Потър”, но към пета глава не ми е толкова грабваща вниманието, както предходните четири, въпреки че в началото имаше едни интересно хрумвания на Роулинг. Или пък зависи от гледната точка- може да се охарактеризират и като пресилени събития
Скрит текст:
появяването на диментори в немагическия свят и проявата на леля Петуния като таен защитник, например
Затова може би ще се опитам да чета и още нещо междувременно, заради “The Plot” ме тегли към “Стълба към небето”, но да видим…

# 637
  • Галифрей
Не бях виждала такава голяма опашка чакащи на панаира на книгата за автографи от Георги Господинов 😲❤ Сега втори ден ще подписва.

Трябва да го обиколя хубово да видя какви книги има. Миналият път минах на бързо и купих само една.

# 638
Видях снимки, както и едно кратко клипче на Манол Пейков, много им се радвах на тези ентусиазирани хора 😊.
На Жанет 45 веднага бих препоръчала на Итало Калвино “Марковалдо” и разказите “Островът” на Лиляна Михайлова. Както и Йосиф Перец, когото вече споменах- “Сянката на снега”. Една по-стара книга на Катя Антонова (авторката на “Феята от захарницата”) и доста любопитна е “Призракът”, пак на същото издателство, не е детска книга. А аз съм си набелязала “Пътуване с лек багаж”, Туве Янсон.

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 09:33 от fenyx

# 639
  • София
Лиляна Михайлова има и фантастични романи, не знам дали са преиздавани "Грехът на Малтица" , "Един тъжен мъж", "Неизчезващите". По тях са направени и едни от най-хубавите български филми.

# 640
Чудесен наш автор е тя, за съжаление - струва ми се, незаслужено леко пренебрегната и Лексикон са преиздали “Грехът на Малтица” и повестта “Корабът”, която на мен много ми хареса.

# 641
  • София
Aз не успях да довърша "Малинверно"...
Особена книга е, изисква съответната нагласа - по-интровертна, по-меланхолична, а в момента съм на съвсем друга емоционална вълна и не ми се получи да я дочета до края  Simple Smile

Започнах "Ловеца на зайци" (Ларш Кеплер).

Последна редакция: чт, 01 юни 2023, 11:55 от Happy Mijjj

# 642
Аз правих скоро един психологичен тест, излезе ми, че съм 94% интроверт, напрово жив "борсук". 😁Не е чудно, че я харесах "Малинверно".

# 643
  • София
Аз правих скоро един психологичен тест, излезе ми, че съм 94% интроверт, напрово жив "борсук". 😁Не е чудно, че я харесах "Малинверно".

Значи аз съм разкрила останалите 6% от теб, Вили HugHeart

Между другото, "Малинверно"-то ще я пробвам пак понатам, през лошата зима Wink
И ако тогава не се получат нещата между нас, край! Grinning
Явно гробищната тематика ми дойде в повече. Затова и отлагам "Забравените в неделя" на Перен...
Други неща направо ме шокираха и ми навяха спомен за  "Смола" като например ...

Скрит текст:
снимката на Ноктурно в семейната гробница

Има заряд и потенциал книгата и е добре написана, не мога да го отрека.
Трябва обаче да се чете в точните обстоятелста , ако щеш и сезон Simple Smile

# 644
Прочетох "Перфектната майка". Става, но чак накрая ми беше по- интересна. Понеже и аз съм майка на малки деца, макар че не са вече бебета, емоциите, които изпитваха тези жени бяха много близки до моите. Може би заради това я довърших.
Започнах "Черна светлина" на Галин Никифоров. Съвсем в началото съм.
Между другото скоро се сетих за "Анна Каренина". Като ученичка толкова го харесвах този роман, че сигурно 5 пъти съм го чела. Сега реших да изгледам филма с Кийра Найтли. Много я харесвам като актриса и подобни роли й отиват. Участва и в една от адаптациите на "Гордост и предразсъдъци". Има голям контраст в ролите й в двата филма. Покрай "Анна Каренина" се замислих колко ужасни и токсични могат да бъдат бурната страст и любов и до какъв трагичен край водят понякога.

Общи условия

Активация на акаунт