КГБ = Клуб на Готините Баби - 213

• 42 377
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ениса, успокой се! Малкият Лъв ще преодолее тази лоша инфекция. Аз и дъщерите ми сме с огромни сливици и винаги там ни удряше простуда и вирус. Помня  като дете бях все с компрес на гърлото и от тогава ненавиждам чай от липа. Нямаше антибиотици и ме лекуваха със сулфамиди. Един път бях много зле и баща ми едва намери закупи от Пловдив  на черно пеницилин /на баснословна цена/ . Много страдах, но оцелях в онези тежки след военни години. Сега сте взели всички мерки и дано с Божията помощ бързо се възстанови прекрасния Борис. Не се притеснявайте и не възбуждайте лошата енергия. Мислете позитивно и бързо, бързо ще забравите за това премеждие.
Всичко добро и голяма прегръдка за малкия Лъв с голямото име Борис.

# 121
Сърдечно ти благодаря, Нина! Сега се връщам от църквата в Брезник, още преди месец си бях наумила, че ще отидем при мощите на Св. Георги като дойдат в Перник, та отидохме сега, за да избегнем лудницата на 6- ти в нашата църква. Дано се оправи бързо, защото от октомври до днес вече не знам колко пъти го влачим по доктори. Знам, че с детските градини е така, но ми идва в повече. Надявам се да го преодолее този период.

# 122
  • Кубрат/ Пишурка
Ениса, така е с децата. И Анжелка беше така като малка. Като я заболеше гърло и тя казваше : Бабо, гърлото пак ме гъделичка! И като започне да я " гъделичка" баба започваше с фарингосепт, сок от бъз и чай от мащерка, мента и каквото има. Рядко стигахме до АБ, но като се наложи...

# 123
  • София
ПИПИ, ето ме. Няколко пъти сядам да пиша и все нещо се случва, та отлагах. Задачи да искаш.
Заведохме хлапето на училище, после пазарувахме - осигурих менюто за Гергьовден. Днес трябваше и да се отчета в Касата. После малко почивка и отново ескадроните летят.
Сега пека черен хляб. Пекарната го омеси, не съм аз. Децата много го харесват. Правя комбинация от 300 гр. бяло брашно, 150 гр. типово и 50 грама смляно на кафемелачката мюсли. Става много добре.
ЕНИСА, не се сърди на ЛЛ. Явно е опитала да му се размине на пИятеля АБ. Не харесвам лекари, които веднага блъскат АБ. Нашата ЛЛ я харесвам много. Назначава по-сериозно лечение само в краен случай.
ЯНЕ, поздрави ТОНИ и от мен. Дано всичко да е наред.
БОРЯНЧИЦЕ, точно щях да пускам кучето следотърсач да те издирва. Не мислиш ли, че се притесняваме за теб?
Днес няма да ви коментирам, мили дружки. Всичко съм прочела, всичко знам.
Не виждам идеи за срещата. То май и аз няма да мога да дойда. Натоварена ми е седмицата, която е след Гергьовден. Да я отложим за следващата седмица??? Все пак, глас народен, глас Божи! Каквото кажете, така ще бъде.
Изчезвам, че да не ми изгори хляба. Готов е.
Лека нощ и спокойни сънища. Hug

# 124
Кисела съм, Фло. Много, не съм за тази тема  и настроението в момента в нея.
 Надявах се по терлици да се измъкна за малко.
 ще ми мине , както винаги, но в момента  ....хапя  и дера

# 125
Пък ние с ММ днес бяхме на село и ходихме на първия "гъбинг" за годината Flowers Mushroom
Почти нищо не набрахме, но като за начало е добре. Имахме си и пазачи - кучетата на леля му. Те са свободни електрони и  понеже ги храним и глезим, само като чуят колата и са при нас.
Скрит текст:

Такива ми ти работи.
Лека ви нощ и спокойни сънища!

# 126
  • Вила Великула
Ениса, и нашата внучка беше постоянно болна. Да не казвам голяма дума, но от тази зима от както дъщерята склони да и дава сироп от черен бъз, драстично намали разболяванията.
Пробвайте, дано снахата да е съгласна, че моята дъщеря ми отказваше години наред. Сега пее друга песен.

# 127
  • София
БОРЯНЧИЦЕ, щом е такава работата, даваме ти отпуска. Няма да настояваме - споко. Когато ти премине, ти сама ще дойдеш. Всеки има трудни моменти. Хубавото е, че няма да е все така. Едно минава, друго идва, а след него трето и т.н., докато свят светува.
От мен имаш чувалче с прегръдки. HugHugHug

# 128
  • София
Добро утро, ще се оправи малкото лъфче! И моята внучка често боледуваше, но есента махнаха сливиците. Имаше сраствания и възпаление, тежка операция, но сега боледува по-малко.
Тану, какви са гъбите-челядинки ли? Много обичам гъби.
Ние нямаме планове за Гергьовден засега, само ще отида до църквата Свети Георги. Жалко, че мощите не са в София, няма да мога да ги видя.
Вчера видях подготовката за военния парад-4 вертолета, 2 самолета и един изтребител. Може да се каже, че съм присъствала на въздушния парад, още повече, че минаха по няколко пъти.
Вчера на ММ му свалиха конците. Лека-полека се възстановява.
Пожелавам ви много усмивки!

# 129
  • Вила Великула
Добро утро в слънчевия петък. Предполагам, че безкрайно обичащата слънцето Клечка е хукнала вече по улиците.
При мен нищо ново. Започвам след малко работа, без да яхвам коня-ще работя от къщи. Затова се върти вече първата пералня. За вечеря още не съм измислила какво да е, а трябва да се съобразя с ММ. Забравих да го попитам, а обикновено до 10,00 е в оперативка, та ще му звънна после и ще уточня. Ох, много е труден, толкова малко неща обича да яде, не е като мен. Може да се погледне и от добрата страна, ще е доволен и на сандвич или пържени яйца.
Мериан, на моята внучка и махнаха трета сливица като беше на 4 години, но ефект нямаше. Наистина откакто пие бъз, тази зима беше само веднъж или два пъти болна, на фона на други години, където се редуваше седмица болна, седмица почти здрава.

# 130
Здравейте, здравейте, момичета-кокичета и дружки-теменужки Simple Smile.
Тези дни съм малко на въртележката Simple Smile, та все отлагам писането за после, а като се събере много материал Simple Smile не знам от къде да започна ....

Пипилотка - многоръкия Шива си ти Simple Smile.
През делничните дни ходиш ли на разходка с Рекс и Кюфте или само уикендите?

Мериан, радвам се, че ТМ  бързо се възстановява .

Ениса, съжалявам за провалената ви почивка, ти тооолкова имаше нужда от нея.
Случват се такива неща, по-важното е детенцето да се оправи. Как е днес, повлия ли се антибиотика?

Танитка, яко бачкане е било, но щом трябва...

Последно - какво става със срещата  другата седмица?
На мен ми е удобно всички дни без петък, но утре ще пътувам и трябва да планирам предварително връщането и да си купя билет за обратно...

Чакам обаждане и ще излизам.
Ставам да се приготвям.
До скоро.

# 131
  • София
Здравейте, красавици!
Снощи съм заспала без да си наглася алармата и добре, че сутринта все пак се събудих и без нея. Не закъсняхме.
От сутринта сме на кафе и сладки приказки. Синът дойде, събра багаж за село и замина.
Време е за готвене. Днес ще е обери хладилник и ще направя само една пилешка супичка.
За срещата хайде да се организираме за четвъртък, 11.май. от 13.00 в Китайския на Кюри. Добре ли ви е така?
ЕНИСА, как е малечко? А дядовите зъби как са?
МЕРИАН, щом гаджето ти се подобрява, сигурно ще възстановите традицията за среща с внучетата в почивните дни.
При нас е облачно и студено. Дано за празника да се подобри времето.
До после! Grinning

# 132
Охооо, предчувствам среща - гореща с любими хора Simple Smile....
Сега сериозно и по същество -
Ако има среща във вторник, сряда или четвъртък, бройте ме и мен.  Нямам проблем за място и час, както решите..
Тегаво ми е писането, но ще се старая да съм информирана.
За сега - чаааф:) ... и до следващо писане Simple Smile...

# 133
  • София
Да, Фло, ще трябва да поемем внучетата. Дъщеря ми ще я оперират следващата седмица и ще трябва да дадем рамо, както винаги. Само да сме в кондиция и ще помагаме.

# 134
  • Вила Великула
Аз момичета, както казах няма да мога да присъствам на срещата следващата седмица, така че не се съобразявайте с мен.
Клечице, Рекс задължително го извеждаме сутрин и вечер. През делничните дни от понеделник до сряда го прави ММ, а през другите дни - както дойде. Който му се разхожда и е по-свободен. Вчера имахме поне 3 кратки разходки през деня, съобразени и с моите нужди да се поразтъпча от седенето пред компютъра.

Общи условия

Активация на акаунт