КГБ = Клуб на Готините Баби - 213

• 42 380
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • в сърцата на любимите ми хора
Да се отчета и аз. Направо съм бясна. Снощи ме заболя кракът. Реших, че е от времето и ще отшуми. Но.. днес вече болката е непоносима. Боли като при дископатия, само че започна от крака, а не от кръста. По цялото бедро до под коляното. Мога да пристъпвам само превита напред. Мажа, гълтам хапчета - никаква полза. Пропаднаха всички планове за пътуване. Емили е при папа, защото останалите днес летят. Аз ще пазя леглото тези дни. Дано до понеделник да ми мине, че трябва да се гледаме с Еми. Оплаках се.

# 136
Да се отчета и аз.
Бясна не, ами два пъти бясна съм Simple Smile. Когато се комбинира мързел с глупост, така става...

Вчера пазарувах и да не вадя портфейл натиках дебитната  ми карта в калъфа на телефона.
Като се прибрах го включих да се зарежда и така доволно престоя към час- два. Излязох пак да пазарувам, отхвърля ми картата, ама не се светнах, че има проблем.
Днес пак така, отидох на банкомат - бутам карта, той я плюе.
И те така - картата е невалидна, лъченията от телефона са я повредили.
Ще пътувам тези дни насам- натам, трябват ми не само пари в брой, а и активна карта за спешни случаи. Новата ще стане в след три работни дни, най - рано, бърза поръчка.
Притесних се, разтреперих се, вдигнах кръвно, разревах се в банката...
Иде ми да си шибна два шамара, ама от най- силните...
Което човек сам си направи  ...
Те такива работи при мен.
Кисела съм, та чак горчива Simple Smile...
На вас желая само хубавини Simple Smile.

Мамсиии, душичко, голямо гуш от мен.
Вземай мерки и дано бързо мине.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 18:03 от Важна клечка

# 137
  • София
Фло, аз както писах съм ЗА  когато насрочите срещата до 12.05 включително.
Мариянка, какъв е този ретрограден, здравословен Меркурий? Да минава и на Дани операцията и всички да сте здрави вече.
Мамси, за тебе същото пожелание. При подобни болки с Пл. се лекуваме с таблетки Волтарен ретард. Взема се 3 дни по една, не се продължава, защото много зле влияе на стомах и черен дроб.  И то после болката отминава. Мазането с разни Волтарени, Диклак и подобни се подразбира. При последната болка в коляното заради скъсан менискус и кръстни връзки  най-добре се чувствах след охлаждащ гел с  арника и кестен/Кройтерхоф/.
Мамси, а ти какво направи с ендокринолога? Нещо насоки, лечение, изследвания?
Нина, имам въпрос за самолетните билети. Знам, че родата ти е близо до Ани. До кое летище пътувате от тук? И как става така, че имате неизползвани билети? Обяснявам - в Баден Баден каца само Райън ер. Като купиш билет и не се качиш на самолета поради някаква причина - билета просто изгаря. Когато можеш да пътуваш - купуваш друг, на друга цена.
Тану, как берете и ядете гъби? Все си мисля, че е опасно начинание. То вярно всички гъби се ядат, но някои само веднъж.
Клечи, спокойно. Аз нали вече над 25 г. пазарувам с карта - да си дам мъдрите указания. Първо оборотната/кредитна/карта държа така, че да ми е лесен достъпа винаги. Не я слагам в пормонета и подобни. Повечето чанти имат малко джобче отзад или отстрани - там и е мястото. Но  не се ядосвай, зареждането на тел. не я е развалило. Виждам много хора с карти в калъфа на тел., Пл. също си държи там една оборотна/кредитна/ зарежда го през ден. До сега нищо и няма. Предполагам, че твоята е изтекла и ще я преиздадат. Изобщо от дългия ми личен и служебен банков опит - кредитните карти са по-гъвкави, по не се повреждат и срока им е по-дълъг. Затова дебитната ползвам само за постъпления и после погасяване в кредитната.
Уф, голям роман написах. Сигурно ви отегчих и спирам.

# 138
  • София
МАМСИ, ние предполагаме, а Господ разполага. Каквото и да е, дано по-скоро да ти мина. После се забравя. Щях да ти пиша за Волтарен ретард, но АЙША сякаш е прочела мислите ми и вече ти го е написала. На мен много ми помогна Тендивал гел. Едва ли не мазило по последна мода.
КЛЕЧИЦЕ, ама че каръшка работа. Кой да се сети, че не бива така. Не се ядосвай. Съчувствам ти!
АЙША, добре си писала. Все човек научи нещо. За сега за срещата сме ти и аз. Чакам и другите момичета да потвърдят, та да направя резервацията.
Да се оплача, че в нашия блок правят ремонт едни новодошли. Започнаха на 3 март. Е то не бе къртене, то не бе чукане. Вече два месеца. Колко контейнера със строителни материали извозиха , загубих им бройката. Блокът заприлича на строителна площадка. От начало понасяхме стоически. Сега вече започват сериозно да ни дразнят. И не само нас - целия блок негодува. А щерката трябва да пише дипломната си работа. Не й спори така. Смята да започне нощем да пише. Хайде и аз се оплаках.

# 139
Сега, ако бях астролог щях да ви кажа, че Меркурий вече е ретрограден и трябва да се внимава. И аз го усетих вчера, както си бях вкисната покрай лъФито, спешно ми се обадиха от службата, че от София идват на спешна инвентаризация на техниката. Ако бях в Сандански, много интересно заместничката какво щеше да прави. То само да юркаш колегите докато титуляра го няма- не става. Трябва и да реагираш адекватно, затова се пуска заповед за заместване. Та като послушах писъците и известно време, се вдигнах и отидох. Ами всичко нормално. Ако някои колеги правят инвентаризация проформа, при мен декември се гледа и брои всичко. Та вчера си бях на работа, после както ви казах ходихме до Брезник, преди това се скарах с ЛЛ на малкия, абе комуникация никаква. И аз се оплаках, за лъФито няма да ви пиша, защото не искам да дърпам дявола за опашката. Ако е по-добре, утре ще дойдат за обяд.
Айде да минава вече всичко на всички, че ни дойде много.

# 140
Да се появя и аз!
                Фло,котките са в чувала,ама за срещата няма да съм на линия.От три дена все нещо ми е кофти и пазя дивана.Вчера ми беше ужасно и почти цял ден спах.Гърлото ме боли и едвам преглъщам.Не помня от кога не съм имала такива оплаквания.Сутринта малката щерка се обади и се оплака,че я боли гърло,но има работа и ще не ще ще я върши.Реших,че един вирус ни е пипнал и ни мъчи.Тя отиде до тръстиката  и се обади от там,че всичките и колеги са с ковид /тест положителен/ та решила,че тя го е донесла от работата си.Отиде да вземе тест и да купи лекарства.Чакам я ,че да видим един вирус ли ни гони или сме пипнали няколко.Така,че ще липсвам на срещата .

# 141
  • София
Здравейте, мили момичета!
Както писах преди аз няма да мога да дойда на срещата. Много съжалявам, но ще имам други приятни срещи, а точно на 11.05 ще пътувам. Връщам се на 15.05.
Айша, ние пътуваме почти винаги до Франкфурт с Луфханза. Зет ми е техен абонат от много години и той осигурява и плаща билетите. Не ми обясняват много, но когато се промени датата и името, което не е проблем, както е при нискотарифните превозвачи, само ако билета за определената дата е по скъп се доплаща. Да, цените при тях са по високи, но  варират по дати и няма ограничение в багажа, а и услугите при пътуване са много добри. Като пример, внучката ми сега пътува с билет отиване, а  връщането е с открита дата, която допълнително фиксира. От Франкфурт ни взимат с кола или се качваме на влак /които са изключително удобни и много бързи/ и стигаме почти за час след пристигане на аерогарата.
Мамси /пиша с главна буква, защото те уважавам/ , аз също страдам от болки в коляното, но се спасявам само с мазане на Волтарен форте. Имам и магнитна наколенка. Не пия никакви обезболяващи.

Желая ви хубава и спокойна вечер.  

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 20:59 от Nina NN

# 142
  • София
Нина, благодаря. И аз предположих, че е Луфтханза или БГ ер.
Но при нас не си заслужава пътуването до там. Нали си имаме градско летище - няма как да ангажираме коли да ни превозват. А така е лесно - от нас с метрото до Т2, после на място. Целия път е по-кратък от напр. до В. Търново.
Иначе от тази година вече няма нискотарифни - билетите са с изравнени и високи цени. Избиват криза след Короната, цените на горива/нищо, че паднаха/, инфлация и липса на екипажи.
Дидиа, къде пък я пипнахте тази Корона? Нали уж я отмениха като почна войната в Украйна.
Да минава каквото и да е.

# 143
  • София
Привет!
Аз пак съм тук!
Вчера разбрах от Ениса, че са ходили да се поклонят на част от костите на Св.Георги в Брезник, а на 6-ти ще бъдат в Перник. Това е голямо събитие за народа ни.
През 2019 година бях в Кападокия и посетих рожденото място на светеца.
Скрит текст:
Снимката е направена от дъщеря ми, а аз съм в гръб и съм се запътила да влеза в "катакомбите" . Казват, че в една от тях е роден светеца. Роден е в Кападокия, но родителите му са от Израел. Св. Георги умира в Израел и саркофага му с част от тленните останки се съхраняват в криптата на храма „Св. Георги“ на Йерусалимската православна църква в Лод, /старото име Лида палестинска/ .Снимката ми е пред тази църква ,
а това е съркофа:
Всичко добро ви желая с пожелание  утрешния празник  да бъде ден на доброто и на  победата за всички.

# 144
  • София
Е, интересно е в нашата къщичка.
НИНКА НН, разходи ни из Кападокия,  за което благодаря. Не съжалявай за срещата. Може и да не се състои. Навярно не сме улучили подходящия момент. Здраве да е. Ето какво се случи с МАМСИ и ДИДИА, АЙША ще пътува, ти също тръгваш, аз имам разни ангажименти. ПИПИЛОТА също е ангажирана.  ДЕБОРАНА скоро не се е обаждала. МАЯ, КЛЕЧИЦЕ, ЯЖКЕ, ЕНИСА, а вие какво мислите? Хайде напишете утре или вдругиден.
След училище се позанимавах с внучката - нали ще имат матура по български и математика. В училище им казвали - учете за матурата, че иначе ще я втасате. JoyТа се наложи да обясняваме какво значи това.
Хайде лека нощ, милички. Някой днес казал ли ви е, че ви обича? Ето аз ви го казвам, съвсем искрено и лично. Heart

# 145
  • София
Добър вечер!
Нина, благодаря за снимките и лекцията, интересно разказваш.
Мамси, въпреки, че болката е в крака трябва да се лекува кръста, от там тръгва болката, там мажи лекарството.
Въобще всички болни бързо да се оправят и всички неприятности да останат в миналото. Вече преполови Меркурий, няма да се даваме.

# 146
  • София
Фло, ще я втасат някои, но не децата.
Измисленото външно оценяване в 4 кл. няма нищо фатално за децата. Служи за оценка на даскалите. Затова се пенявят толкова и стресират малките - сакън да не изпуснат 10 лв. вдигане на заплатата. В 5ти клас ще си проличи на какво са ги научили. Тогава става по-сложно, различни преподаватели по всеки предмет, други изисквания. А за учебника по история за 5 кл. да не пиша, че още ми държи влага. То не са неолиберали, нацлиберали и прочая сволочь.
Но и това минава.

# 147
  • София
МЕРИАН, теб не те споменах за тази среща, защото сме си говорили, че в работно време не ти е възможно, а съботно неделно сте посветени на внучетата. Ще кажеш кога да стискаме палци за твоето момиче.
АЙША, за да я преместим в друго училище все пак трябва да е минала през матурите. Посмяхме се с нея тази вечер. Диктувам й някакъв текст. Авторката е Радостина Николова. Според внучката тя е РадоСЛИВА Николова. Все още среща трудности - не знае значението на някои думи. Изключително сме доволни от учителката, с която учи български. Даже е научила някои пословици. Един ден й казвам, че не е изморена и можем да порешаваме задачи, а тя ми отговори, че сития не вярва на гладния. По друг повод ми каза, че на чужди гръб и 100 тояги са малко. Посмяхме се, като й казах, че на чужди зъб и 100 пломби са малко.
Хайде, отнесох се. Нали ви пожелах лека нощ?

# 148
Късно,но да се обадя.
Аз също съм била в Кападокия и съм влизала в това място на снимката на Нина.  В Кападокия  видях и първите християнски  икони.Дори успях да снимам нещо,защото снимането там е забранено.
Айша, ВО няма връзка със заплатите на учителите.  Това е тест,  който показва как се усвояват учебните програми. Винаги съм била против да се побъркват децата от притеснение как ще се представят. Колкото по-голям успех се отчита,толкова повече се завишава сложността на учебния  материал.  Учителите искат успех,  защото това е критерий  за тяхната работа, но това пък е минус в друг смисъл.  Щом децата усвояват, значи може още по-тежки програми ,а от това следва  по-лошо и за тях, и за  децата. Когато  започнах   работа, учебното съдържание беше много по-достъпно от  края на кариерата ми. Затова и не малко деца просто не успяват ,изпускат нишката и изостават.  Просто  се  демотивират.  После родителите търсят такива като мен, но не всички могат да си го позволят и така вдигат ръце.
Историята в 5 клас  е отврат!   Огромен обем, висок стил  на поднасяне.   Няма  научаване! Пък и не само историята.

И този  ден мина бързо и неусетно.  Време е за ЛЕКА нощ и до  утре  със здраве!

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 22:43 от K.A.G.

# 149
  • Вила Великула
Да се обадя и аз, че да не ви липсвам.
Клечице, може и да има нещо вярно с вълните от телефоните. Преди няколко години, сложих пропуска от паркинга на един МОЛ до телефона си и после ми даде, че е невалиден. Обясниха ми, че е така защото съм го държала до телефона и от тогава нищо не слагам в близост. Представете си какво ни се случва с главите, като говорим повече време с допрян до ухото телефон. Аз в много от разговорите си, когато не говоря в колата през спикърфон, предпочитам да го оставя на бюрото и да го пусна на високоговорител и така да говоря, естествено ако няма външни хора и не преча на никой.
Нина, благодаря за интересните снимки.
Утре е голям празник. Сестра ми празнува /навремето и дядо ми/ и ще ходим на къщата, която си купи малкият ми племенник. На около 80 км. е от нас, но пътя е много лош и се пътува около час и половина.
Тя и зет ми са пристигнали вече/живеят в Търговище/, майка ми с племениците е там. Евентуално и синко и приятелката му ще дойдат и ще стане купона.
Ще разказвам после. Детето я купи преди година, но досега не сме имали време да отидем. Къщата е много голяма. Използвала се е като къща за гости. Има басеин и е на 4 етажа. Започнаха ремонт, постепенно. Още не са решили как ще я използват. Ще вземем с нас и Рекс. Къде без него, иначе цял ден ще клявка, че ни няма. Голям е глезльо. Много е смешен. Днес се опитах да му направя сянка на колибата.
Скрит текст:
Жертвах един чаршаф. Закачих го временно, ще мислим как да стане постоянен навес.

Общи условия

Активация на акаунт