ДЕКЕМВРИйки в кабинети ще нахлуят, силни сърчица да чуят - ТЕМА 2 (2023)

• 38 818
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, аз понеже хич не съм запозната може ли някоя да ми обясни какви прегледи се правят през целия период ня бременността

# 511
  • София
Момичета, аз понеже хич не съм запозната може ли някоя да ми обясни какви прегледи се правят през целия период ня бременността

Ето тук в сайта на Щерев е много подробно обяснено, но имай предвид че ако се следиш по ЗК, може прегледите да са по-малко на брой https://shterevhospital.com/bremennost/putevoditel-na-prosledyav … stacionni-sedmici

# 512
  • София, България
Абсолютно всички пренатални тестове ми се виждат еднакви и не разбирам защо един струва 1300, а друг 700? Някой може ли да ми разясни? Как за някой тест може да има негативни отзиви? Излезнал е грешен резултат и детето е било болно ли /или обратното/?

Разбирам онези тестове, които покриват много различни тестове, микроделения и прочее. Не разбирам разликата в цената между онези, които изследват само трите синдрома.

# 513
Добре дощли на всички нови в темата, много се радвам за всяка от вас и се вълнувам за всеки преглед Blue Heart

И аз разсъждавах миналата година като elface, бях на 39 забременях бързо и лесно и живота е чудесен. Мислех си, че като се храня здравословно и ходя 4 пъти седмично на пилатес няма за какво да се тревожа.
И така беше до средата на 8 седмица.....
Хем се слядях в Токуда при Апостолова, хем ги слушах за всичко, но това е за друга тема.
Така, че права е Мацето , но всеки си гледа от неговия опит.

Някой по-назад беше споменал, че са му открили Е-коли, и на мен откриха и сега пия антибиотик-Augmentin.

Хубав ден момичета!
Yellow HeartPurple Heart
Аз съм с E.coli, гинеколожката искаше първо да изследваме и вагинален секрет и ако е комбинирана инфекция, да се лекуват заедно. Днес излезе резултатът от вагиналния секрет, слава Богу там не се изолира нищо, но ще трябва да чакам до вторник за да ми изпише антибиотик за бактерията. Ти в каква доза взимаш Аугментин?

# 514
  • София
Взимам го 2 пъти на ден- сутрин и вечер, 5 дни. На 18 съм на преглед и пак ще ми вземат секрет да видим дали съм се изчистила. Много треперя за този преглед, много се моля всичко да е наред Hands Pray

Днес се разходих до Зара, да видя за някакви панталони, че вече дънките ми стискат и си взех едни зелени ленени панталони и сако, ей така за настроение, че ми писна само да треперя.

# 515
Абсолютно всички пренатални тестове ми се виждат еднакви и не разбирам защо един струва 1300, а друг 700? Някой може ли да ми разясни? Как за някой тест може да има негативни отзиви? Излезнал е грешен резултат и детето е било болно ли /или обратното/?

По-скъпите пакети от 1 компания пренатални тестове включват повече генетични аномалии. Вече отделните брандове/компании сами си определят цените на пакетите.
За най-евтините варианти (базов пакет на цена от около 700-800 лв.) едно АГ ми разказа за фрапантен случай, в който от такъв тест бъркат пола на бебето. Не знам доколко е вярно, но все пак...

# 516
  • София, България
Значи, то все си е риск. Дори и при скъпите тестове е 1 към……нещо.
Но мен ме учудва как две марки, които покриват 3те най-разпространени синдрома и пол, при едната е 1000+ при другата е 700 🙄

# 517
Взимам го 2 пъти на ден- сутрин и вечер, 5 дни. На 18 съм на преглед и пак ще ми вземат секрет да видим дали съм се изчистила. Много треперя за този преглед, много се моля всичко да е наред Hands Pray

Днес се разходих до Зара, да видя за някакви панталони, че вече дънките ми стискат и си взех едни зелени ленени панталони и сако, ей така за настроение, че ми писна само да треперя.
Понеже споменаваш секрет, само да уточня, че при мен в стерилна урина се откри.
Дано да се изчисти и да няма неблагоприятни последици, че това е само още едно нещо, за което и аз се притеснявам.

# 518
Моя близка прави в Геника най - скъпия пакет и ми обясняваше  ,че дори имало парично обещетение ,ако в последствие се установи ,че в изследването има грешка .Мисля ,че пращаха кръвта в Хонконг . Аз след феталната ще реша дали да правя и не съм се интересувала .
Значи, то все си е риск. Дори и при скъпите тестове е 1 към……нещо.
Но мен ме учудва как две марки, които покриват 3те най-разпространени синдрома и пол, при едната е 1000+ при другата е 700 🙄

# 519
Аз на този етап не мисля да правя пренстест. Дай Боже на феталната всичко да е наред ,после вече ще го мислим.

Иначе за всички изследвания и прегледи до колкото помня по ЗК като се запишеш на женска консултация всеки месец имаш преглед (с ехограф 2 или 3 пъти по каса) кръвни , урина , микробиологии не помня по колко бяха през бременността и най-важните прегледи и изследвания всъщност са точно феталната морфология в първия и втория триместър и този бхс тест ,който си е чиста статистика май и доста хора е уплашил ама айде , като казват ,че трябва да се прави ,ще го правим. Поне това си спомням аз от моята първа бременност.

# 520
Мами, минахме и ние заветния преглед, малкото бебче не само, че е пораснало, ами вече сме и 2 дена напред - 1.73 см, отговарящо на 8гс+3! Последните стават първи! Направо ми падна камък от сърцето Heart
Обаче за беля, доста голямо отлепяне, на снимката е замерено 2.56 см, но май е по-голямо. Имах болки предходните дни, явно това си е правило. Изписаха ми утрогестан през устата и вагинално едновременно и нош-па, без сериозни натоварвания..та следващите три дена плана ми е да го прекарам главно в хоризонтално положение.

Малко фотографии:
Скрит текст:

# 521
Ехеее, колко сте изписали, браво на вас. Аз вчера минах преглед- тъкмо затворих 7та седмица. Има си пулс човечето, всичко изглежда наред. Аз също съм се решила...клоня към Пренатест, ама почвам да се чудя има ли смисъл  и дава ли нещо повече от останалите.  Предишния път раждах в Щерев...но сега май съм се запътила към Надежда. Моята лекарка вече не следи бременност, а и сякаш много оплаквания напоследък от там, и това ме накара да сменя болницата. След секцио преди 6 години по неволя, че преносих 1 седмица и тъпия окситоцин не ме хвана, не смятам да се пробвам повече за нормално Sad

# 522
  • София
Валерита супер за наваксването. За отлепването, имаш ли вариант да лежиш нон стоп? Само до тоалетната и хапване и гледай да не докарваш запек. Поне до следващия преглед?

# 523
Здравейте,  и аз се включвам в темата. Искам да попитам ТСХ 0.202 как ви се струва,  в 6г. с+5 дни съм.

# 524
  • Бургас
Здравейте,  и аз се включвам в темата. Искам да попитам ТСХ 0.202 как ви се струва,  в 6г. с+5 дни съм.

Доста е ниско. С ендокринолог обсъди ли го?

Момичета, излязоха днес и моите изследвания ( без д-димера). Притесняват ме щитовидните, вдигнало се е тсх и е паднало фт4 Sad А и този инсулин пак е висок, въпреки глюкофажа Sad

Общи условия

Активация на акаунт