ДЕКЕМВРИйки в кабинети ще нахлуят, силни сърчица да чуят - ТЕМА 2 (2023)

• 38 813
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Их, кой тогава , аз ще питам и док вторник, ама да съм ориентирана

Виж ако искаш в тази тема https://m.bg-mamma.com/?topic=1229728

# 496
На 27г. съм, първа успешна за сега бременност и аз лично за себе си реших,че ще пропусна БХС и си направих директно пренатест. Това е мое мнение, но след толкова изчетени неща...... реших че това по-добрият вариант. Ако разчитах на природата, до сега съм вече с две загуби и аз също се тъпча буквално с химия.
Какъв пренатест правихте? Комбиниран или за нещо конкретно?
Предпочетохме комбиниран.

# 497
Тепърва ще започваме да усещаме такива "придърпвания" и дискомфорт. Ако не е някаква силна болка , няма за какво да се притесняваш. Расте матката , вече е удвоила размерите си , четох в един сайт .
Много съм бъзлива … прекалено много

# 498
Относно пренаталния тест, Vision правих първият път и пак него смятам.

# 499
И аз съм се спряла за момента на Vision. Чудих се и между един друг, но за него нямаше почни никакви мнения.

# 500
  • София
Добре дощли на всички нови в темата, много се радвам за всяка от вас и се вълнувам за всеки преглед Blue Heart

И аз разсъждавах миналата година като elface, бях на 39 забременях бързо и лесно и живота е чудесен. Мислех си, че като се храня здравословно и ходя 4 пъти седмично на пилатес няма за какво да се тревожа.
И така беше до средата на 8 седмица.....
Хем се слядях в Токуда при Апостолова, хем ги слушах за всичко, но това е за друга тема.
Така, че права е Мацето , но всеки си гледа от неговия опит.

Някой по-назад беше споменал, че са му открили Е-коли, и на мен откриха и сега пия антибиотик-Augmentin.

Хубав ден момичета!
Yellow HeartPurple Heart

# 501
  • Бургас
Привет мамчета, аз днес си пуснах профилактично малко изследвания, щитовидни, витамини, коагулация, метаболитни, че във вторник съм на преглед и ако излезе нещо притеснително да може да питам.

Относно химията и тн съм абсолютно на мнението на Мацето. Медицината толкова е напреднала, че да се доверим спокойно на нещо, което би ни помогнало, от колкото да оставяме нещата на естествения подбор.

За дрехите за бременни напоръчвах много неща от шейн и синсей, отделно и от декатлон си купих някакви, че вече всичко ми стяга, а не искам да натиска корема. За съжаление предната бременност бях около 30кг по-малко от колкото сега и нищо от бременелските дрехи няма да ми стане, освен някакви потници евентуално, но не е сигурно.

Благодаря за напомнянето за вит Ц и фракси, не се бях замислила. Пия едни комбинирани дето има вътре вит.Ц и освен да ги спра за всеки случай.

А за пренаталните, май към Veragene съм се насочила. Още не е оконателно, че имам доста време до тогава.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 13:27 от *Таничка* МГ 2/5

# 502
Привет мамчета, аз днес си пуснах профилактично малко изследвания, щитовидни, витамини, коагулация, метаболитни, че във вторник съм на преглед и ако излезе нещо притеснително да може да питам.

Относно химията и тн съм абсолютно на мнението на Мацето. Медицината толкова е напреднала, чеда се доверим спокойно на нещо, което би ни помогнало, от колкото да оставяме нещата на естествения подбор.

За дрехите за бременни напоръчвах много неща от синсей, отделно и от декатлон си купих някакви, че вече всичко ми стяга, а не искам да натиска корема. За съжаление предната бременност бях около 30кг по-малко от колкото сега и нищо от бременелските дрехи няма да ми стане, освен някакви потници евентуално, но не е сигурно.

Благодаря за напомнянето за вит Ц и фракси, не се бях замислила. Пия едни комбинирани дето има вътре вит.Ц и освен да ги спра за всеки случай.

А за пренаталните, май към Veragene съм се насочила. Още не е оконателно, че имам доста време до тогава.

Ще чакам за синсей отзиви аз, загледах рекламата, но се зачудих дали ще са точни като размери :/

# 503
  • Бургас
Скрит текст:

Относно химията и тн съм абсолютно на мнението на Мацето. Медицината толкова е напреднала, чеда се доверим спокойно на нещо, което би ни помогнало, от колкото да оставяме нещата на естествения подбор.

За дрехите за бременни напоръчвах много неща от синсей, отделно и от декатлон си купих някакви, че вече всичко ми стяга, а не искам да натиска корема. За съжаление предната бременност бях около 30кг по-малко от колкото сега и нищо от бременелските дрехи няма да ми стане, освен някакви потници евентуално, но не е сигурно.

Ще чакам за синсей отзиви аз, загледах рекламата, но се зачудих дали ще са точни като размери :/
Да ти кажа и друг път съм поръчвала летни рокли най-вече и си отговарят на това, което пише. Рядко имам неулучени неща.

# 504
Днес разбрах, че изследването  за Даун и биохимичен скрининг  в Майчин дом било безплатно. Само ехографа се заплаща. Наистина ли е така?

# 505
Днес разбрах, че изследването  за Даун и биохимичен скрининг  в Майчин дом било безплатно. Само ехографа се заплаща. Наистина ли е така?

Ако питате за София да, Бхс е безплатно в майчин дом Simple Smile

# 506
В Пловдив във ВМИ БХС също е безплатно. Аз ще го пропусна този път.

# 507
Ако може някой да разясни за витамин С и фраксипарин/клексан защо е противопоказно да се вземат и двете ?

# 508
Привет, момичета, за вторник съм се уговорила за пренатален тест. Спрях се на vision - базовия пакет - http://visiontest.bg/visiontest-ceni-prenatalen-test-cena/
Вярно ли е, че ако се прави пренатален тест, БХС не е нужен?
За да съм спокойна, че всичко е наред възможно най-скоро преди пренаталния, ходих на преглед днес. В момента съм вече 9+5 г.с., а бебо излиза по размери даже 10+3 и всичко изглежда, че се развива нормално. Relaxed

# 509
Аз също живея в Германия и съм съгласна с elface. Не може без изследвания да се изпише лекарство за всеки случай или защото си на определена възраст, все едно са бонбонки. Разбира се и тук има много минуси здравеопазването.  Аз също съм с 2 загуби, близо 4 години се борих за бебе, родих на 39 естествено раждане. В България гинеколожката ми се учуди как така естествено раждане. Тук дали си на 20 или на 40 разлика в раждането, следенето на бременността няма. Сега съм на 41. Също съм на терапия с лекарства. Прогестероновите препарати приемани орално също сгъстяват кръвта, ако някой има проблем с това, да го има впредвид. Затова, ако няма кървене се препоръчват да се слагат вагинално. Относно болките в матката. Аз съм по рождение с обърната матка назад. Мислех си, че някой ден като родя и ще се оправи. Но след раждането пак се обърна назад. И имах доста болки и придърпвания в началото. При мацките с първа бременност е нормално да има по-силни придърпвания.

Общи условия

Активация на акаунт