ДЕКЕМВРИйки в кабинети ще нахлуят, силни сърчица да чуят - ТЕМА 2 (2023)

• 38 722
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Аз пък също мисля , че е редно да се пазим повече. Все пак става въпрос за няколко месеца , а не за постоянно.Не да се залежаваме, но и не мога да си представя да спортувам както до сега .

# 556
  • София
Мисля, че при активните спортистки не е като при жените, които спортуват от време на време. Мускулите им са свикнали на много по високо натоварване и си търсят този спортен допамин и през бременността. Аз никак не съм за лежането, но за първите три месеца да го ударим на як спорт също не съм.
Май в нашата тема една жена сподели за внезапно прокървяване след 10 000 крачки.
А за фитнеси и силови тренировки не си и помислям.
Плуване - да, но пак не сега.
По-назад се открехна темата за дрехи за бременни. Аз вече се заредих с клинове, панталони и някои туники от Waikiki. Качеството е мн добро, цените също!
https://www.lcwaikiki.bg/bg-BG/BG/category/women/maternity-c43?g … AYAiAAEgI7xfD_BwE

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 19:27 от ЛейдиРоуз

# 557
И аз определено не бих спортувала по време на бременност. С предната ми бременност освен умерено дълги разходки единственото по-сериозно раздвижване ,което направих е да изиграят няколко хора на 2 сватби 😀
Но наистина за жени ,които са си спортистки и тренират и спортуват сериозно и редовно не е проблем и след консултация с доктор естествено. И все пак като съм виждала бременна жена с корема да вдига тежести настръхвам . Всеки си преценя сам както има една приказка 😀

# 558
  • София
Аз успешната ми бременност със сина ми я изкарах на легло три месеца, та ако всичко е наред сега ме чака същото, но от по рано, та ако можете и нямате проблеми е чудесно да сте активни, мен ми беше мечта просто до магазина да ида, чак в 9я ме пуснаха да се движа вкъщи. За това сега последните три седмици се отдадох на пътувания, че после я камилата, я камиларя.

# 559
  • София
Честит празник на всички именици, бъдете здрави и носете с гордост прекрасните си имена!:blue_heart:

Както всичко в живота и за спорта е много индивидуално.
Ако си имал активен начин на живот, и си го обсъдил с лекаря си и се чувстваш добре, без да насилваш тялото си, то не виждам нищо лошо в това да се спортува нещо умерено.

Едно от най-хубавите неща за мен, една от най-голямите ми страсти е пилатеса-от много години го практикувам и се радвам, че го открих. Освен, че ми се оправи гръбначно изкривяване, ми помага да се чувствам много, много по-добре емоционално. След загубата миналата година (която няма нищо общо със спорта), сега съм много по-внимателна, но открих едни специални тренировки за бременни в Йогавайб (студио за йога в София) и с голямо удоволствие ги посещавам. Тренираме дишане, както и много други полезни упражнения за тазово дъно. В групата повечето жени са в доста напреднала бременност, но изглеждат страхотно и по-важното е че са много жизнени и весели.

Споделям моя личен опит, естествено понякога съм толкова изморена, че нямам сили за нищо, но смятам че ако имам възможност ще продължа с тренировките.

Това, че имаме различно мнение по много теми не ни прави врагове. Вярвам, че всяка иска и прави най-доброто за бъдещето и дете и за  нея.Hands Pray

# 560
Здравейте, момичета. Относно спорта аз имах карта за фитнес, обаче все и не станах сериозна. А имах нужда да стегна мускулите малко, защото се усещах мекичка на места 😄 Към момента не мисля да започвам. Обичам да вървя обаче много. Сега, в началото на бременността, като бях изморена, започнах с 30-40 минути разходка, а сега вече по час. Днес имаше едно събитие в града, където живея, и си повървях, а след това ходихме и до мебелна къща. Но мисля да ми е като изключение. Важно е да се има предвид и работата, която има човек. При положение, че в в момента не трябва вече да работя и съм вкъщи, мога и да си позволя по-дълга разходка. Чета, че някои от вас вече купуват дрехи за бременни, аз мисля да изчакам лятото и да видя какво мога да нося още. Днес бях с къси панталонки например, които са ми ок в корема, но са доста плитки отдолу и ми се впиват. Мисля да заложа затова на повече рокли.

# 561
Въпреки че за мен е още рано , с мъжът ми решихме , че независимо от възрастта ми и това,че може някой доктор да каже " ама няма нужда " предпочитам да направим пренаталния тест преду БХС и феталната , за да ни е спокойно на главите и току виж успокоя малко психиката.

Колкото до спорта съм на мнение,че имаме цялото време на света да се спортуваме, а сега поне в първите три месеца е времето, в което ако имаме възможност , нека почиваме повече , да се движим чрез кратки разходки, да си вършим домакинските задължения и работа. (Което не е никак малко в ежедневието на всяка жена)

Дрехи няма да ккупувам докато не ми отеснеят моите , а като гледам имам доста време докато стане.
Преди да разбера,че съм бременна си купих три рокли летни по тялото, та сега се надявам поне по веднъж да успея да ги сложа,преди да сменям гардероба. 🤣

Аз съм с карта "Мултиспорт", но не е ползвана от месец, май направо ще я спирам. Единствените ми физически натоварвания са кучешки разходки и отвреме на време, малко по-интензивно чистене вкъщи. Не съм от най-спортните натури.

Аз искам да повдигна темата за пренаталните тестове, която мисли да прави такъв - преди фаталната/БХС ли мислите да го правите или спрямо резултатите от ФМ/БХС? Мен сякаш ми се иска да си го пуснем след 2 седмици, когато може вече да се прави, и да ни е по-спокойно още преди ФМ. На по 29 сме, не сме от рискована група, но пък всичко се случва.

# 562
Аз съм се насочила вече към Оскар клиник за БХС-ФМ.Получих и от АГ препоръка за тях и ще се запиша другата седмица след като ми мине прегледа при Аг,ще трябва да го запиша някъде към 20 може би

Днес да споделя цял ден ми се гади в 9 г.с и 4 -5 дни съм и май по това време ще е най-неприятно поне до сега чак цял ден да ми се гади не е било

# 563
И това със спорта е много относително според
мен. Аз никога не съм била активна спортистка, но много обичам да се разхождам.
Тази седмица бяхме на почивка в Родопите и повървях доста, средно по около 15000 крачки на ден. Моята гинеколожка каза няма проблем. Чувствам се отлично имам много енергия, работата ми не е натоварваща. Аз не бих лежала, освен ако нещо не се чувствам окей.

# 564
  • Бургас
Valerita, аз мисля да правя пренатален в 10та седмица, още се чудя кой, а някои ми се виждат безумно скъпи. Обмислям между Veragene и на Кандиларов мисля се казваше trisomy. Другите ми се струват необосновано скъпи, а точността на всички е 99,99%

# 565
И аз смятам, че поне разходки за тези, на които разбира се не е забранено изрично от лекар, са полезни и трябва да не се плашим от тях.
Аз например правя по 4-5 км на ден и смятам за нормално, чувствам се добре от това, след като бях се заседяла и залежала миналия месец от ковида и после с повръщането Simple Smile

# 566
  • София, България
Те даже са задължителни, освен в случаите , при които трябва да се лежи. Защото едно залежаване по време на бременност може да е също толкова опасно , колкото и пренатоварването. Кръвта трябва да циркулира, за да се регулира кръвното налягане, захарта, имунитета. Така че, ежедневни разходки, лятото по хладно - сутрин и вечер и така… Blush

Аз сега покрай грипа/вируса, който карах се застоях, то нали беше и лошо времето, ееее ужасно се чувствах, колкото повече си стоя вкъщи толкова повече ме мързи, глава почва да ме боли. Като излезна навън се избистрям много.

# 567
Аз също не съм спортна натура попринцип, но правя разходки всеки ден след работа поне, за да си подпомогна кръвообращението, все пак съм и на кръворазреждащи. Аз направих комбиниран пакет пренатест на вижън преди БХС, заради фамилна обремененост.  Наистина скъп тест,но просто всеки ден се надявам всичко да е наред и чакам резултатите със свито сърце.
Надявам се при всички ни всичко да е наред и декември месец да можем да се похвалим с щастливи финали! 🍀

# 568
Момичета, тези пренатестове, задължително ли се правят?

# 569
Не са задължителни. Всеки си решава дали да го прави. Аз ще го направя, защото при предната бременност бебето беше с полиплоидия и искам да ми е спокойно, че всичко е наред. И също така ще направя БХС, за който вече имам час при моята си лекарка в Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт