ДЕКЕМВРИйки в кабинети ще нахлуят, силни сърчица да чуят - ТЕМА 2 (2023)

• 38 794
  • 741
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Таничка пиеш ли нещо за Тсх? Не ти е високо, но да фт4 е паднало. Кр захар пусна ли?

# 526
Маце, ще се опитам максимално да почивам. Работя от вкъщи поне и излизанията са ми минимални.
Утрогестана през устата направо ще ме унищожи, от 6 съм будна от гадене. Имам чувството, че ми се гади и през ушите Grinning
Таничка, aptt е ниско, изглежда е сгъстена кръвта, слагаш ли НМХ?

# 527
Valerita , пробвай с лукчета. Тъй като аз и без утрогестан през устата съм така и какво ли не пробвах ,а една мама от тук го беше споменала ,че и помага и сега само това ми е спасението.

Маце, ще се опитам максимално да почивам. Работя от вкъщи поне и излизанията са ми минимални.
Утрогестана през устата направо ще ме унищожи, от 6 съм будна от гадене. Имам чувството, че ми се гади и през ушите Grinning

# 528
Аз да ви попитам вие сами ли си преценихте и направихте изследванията или ви ги назначи АГ-то. Питам, защото грам не съм запозната и да знам и аз как да процедирам точно.

Valerita, браво за наваксването ❤ И отлепянето ще се възстанови

# 529
  • Бургас
Таничка пиеш ли нещо за Тсх? Не ти е високо, но да фт4 е паднало. Кр захар пусна ли?
Не пия нищо за тсх, то сега се е вдигнало. Четох, че при бременност се вдига и било нормално първи триместър да е до 2,5. Преди бременността беше 1,6-1,7. Сигурно ще трябва да отида на ендокринолог да се консултирам.
Имам и кр захар пусната, не е лоша. Аз съм с ИР и съм на глюкофаж. Разбира се, инсулинът пак е висок Sad
Слагам фракси 0,4 всеки ден и пия акард през вечер.

# 530
Аз да ви попитам вие сами ли си преценихте и направихте изследванията или ви ги назначи АГ-то. Питам, защото грам не съм запозната и да знам и аз как да процедирам точно.

Valerita, браво за наваксването ❤ И отлепянето ще се възстанови

На мен АГ ми ги назначи в 9 г.с.

# 531
Не пия нищо за тсх, то сега се е вдигнало. Четох, че при бременност се вдига и било нормално първи триместър да е до 2,5. Преди бременността беше 1,6-1,7. Сигурно ще трябва да отида на ендокринолог да се консултирам.
Имам и кр захар пусната, не е лоша. Аз съм с ИР и съм на глюкофаж. Разбира се, инсулинът пак е висок Sad
Слагам фракси 0,4 всеки ден и пия акард през вечер.

При мен ТСХ в края на 5 седмица се беше вдигнало до 3.44 и ендокринолог ми назначи Еутирокс - 5 дни по 25 мкг, 2 дни по 50 мкг и после се повтаря. След 2 седмици ТСХ беше спаднало до 2.9, но все още не е под целевото 2.5 и увеличихме дозата на 50 мкг всеки ден.

# 532
  • София
Таничка , д-р Калчев е на мнението че Тсх се вдига до 9та седмица и не се взимат мерки до тогава, та спокойно, ще минеш през ендокринолог и ще вземете мерки ако е нужно. И моето аптт е толкова и съм на клексан 0.4 и АП всеки ден. Вторник съм на хематолог

# 533
  • София
Не се притеснявай, не си сама. И аз съм на 40, първа бременност след успешна инсеминация, предписаха ми утрогестан за по-голям шанс да се задържи. И за момента не съм имала грам проблеми и притеснения. Нито качване на кг (до сега, трети месец вече, съм качила само 800 гр), нито гадене и повръщане, нито кой знае какво с изключение на гаден вирус и хрема, които изкарах в началото заради естествено намаления имунитет в това състояние.  Ако не е умората, която често ме връхлита внезапно, на моменти забравям, че съм бременна.
Та, природата може да си знае работата, но малко помощ отвън в някои случаи не е излишна. Благодарение на тази помощ, някои жени получаваме шанса да станем майки и на 40.  
Прогестеронова  недостатъчност има и при някои жени на 30, заради нередовна овулация, само че те не го знаят и защо трябва да изгубиш бебенце, за да разбереш, че не винаги природата наглася всичко? Хубаво е да имаме вяра и на лекарите и информиран избор. Допълнително приеманият прогестерон доказано не вреди. Някои “полезни салати” пълни с нитрати вредят 50 пъти повече. “Природата” не е това, което беше Wink
Ехааа, какъв дебат предизвика моят въпрос за този утрогестан - полезно ми е да прочета всяка обратна връзка и информация.
Да, на 40 съм и това ми е първа бременност. Нямам никакъв опит и никога не съм се интересувала за този етап от живота.
Моето мнение е, че каквото ще стане, ще стане. Спокойна съм и не влагам никакви вълнения - може би и ежедневието ми е много динамично и не ми остава време.

Последна редакция: сб, 06 май 2023, 13:05 от ЛейдиРоуз

# 534
Съжалявам, че постът ми за "природата" е засегнал някои от вас. Това не беше целта ми. А и въпросът беше дали е необходимо да се вземат медикаменти без индикации за здравословен проблем. И в този случай аз продължавам да държа на моето немасово мнение. Но всеки може да се концентрира върху това, в което вярва. И да изразява свободно своето виждане. Аз от своя страна не обещавам, че няма да давам непопулярни мнения. Усмихнат и хубав ден ви желая!🙂

PS. Дали днес след разходка да не мина през McDonalds, за да си взема някой перфектно рекламиран и Здравословен продукт? Не мисля. Май ще заложа на нитратите. Всеки с избора си. 😉

# 535
  • Бургас
Таничка , д-р Калчев е на мнението че Тсх се вдига до 9та седмица и не се взимат мерки до тогава, та спокойно, ще минеш през ендокринолог и ще вземете мерки ако е нужно. И моето аптт е толкова и съм на клексан 0.4 и АП всеки ден. Вторник съм на хематолог
При кой хематолог ще ходиш? Дали ще мога да си запазя час и аз за хематолог за кратко време, да може другата седмица като идвам в Сф да мина на преглед, или пак се чака много за часове.

# 536
  • София
При Тончев в МЦ Калчев. Иначе с хематолог можеш и онлайн консултация да направиш, примерно във Вита има мисля една лекарка, Кондева? В апликацията Healee виж.

# 537
Момичета, задължително ли трябва да се ходи на хематолог ? Мале, аз как прочита нещо и започвам да си вкарвам филмите?

# 538
Не е задължително, ходи се при проблеми с кръвосъсирването, за да се избегнат загуби. С напредването на бременността, започва повече да се сгъстява кръвта и при тромбофилия/фосфолипиден синдром, може да стане беля.

# 539
Здравейте момичета! Не знам дали съм за тук или за термин януари 🙄 Казусът ми е следния: Цикълът ми е на около 35 дни. Последният ми цикъл беше на 20.03. Направих си тест на 24.04., резултатът беше отрицателен! Цикълът ми така и не дойде. Снощи отново направих тест, който е положителен! 🤷♀🥹❤

Общи условия

Активация на акаунт