Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 14

• 23 916
  • 753
  •   1
Отговори
# 240
Тубаб? За първи път го чувам :о
Е що за въпрос. Сигурно кафето, като най-малко букви, ама абсурден въпрос.

Не е кафето. Наскоро случайно гледах един филм с такова име, малко известен филм. Ставаше дума за един роден в Германия негър, дето го депортираха в Африка.

# 241
  • София
Абе аз гледам много филми и сериали ама не бях чувал думичката.
Ами браво за въпроса, ама за 5000 лв. ми се струва наказателен. :о

Тук трябва да е Виктор Юго.

# 242
Толстой.

Това за Наос не го знаех. И аз щях да искам жокер. Но изключих веднага Метох и Крипта.

Наос и аз не го знаех. Чувала бях за неф, за кораб, ама наос... Но щях да го налучкам по пътя на изключването, защото останалите 3 ги знаех какво са.

# 243
И аз го знам - Виктор Юго Simple Smile Споменавано е в научнопопулярни предавания.

# 244
Ха, изненада! (за мен) Сигурна бях, че е Толстой. Simple Smile

# 245
  • София
Тук - за мен - има недоглеждане. И В.Юго, и Толстой.
Вижте инфо: https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B9
Раздел/пасаж Синкретический пантеон
цитат: Особо почитаемые святые — Сунь Ятсен и мудрец и поэт Нгуен Бинь Кхьем. Также считается святым Лев Толстой[29][3]. Ещё одним духовным лидером каодаизма принято считать Виктора Гюго, так как его произведения стали для Индокитая символом свободы и надежды.

# 246
Толстой нямаше ли някаква общност като на Дънов? Ако не го бъркам с друг руски класик - спомням си нещо за бг село в южното Черноморие, основано като комуна, на която той е бил патрон...

# 247
Много гаден въпрос. Ако случайно го знаеш само. И в Гугъл не се намира - само дълги статии, в които да се изгубиш.

# 248
  • София
Водка с мартини, класика Wink

# 249
Точно че Толстой е духовен водач, има дори учение – толстоизъм.

# 250
  • София
Ее, не трябваше да използва жокера тук, хем го знаеше. Този жокер щеше да му е необходим на следващия въпрос.

# 251
Аз не гледам и не чета за Джеймс Бонд, ама мислех, че пие нормално мартини. Не знаех, че пие Веспър (водка с мартини). Иначе знам как го иска да бъде приготвено.

# 252
За пореден път се убеждавам, че за всеки лесни и трудни въпроси е според това, което той знае и не винаги е защото е известно, а понякога известното уж никога не го е чувал.
Знаех само Наос и тубаб, нямах никаква идея, че реката е в САЩ, на мен ми звучеше като помак и по към Балканите, следователно Черна Гора. 😅
Е, знаех и за килима, макар че Оскарите изгубиха блясъка си, изгубиха и килима си, определено съм за червения.

# 253
За река Потомак знам къде е покрай един самолет, който преди години падна в реката малко след излитането.
В Черна гора със сигурност няма такава река.

# 254
  • София
Гари Линекер.

Общи условия

Активация на акаунт