СЕДМИ КЛАС - вижда му се края :)

• 57 683
  • 731
  •   1
Отговори
# 525
Дали не пише нещо в регламента? За географията не съм чела, другите са като на олимпиадите...

# 526
  • София
Абсурд да има атлас.

Desive, и аз не очаквам моят са изкара повече на изпита от олимпиадата, но може да ме изненада. Той ходи на подготвителен курс, но беше октомври - януари, не знам дали нещо му е останало в главата, но преговаря по лекциите. Не знам защо точно тази паралелка не се удвоява географията, но каквото такова.
Лошото е, че на този етап нямам никаква идея какво ще редим, но да са живи и здрави, ще стигнем и до този момент.

И от нашето училище ще ходят на зелено. Не знам дали ви си оплаках как ще ги влачат за четири дни до Варна и обратно, два дни път на там два дни до Шабла, Аладжа манастир и каквото още има да се види. Ужасен рекет са тези екскурзии, но искаше, а и нали последно с този клас.

За протокола - трите пакета пробни изпити на Регалия, един по БЕЛ на Междучасие и един пакет на ОТ. Където ходи на БЕЛ също два пъти правиха.
Радвам се, че искаше, защото определено се трупа опит как точно се случват нещата.

# 527
Абсурд да има атлас.

Desive, и аз не очаквам моят са изкара повече на изпита от олимпиадата, но може да ме изненада. Той ходи на подготвителен курс, но беше октомври - януари, не знам дали нещо му е останало в главата, но преговаря по лекциите. Не знам защо точно тази паралелка не се удвоява географията, но каквото такова.
Лошото е, че на този етап нямам никаква идея какво ще редим, но да са живи и здрави, ще стигнем и до този момент.

И от нашето училище ще ходят на зелено. Не знам дали ви си оплаках как ще ги влачат за четири дни до Варна и обратно, два дни път на там два дни до Шабла, Аладжа манастир и каквото още има да се види. Ужасен рекет са тези екскурзии, но искаше, а и нали последно с този клас.

За протокола - трите пакета пробни изпити на Регалия, един по БЕЛ на Междучасие и един пакет на ОТ. Където ходи на БЕЛ също два пъти правиха.
Радвам се, че искаше, защото определено се трупа опит как точно се случват нещата.
Здравейте, по степен на трудност ,как определяте пробните изпити в 3 те школи?

# 528
От регламента. "17. Писмените работи са анонимни. По време на състезанието на учениците се
разрешава да ползват само предоставените им материали, които са еднакви за всички
ученици, собствени калкулатори с основни математически функции и чертожни
инструменти."
Атлас, цъ.
Лична менделеева таблица, цъ (на олимпиадите, с такова впечатление съм останала, са им давали служебни).  Калкулатори на областния кръг е имало служебни, но много малко на брой и един от тях е спрял да работи. Да си носят лични.

Последна редакция: нд, 28 май 2023, 10:27 от рони

# 529
  • София

Здравейте, ключ с отговорите на ПИ БЕЛ 4 от Междучасие дали някой има?

# 530
В школо са качили всички минали матури за 10 години назад. Правят се в сайта, в реално време.

# 531
А какво ще правят в училище между 17ти и 30ти юни Thinking
Сега за две седмици (точно преди НВО) да им извадят душата с оформяне по всичко, а после две седмици нищоправене... Е, не го разбирам това.

Аз се чудя абсолютно същото. По думите на директора - така учителите ще имат достатъчно време за подготовка на данните, които имат за въвеждане. Според мен по-логично е в тези две седмици да заложат на преговор по БЕЛ и математика, а за другите предмети ще имат още една седмица след НВО.
Иначе моят го дава много ларж след като си видя резултатите от ПИ в училище и хич не изглежда стресиран. Даже кофти точките от ПИ БЕЛ Регалия не го събориха и може би така е по-добре.
Редно е в тези две седмици да заложат на преговор по БЕЛ и математика.

# 532
  • Sofia
В нашето училище са замразили изпитванията по другите предмети до матурите. От 17 до 30 ще изпитват за оформяне на оценките. Сега правят проекти и презентации и връщат контролните и класните направени по-рано.

# 533
  • Някъде там...
Потвърждавам, и ние сме в същото училище. Предстои ни класно по математика утре. Други контролни няма до матурите.

# 534
Когато децата ви правят писмени изпитвания в училище, каква информация получавате от учителите за резултата? Питам, защото от училище ми се носят писмени работи, по които са отбелязани някакви точки от учителя, както и крайният сбор точки и оценката. Но когато поискам пълната схема - за коя задача, по какъв критерий колко точки се дават и как тези точки се преобразуват в шестобална система, срещам стена от мълчание и не мога да се добера до тази информация. Включително, когато я поискам през директора.
По математика им бяха дали 3 пробни варианта на НВО да направят сами през пролетната ваканция. Предадоха ги и им казаха,, че ще им ги върнат в края на срока след изпитите. Логично е да ги обсъдят преди НВО.

# 535
ПИ, на които е бил са 4 по бел и 6-7 по мат. В училище още си учат и имат предстоящо класно.

До колкото разбрах, няма да се вписва НВО като текуща оценка. По други групи обаче чета, че има училища, където ще го вписват, както и че не може да има разлика повече от единица с годишната оценка. Това не ми стана ясно. Цяла година оценки и накрая, ако детето се стресира и оплеска изпита какво се случва с годишната?

Чудех се повечето деца от 6-ти клас ли ходят на школа или само 7-ми?

# 536
Чудех се повечето деца от 6-ти клас ли ходят на школа или само 7-ми?

Зависи от учителите в училище. Ако са добри и няма неусвоен материал- от 7-ми, ако имате съмнения за пропуски най-добре от 6-ти. Аз бях със съмнения и я записах в школа в 6-ти. Като ми разказваше какво се случва там, колко незаинтересовани деца има в групата и учителят преподавал само на 2-3 деца взех решение, че ако плащам по-добре на индивидуални уроци в 7-ми клас.

# 537
# 538
Дръпнах го и тези дни ще го дам на диването.
Мерси, Aila !
Може ли дя пуснеш и отговорите,когато ги имаш 🙂

# 539
  • София
Ако и когато ми ги изпратят отговорите на Регалия, ще ги пусна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт