С какво ви дразнят съпругите.

• 9 632
  • 210
  •   1
Отговори
# 195
  • Далечният изток
Оооо, мърляв мъж не, не и не!

# 196
  • Бургас
Slashy, мой астрални близнако! Можеш да ме намериш на лични съобщения 🤣

Аз те разбирам, пич, даже много добре те разбирам и съм съгласна с 90% от постовете ти. Много добре си структурираш мисълта, макар и в повече подробности. Споко, дори да те убеждават, че това твоето не е мъжко, не се хващай. Важното е жена ти какво мисли по темата. Убедила съм се, че с доста жени и мъже имаме много различно виждане кое е мъжко и кое женско. Та и там нещата са субективни, няма абсолютна истина.

Какво го захапахте човека, че пише по темата, не разбирам. Почнаха се веднага квалификациите, не закъсняха опитите за сарказъм и завоалирани обиди - типично по женски. Ми не е мъжко така, дами! И да, понякога и жените бива да се държим по мъжки, че иначе много не женско става, ако ме разбирате.

Обикновено тия обяснения и призиви, че мъжете не разбирали нуждите на жените от вещи и да не ги закачат, моля, идва от жени, които верно попрекаляват. Същото важи и при мъжете. Много удобна позиция - ти не разбираш, затуй не ме закачай. Ма то не било до парите, щото то пари имаме. Чудесно! Ама само с имане не става, трябва и акъл, да перифразирам една реклама. Не е само да имаш парите, ами да можеш и да ги управляваш разумно.

Не ставам аз за жена, знам си. Не понасям обикаляне по магазини, а моловете са ми крайно неприятни. Имам си достатъчно чифтове обувки, чанти, дрехи и аксесоари, не ходя с по 1, ама и не прекалявам. Предпочитам да си харча парите по друг начин и други неща ми доставят повече удоволствие. Не съм милионерка все пак, та се налага да приоритизирам някои неща.

# 197
  • Далечният изток
А защо решихте, че другите пишещи прекаляват и според чии критерии?
Значи когато вие си харчите парите според вашите предпочитания и желания, това е правилното. Ем хубаво, ама това си е правилното за вас. Това, което аз правя с моите пари, си е правилно за мен и от моята камбанария. Оставаше да дойдат Слаш и Слашка и да ме учат какво да правя с моите пари и как да ги харча. Ма разбира се. Ей сега веднага започвам да правя като вас. Прибирам се от работа и ще си изхвърля 90% от обувките, щото Слаш и Слашка така правят, а пък и нямам акъл се оказа...

# 198
  • Бургас
Ко? Нье!
Кой е казал какво да правиш и какво не? Всеки си споделя мнението и виждането по въпроса на темата, не ли? Или викаш, както ти кажеш, така да е. Доооообре!
Има тема, хората пишат по нея, обаче долитат някои потребителКи и почват да се възмущават как можело. А сега, де! Последно, че не разбрах в крайна сметка. Ти ли само можеш да казваш кой какво или все пак ще последваш собствения си призив и ще оставиш хората да си пишат по темата и да споделят каквото си искат?

# 199
  • Далечният изток
Не помня да съм писала на някого с различно от моето мнение, че няма акъл...

# 200
  • Бургас
Не помня да съм писала на някого с различно от моето мнение, че няма акъл...

Така е, аз също.

# 201
То е ясно, че повечето мъже се дразнят на харчовете на жените. Ма, мен какво ме интересува, като съм си намерила човек, който, даже му е кеф, като аз съм Хепи, по тоя начин .
А всеки да си харчи парите за каквото си иска.
Изказах мнение, че такъв мъж за себе си не приемам.

# 202
Не знам, аз не бих могла да живея с мъж, който ме дразни по 5 пъти на ден.
Много си ценя спокойствието и няма да преживея такъв дразнител.
Вероятно от там идва разликата в гледната точка, аз бих потърсила човек, с който повече да си пасваме.
Да де, то е ясно, че винаги е най-добре да си пасвате перфектно. Както се казва, по-добре богат и здрав, отколкото беден и болен.

Само че за всеки, който е имал повече от 1 връзка в живота си, би трябвало да е ясно, че не съществува перфектен човек и не може хем душата в рая, хем таковата до края. Някои си дават сметка за това, както TheSickn3ss по-горе, други явно не.

Човек трябва да си "подбира дразненията" - по-добре да се дразня за бурканчета и шкафчета, което си е донякъде лично моя прищявка, отколкото да имаме различия за наистина важните неща в живота. Да не започвам с примери за "важните различия", че ще стане много дълго, вярвам всеки знае от личен опит какво имам предвид.

Между другото, може би имаме и малко различни виждания за това какво означава "дразнене". Ако си представяте някакво истерично изкарване извън нерви, съпроводено със скандали и виканици - не, не е това. По-скоро е "констатиране на факта, че дадено нещо е редно да бъде по друг начин, от този, който е в момента". Такива неща сигурен съм, че всеки от нас вижда десетки на ден - като почнем от това някой да си хвърля фаса на земята, вместо в коша, минем през случки на работното място, и стигнем до битовизми като тия, за които говорим тука. Това е част от ежедневието на всеки човек, но може би не всеки го определя като дразнене.

# 203
  • Далечният изток
Когато човек осъзнае, че не може да промени другите, особено зрели пълнолетни хора, нито да ги превъзпита според собствения си мироглед, че дразни ли се за нещо, което не зависи от него, си образува излишни нерви, започва някак по-леко да живее.

# 204
Така е, но много жени тръгват с презумпцията да променят и превъзпитават. Не на всички им се получава, следва развод или трудно съжителство. Има го и обратното, но според мен по-рядко.

# 205
Да... Grinning
И обратното важи. Жените не се месят в мъжките работи и всичко е точно.
Ам на мен това ми звучи като съквартирантство, не като семейство.

Това, което ти казваш, е всеки да си прави квото си иска, другия няма право на глас и на мнение по въпроса. Предимството да са заедно е, че са в една къща, делят си разходи и задължения, единия пазарува, другия готви - всичко е точно. Само дето това са атрибути на студентска квартира, а не на семейство. Единствената разлика е, че вечер си лягат в едно легло и от време на време се пердашат - ма и това не е много сигурно.

Като се замисля, това да сте в режим "не се месиш на другия" може да е резултат именно от това, че се всъщност дразните прекалено много един на друг, но поради една или друга причина не искате или не можете да се разделите. Тогава единствената стратегия за изход от ситуацията е да се убедиш себе си, че не ти пука, и да си дадете взаимна "независимост" и свобода всеки да си прави каквото си иска. Това де факто си е ментална раздяла, при физическо съжителство. Има много семейства, които карат така с години, понякога и цял живот.

# 206
И къде е  това идеално семейство , че аз за толкова живот не разбрах?
Да, с големи компромиси си беше и  на периоди  с  пълен "безинтерес" поне от моя страна  ,но останахме заедно. То отдавна беше ,вече не е така  и нямаше да е в днешно време.
Има една голяма заблуда - заради децата, поне за мен беше. Днес не мисля така , ама то като не дойде навреме акъл...

# 207
  • Далечният изток
Ами, Слаш, истината е, че след много години стигаш до едно такова положение на безразличие. Дразниш се, дразниш се, после както казах осъзнаваш, че каквото и да правиш и да говориш нищо няма да се промени и ти става все едно... Щото другият вариант е да се намразите. Така мисля.

# 208
Ами мен такива битови дреболии като изброените не ме дразнят.
Обратното, хора дребнави, дето се вглеждат във всичко и правят забележки нон стоп са ми dealbreaker.
Ама разни хора, разни идеали.

# 209
  Мислите, че има семеен дзен? Ама нямааа, нямааа. Затова се омъжваме за вас и услужливо ви ядосваме.

Общи условия

Активация на акаунт