Отговори
# 105
Добро утро! Ами...

А мислехме Джеймс е на студено. Ние сме всъщност.

# 106
Лори, баш в десетката. Joy
Ше се стопли, така казаха днес, бавно и полека, ши доди и пролетта. Ся ... 22 март ... 22 май ... няма да задълбаваме в подробности. Joy

# 107
  • София
Три градуса беше при мен, сега малко повече.

Най- хубавата новина! Приеха “ми” детето в детска градина!!! Първо класиране, голяма драма беше, големи дискусии! Баси, все едно стипендиант в брашляновата лига са ми взели!

На Лунар няма ли да ходим?

# 108
Твоите не бяха ли големи?
Приемането в градина е голяма емоция.
Първо бяхме в частна, която за яслените групи и първа беше супер, обаче после вече си пролича първо разлигавените деца и второ занижените стандарти за дисциплина на миските и детето започна да се прибира системно изнервено и подивяло, което на свой ред изнервя нас. Преместихме я в държавна, за седмица-десет дни започна да се прибира весела, енергична и усмихната.
Докато търсихме градина за смяна гледахме и Монтесори, едно, че е доста ужасяващо да влезеш в стая с 20 деца, където е тихо като м ТПК "Тих Труд", второ на разговора директорката и една служителка ни обясниха, че като походи при тях 4 годишното ни дете ще може само да си взема чаша и да си налива вода... Прехапах си езика, че сменя гуми 130/90/10 с гумаджийски щанги, пробива с бормашина и реже с ножовка...
Падна ни се строга кака на средна възраст и характер много напомнящ на този на първата ни секретарка, която беше карала Жигула по соц време и беше работила в протокола...

Та отворих да Ви кажа, че ми се върти реклама на някакво козметично студио с едни мадами по трика и 80-тарска музика. Направо ми се иска да отида да ме обезкосмят и ондулират.

# 109
Оня ден четох някъде, че за 10-на хиляди деца не стигали места в ясли и градини в София.

Това поне е хубавото в малкия град, възпитателките сами правят пътека да си запишеш детето при тях Smiley

Пече едно слънце при мен и тъй да не ми се работи...

# 110
Повече не достигат.
Оказва се и че училища нямало достатъчно.
То и паркоместа няма, нито по улиците, нито гаражи.
Ама и сафалт няма, камо дупки и кърпежи. От 15 години софийските улици се ремонтират по стандарт допускащ кръпка до кръпка, между кръпка. Най-зле са ко.кото и да е странно най-скъпите квартали, Лозенец, Изгрев, Изток, Драгалевци, Симеоново, манастирски ливади, но това ептен не е квартал, а гето. Центъра също. Джип с големи меки гуми. Стар.

Същото като Америка. Тръмп се вайка, че САЩ дължат 20 трилиона долара, а пътищата и мостовете им са разбити, инфраструктурата е стара, железниците се рушат, летищата са като в третия свят. Обаче дължат 20 трилиона, а тепърва имат да си ремонтират държавата.

Е стигнахме ги! И ние дължим пари, а по нищо не личи къде са отишли.

# 111
  • София
Come sta. Simple Smile
Живи сте, гледам.

# 112
Комси, комса.
Облачно с кюфтета.

# 113
Сен шежмон. Работим върху себе си и правим опити за мързел ако остане време.
Хайчето нещо не се е появявала скоро насам ....

# 114
Никой ли не отиде на светлинното шоу и нощта на музеите?
Стълпотворението ми напомни на 87-90-та година, когато държавата не беше обезлюдена.
Возихме се на претъпкани трамваи и рейсове посред нощ.

Този човек беше висок до тавана...

Напомни ми казвам тълпата на детството ми, когато имаше много хора. Ама бяха по-стройни, по-възпитани и по-млади...

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 16:30 от Тифи19

# 115
Еее, Тифи, далеч бях. Иначе с удоволствие.
Разкошен уикенд имах.
Детайл. За Инчето.

За останалите, нали сте коткофенове:

# 116
Тифчо, какво за Изток / Изгрев мернах. Съвсем са си добре улиците, дори мога да потвърдя по-добре отпреди 5 години.

# 117
Охо, Елиф, къде го намери това хубавото време! Simple Smile

# 118
Мнооого на юг, Лори.
Що, в София как беше?

# 119
Нормален ноемврийски ден. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт