Когато родителите си имат любимо дете

• 24 305
  • 350
  •   1
Отговори
# 315
или хитро научават и детето да обича да пътува и да му е интересно да го водят на разни места и проблемът е решен
хахахха

# 316
имах приятел, който ми казваше, че не иска второ дете, защото не можел да обича никой друг, както дъщеря си и затова нямало да бъде честно към второто. Каквито и да са мотивите на такива родители, в крайна сметка след години съжаляват за това си решение, но вече нищо не може да се направи. Познавам няколко такива семейства. Ами сега те са за съчувствие. И за детето не е по-лесно. Натоварват го с всички амбиции и мечти на родителите.
А и най-ценното, което можеш да дадеш на детето си е брат или сестра, някой който ще остане с него цял живот. Както се казва в популярната поговорка "Брат брата не храни, но тежко му който го няма".
Имането на две или повече деца в семейството, не предопределя несправедливо отношение към тях. Това зависи от нагласата и възпитанието на родителя и неговите собствени комплекси, а не от броя и пола на децата.

# 317
с две деца сигурно е много трудно, понякога ми е мъчно за родители, в такава ситуация.
Вместо да се концентрираш върху просперитета, здравето, щастието на едно дете, се разкъсваш между две и това го съчетаваш с работа и други ангажименти. Много трудно ми се струва

защо да е нелепо, да се съжалява някой на когото му е трудно, не може да се оправи и съжалява за направен избор, но не може да промени това?

В първото си мнение категорично ви е "мъчно" за всички с две деца, сега се оказва че ви е мъчно само за някаква конкретна позната, която съжалява за избора си, но няма как да "върне" второто дете Rolling Eyes
Наистина ли мислите, че хората с две, три и повече деца не могат  "да се концентрират върху просперитета, здравето, щастието" на повече от едно дете Smiley

# 318
  • София
Криси, малко хора обичат да бъдат съжалявани. Подценяваш приятелката си, която е направила избор да има колкото деца иска. Не се съмнявай, че едното е ощетено, тези съмнения най-добре ги остави на майката.

# 319
Ако майката съжалява, че е родила второ дете... със сигурност е не само за съжаление, но и за ожалване направо. Много жестоко ми се струва това. Не знаех, че има такива хора... тази и онази история с абортите ме потресе.

# 320
когато приятелката ми сподели това с мен, осъзнах в какво положение е и че със сигурност така е трудно и на много други хора- живеем в толкова натоварено ежедневие, че със сигурност е много трудно на много хора, особено, ако нямат и  помощ по една или друга причина. Има хора на които им е много тежко и трудно, а нямат възможности и децата им страдат .
Един ден, на метростанцията, едно момиче на около 13 -14 години ме попита дали мога да му дам 2 лв., за да си купи нещо за ядене.
Купи си, видях. Не трябва да има такива деца, не е справедливо към тях. Децата трябва да се обгрижвани изцяло и ако нямат родителите възможности да им отделят повече средства или повече внимание, не е честно да ги раждат особено повече. Децата заслужавт добър живот. Не критикувам никого, има хора, които се справят и много добре и с повече, но в повечето случай не е така
и да, дано деца на такива родители да не го разбират и не го осъзнаят -че не желани или са в тежест
дано да няма такива деца

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 14:03 от Crissy

# 321
И това как се връзва с темата точно?
Струва ми се проектираш някакви си твои страхове и виждания върху трети лица....и търсиш под вола теле....

# 322
Криси за мен е трол . Такова мислене няма как да бъде реално- да съжаляваш някого, че има две, доколкото разбирам здрави деца. Човек , непознаващ родителството може да ги бръщолеви такива . Тя всъщност препуска из целия форум, все с екстравагантни постове.

# 323
Мда, и на мен така ми се струва...нещо нездраво има в иказванията й. Болно.

# 324
мислех че, всеки има право на мнение, но да опреличаваш някой на трол, защото не мисли като теб,
за мен не е проблем Simple Smile
това е моето мнение, то изградено от това което чувам и виждам или от опита ми в някои ситуации, но щом това е екстравагантно за някой, няма проблем

но, нямам нищо против такива изказвания, не им обръщам внимание. А и няма да отговарям на провокации и заяжданици Simple Smile

# 325
  • София
Криси, какво е "прелича", че да опрЕличаваш?

# 326
нали знаете, ако някои изказвания не ви харесват и не съвпадат с вашите - не ги четете
Simple Smile
но заядажници и женски сплетни са  излишни, 

пиша бързо понякога, защото успоредно правя и други неща, сигурно и други съфорумки имат този проблем

# 327
Че тя двойката може да е ринела кеша с лопатата като е проимала деца, и после примерно бизнесът да фалира. И какво, да не създават деца заради евентуалността да останат някога без пари ли?! Ако се следва тази логика от бая неща ще трябва да се ограничава човек в живота си.

Без да те познавам, Криси, мога да се обзаложа, че си родена след 90та година. Нещата се сменят понякога много бързо, ти нямаш никаква концепция за това. Питай родителите си.

# 328
нямам бизнес, ако за мен се отнася
мойте родители имаха доста финансови затруднения в ранното ми детство и се лишаваха много за децата си
ние имаме едно дете, и пиша за себе си
по отношение на приятелката ми, споделих нещо, което тя ми каза, тя е добър човек, но и е много трудно и ми е жал за нея,  натоварено и е много, трудно и е
тя самата казва че ,обича двете си деца по равно, и така се държи с тях, поне това, което виждам
говори и за двете си деца  хубаво, но според нея - не са били готови за две

# 329
Няма значение имаш ли, нямаш ли бизнес. Имаш някакъв доход, живееш от нещо. Ако останеш без доход и на теб ще ти е трудно. Следва ли от това, че е било най-добре да не раждаш детето си? Или че щеше да е по-добре родителите ти да не те създават, защото така се е случило, че са имали финансови затруднения?

Общи условия

Активация на акаунт