Когато родителите си имат любимо дете

• 24 305
  • 350
  •   1
Отговори
# 330
Няма значение имаш ли, нямаш ли бизнес. Имаш някакъв доход, живееш от нещо. Ако останеш без доход и на теб ще ти е трудно. Следва ли от това, че е било най-добре да не раждаш детето си? Или че щеше да е по-добре родителите ти да не те създават, защото така се е случило, че са имали финансови затруднения?
не знам, ако нямах финансова възможност да осигуря детето си, или перспектива , щях много да се замисля
в нашия блок има едно семейство, социално слаби са,-имат две момиченца и от време на време идва и едно по-голямо момче, от техния апартамент се чуват постоянно скандали и крясъци спрямо децата - майката им крещи, че били.........използва епитети
и те плачат, често ги чувам
но, знам че, и хора мислят по друг начин, затова има и такива и друг вид семейства, право на избор, нали така
както и да е, ето пример за любимо дете - преди малко една колежка проведе следния разговор..... тя има две момчета. Ей...не ми реви, ще ти купя....,но на брат ти му кажи че, баба ти ти е дала, за да не иска и той

# 331
Съвсем друга ситуация описах аз. Иначе съм съгласна, че трябва да се подхожда отговорно. Но здрав човек, особено пък двама, все поне едно ще изгледат.

А за описаното семейство, това с крещене, скандали и епитети е съвсем друг вид проблем и не знам защо го намесваш.

# 332
дадох пример от това, което виждам
идеята ми беше че това решение трябва да се взема отговорно и съзнателно, не се изразих правилно, пиша между другото
но, ако човек създава и ражда деца без да помисли, после те страдат или самите родители
това имах впредвид, иначе всеки сам решава как да отгледа детето си, колко и как да го подсигури и колко деца може или желае да отгледа
Simple Smile но когато някой се оплаква или се вижда колко му е трудно да гледа децата си, и ми е гадно и за него и за децата
това имах впредвид

# 333
  • София
Crissy, както си го формулирала, нищо чудно, че те критикуват, и то с право. Децата като малки не искат само материални неща или родителско внимание.
Аз съм го формулирала така - малка разлика е добре за децата, голяма разлика - за родителите.
С 2 разнополови деца виждаш и двете страни - и на свекърва, и на тъща.

А оплакването винаги го има и това не означава автоматично, че не ги обичаме.
И стига с това осигуряване на детето, след 18 са пълнолетни. Против съм натякването, че без спортове и езици не си добър родител.
Да ме чуеш мен как викам, когато обяснявам задачи за 3 път по телефона, защото синът ми не си сяда на д.... да учи.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 18:37 от Cuckoo

# 334
  • Пловдив
Виждам как ми говорите абсолютни глупости. Да имаш ЕДНО дете не като да имаш ДВЕ, пък от опит ви казвам - изобщо не е като да имаш три. Докато обяснявам задачи по математика за 7 клас не мога едновременно да помагам по английски в 9. Примерно. И не, не означава, че деля децата си или, че обичам едното по-малко от другото. Просто чисто физически времето отделяно за едно дете в семейство е различно когато детето е едно и когато са две, или три. Твърденията, че човек има време за всииииииичките си деца просто не е вярно.

А, и аз не съжалявам, че имам толкова деца. Аз съм от семейство с две, мъжът ми също, имахме представа какво е да не си едно дете.

Но определено има жени и семейства като цяло, които съжаляват, че имат изобщо деца или които съжаляват, че имат повече от едно.

# 335
Не може ли децата да си обръщат внимание едно на друго? Все пак родителите и на едно дете не могат да му обръщат внимание през цялото време.

# 336
  • София
И не трябва да му обръщат внимание постоянно. Това е вредно за самото дете, защото вкъщи е едно, ама нашата задача е да ги подготвим и за живота навън.

# 337
Децата са смисъла на живота ми. Колкото повече деца толкова повече смисъл. Какво тук значи някаква си трудност... В огъня ще влезна за тях, а и те за мен и ММ.

# 338
  • Пловдив
И не трябва да му обръщат внимание постоянно. Това е вредно за самото дете, защото вкъщи е едно, ама нашата задача е да ги подготвим и за живота навън.
Ето значи колко е полезно да имаш три деца - и да искам не мога да им обръщам внимание постоянно. Освен всичко друго ходя и на работа, 8 часа на ден.

# 339
  • София
Съпругът ми има много братя и сестри. Свекърва ми е страхотен човек и е успяла да ги отгледа всичките да станат хора. Тайната е, че тя гледа първо на нея да ѝ е добре, за да може и децата да са добре. Щастлива майка - щастлив дом.

# 340
  • София
Съпругът ми има много братя и сестри. Свекърва ми е страхотен човек и е успяла да ги отгледа всичките да станат хора. Тайната е, че тя гледа първо на нея да ѝ е добре, за да може и децата да са добре. Щастлива майка - щастлив дом.
Всяка жена влага различно понятие в това да й е добре. Има такива, на които и 1/4 дете е било много, но се е наложило да родят цяло 1.
Не бих казала, че тайната е точно това, поне не за всеки тип майка.

Последна редакция: ср, 28 юни 2023, 17:50 от Cuckoo

# 341

Какво означава първо на нея да и е добре? Бихте ли дали примери?

# 342
  • София
Ами например дори и на 60+ се грижи за фигурата си, много обръща внимание с какво се храни. Тя внуци не гледа, повече им се радва. Постоянно учи някакви неща онлайн, записва се на курсове. Има много приятелки, с които си говорят често и излизат. Има си активен живот и извън семейството.

# 343
  • волно калдъръмче

Какво означава първо на нея да и е добре? Бихте ли дали примери?
Олелчването и сбабичосването настъпват точно в този момент, в който някоя свекърва или тъща каже "ние сме добре, когато младите са добре". Но е факт, че младите няма как да са добре, ако са свикнали да разчитат на някого. И така се затваря омагьосаният кръг, а така не добре.

Ами например дори и на 60+ се грижи за фигурата си, много обръща внимание с какво се храни. Тя внуци не гледа, повече им се радва. Постоянно учи някакви неща онлайн, записва се на курсове. Има много приятелки, с които си говорят често и излизат. Има си активен живот и извън семейството.
Евала, така се прави.

# 344
  • София
Обаче децата й са големи. Сега вече е нормално да гледа себе си.
А ако е с няколко малки деца и ги остави на хляб и кренвирши, за да ходи по курсове?

Общи условия

Активация на акаунт