Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 57 994
  • 725
  •   1
Отговори
# 180
При мен по-големия проблем са киселините, буквално не мога да спя. Как се справяте вие с киселините.

# 181
Момичета, вие решили ли сте къде ще раждате? Там където изражда проследяващият ви АГ или някъде другаде?

# 182
за киселини единствено ме е спасявало прясно мляко студено.
Най-вероятно ще раждам там където се следя, понеже живея в провинцията, няма особено голям избор. А не бих могла да се ангажирам с падна болница в столицата. Много харесвам Зебрите, а защо не и водно раждане. Даже и не съм проверявала каква може да е цената за такива неща.

# 183
Момичета, вие решили ли сте къде ще раждате? Там където изражда проследяващият ви АГ или някъде другаде?

Аз съм се насочила към Токуда, но и моята проследяваща изражда там. Blush

# 184
  • София, България
Момичета, и аз от три седмици постоянно съм болна… Вдигам температура до 38-38.1, омръзна ми вече… от 10 дни съм с брутална суха кашлица, легна ли - не мога да спя, така съм била само по време на ковид.
За капак си изследвах Б12 (АГ не ми е казвал да пия изобщо) и се оказа под минимума, а трябва да е на горна граница Flushed
Аз се чудех защо съм с хемоглобин 105 и желязо 6.1…
Моля ви, кажете с какво най-бързо мога да го повиша? Нямам никаква енергия, буквално съм като смазана от седмици.Confused

# 185
Момичета, и аз от три седмици постоянно съм болна… Вдигам температура до 38-38.1, омръзна ми вече… от 10 дни съм с брутална суха кашлица, легна ли - не мога да спя, така съм била само по време на ковид.
За капак си изследвах Б12 (АГ не ми е казвал да пия изобщо) и се оказа под минимума, а трябва да е на горна граница Flushed
Моля ви, кажете с какво най-бързо мога да го повиша? Нямам никаква енергия, буквално съм като смазана от седмици.Confused
Моят съпруг има автоимунно заболяване, заради което хемоглобин и желязо са изключително ниски. Най- чистият и ефективен препарат е Тотхема- ампули с желязо, усвоява се почти изцяло, а останалите железни - не. Трябва да се попита дали може да се приема от бременни.
А за Б12 - мисля, че инжекциите са една от добрите възможности.

Относно раждането...аз съм в голяма дилема още от самото начало. И двете ми дъщери да раждани със спешно секцио ( 2012 - падане на тоновете по време на напъни, 2014 - поради предходното, но отново подрани и тръгна сама). Сега държа да опитам естествена, да тръгне 3тата девойка сама, апък каквото стане. Лекарката, при която се следя във Вита уж е съгласна, но си личи, че няма да си удържи на думата. Ходих на консултация в Ла Вита Нова при Олга Дукат, съгласна е, но явно беше доста изморена и не ми вдъхна доверие. Имам час за преглед през юли, надявам се да не е пак така, защото ни бих отишла отново...

# 186
Киселини и мен мъчат почти всяка вечер. Уж гледам да не хапвам много храни, които дразнят стомаха, избягвам вечер да хапвам и пак ми се появяват. Явно така ще е.
Гърлото продължава да си ме дразни.

За раждането съм решила да съм при АГ дето си ме следи. Имахме известни спорове съвсем в началото с мъжа ми заради болницата, но в крайна сметка стигнахме до общо съгласие. Все пак е важен лекаря.

# 187

Само вливка на Феринжект и инжекции Б12 за незабавно повлияване, това ти е много важно и двата показателя да бъдат на горни граници.

# 188
Аз съм в голяма чуденка за раждането и то тук последните седмици се разколебах... Първо раждане ми е, моят доктор изражда в Майчин дом, въпреки че се следя на частно при него и реално не съм ходила там до момента. Знам, че Майчин дом е болницата с най-висока раждаемост, знам, че са добри специалисти, знам, че неонатологията е топ.
Знам обаче и че за момента бременността ми върви добре и сякаш имам малко по-различни представи за раждането. С мъжа ми искаме той да присъства, даже по скоро той много иска да си е до мен и да ме подкрепя. Не му е толкова за момента на напъните и самото раждане, колкото за периода преди това. Също така искаме да има възможност да види бебето, а в Майчин дом свиждания не са разрешени, т.е. свиждания за бебето не са. Аз не искам цялата рода да идва, просто мъжът ми, смятам, че е нормално. Разбира се, ако всичко е наред с мен и бебето. Доколкото разбрах, срещу заплащане, присъствието на раждането е възможно. Предстои да обсъдя детайли с моя доктор.
Обаче тук стои варианта, ако се наложи спешно секцио, тогава мъжа ми ще види бебето чак на изписването. Знам, че не е болка за умиране, но знам и че други болници предоставят възможността за свиждане, след като майката излезе от реанимация...
И просто се чудя какво да правя. Още не съм обсъждала в детайли с доктора самото раждане, 25г.с. съм, ще го направя съвсем скоро. Обаче се чудя накъде да поема, ако не успеем да се "споразумеем". Проучвах и аз Олга Дукат, там малко ме притеснява, че нямат ясни данни за успеха им с естествено раждане и какво се случва при секцио, достатъчно добри ли са лекарите в Св. Лазар. Иначе си мислех и за болница Надежда, чувала съм, че и те насърчават естественото раждане и присъствието на бащата. Същевременно се притеснявам доктора да не ми се разсърди, ако реша да не раждам при него, макар че тази тема до момента изобщо не сме я засягали...

# 189
Здравейте, не съм особено активна в писането, но следя редовно темата. С 5 годишна девойка, постоянно работещ мъж и чести консултации не ми остава много време. Вече съм в почти 26 г.с и доста неща се случиха, преди месец бях страшно болна с много висока температура, кашлица, запушен нос, болки в стомаха, повръщане и диария и се оказа ковид- и тримата го изкарахме (за втори път вече 😒), при мен мина по- зле заради липсата на лекарства подходящи за бременни. В 22 г.с след ковида реших да повторя морфологичният ехограф ( в 20+5 правих и всичко беше наред) и се видяха калцификаций в сърцето на бебето. От там ме посъветваха да направя фетална ехокардиография и в 24г.с +4 се оказа, че калцификацийте са се резорбирали, но има одебеляване на стената между вентрикулите на сърцето. Обикновено било заради гестационен диабет, но след обременяване с глюкоза резултатите са че нямам диабет.  Сега следва да направим семейно изследвания на сърцата ни и дъщеря ни трябва да мине през генетични тестове заради вероятен синдром на Елерс Данлос.  Не е новост за нас тази възможност, но все пак е доста тегаво. Утре отново съм на ехограф и след това ще ходим да купуваме шкафове от Икеа за бабешките дрешки (имам толкова много от каката, а и приятелки постоянно ми носят чували, така че почти няма да купувам нищо) . Количка (3 в 1) вече взехме и остана само вана с повивалник, една люлка и помпа за кърма и сме готови ☺️

# 190
За желязото както е казала ZornitsaTs .
Моят го изследвах преди 4 дена и е 107 , моята АГ ми изписа тотхема ампули 2 пъти на ден по 1 ампула за 30 дни .

# 191
Аз съм в голяма чуденка за раждането и то тук последните седмици се разколебах... Първо раждане ми е, моят доктор изражда в Майчин дом, въпреки че се следя на частно при него и реално не съм ходила там до момента. Знам, че Майчин дом е болницата с най-висока раждаемост, знам, че са добри специалисти, знам, че неонатологията е топ.
Знам обаче и че за момента бременността ми върви добре и сякаш имам малко по-различни представи за раждането. С мъжа ми искаме той да присъства, даже по скоро той много иска да си е до мен и да ме подкрепя. Не му е толкова за момента на напъните и самото раждане, колкото за периода преди това. Също така искаме да има възможност да види бебето, а в Майчин дом свиждания не са разрешени, т.е. свиждания за бебето не са. Аз не искам цялата рода да идва, просто мъжът ми, смятам, че е нормално. Разбира се, ако всичко е наред с мен и бебето. Доколкото разбрах, срещу заплащане, присъствието на раждането е възможно. Предстои да обсъдя детайли с моя доктор.
Обаче тук стои варианта, ако се наложи спешно секцио, тогава мъжа ми ще види бебето чак на изписването. Знам, че не е болка за умиране, но знам и че други болници предоставят възможността за свиждане, след като майката излезе от реанимация...
И просто се чудя какво да правя. Още не съм обсъждала в детайли с доктора самото раждане, 25г.с. съм, ще го направя съвсем скоро. Обаче се чудя накъде да поема, ако не успеем да се "споразумеем". Проучвах и аз Олга Дукат, там малко ме притеснява, че нямат ясни данни за успеха им с естествено раждане и какво се случва при секцио, достатъчно добри ли са лекарите в Св. Лазар. Иначе си мислех и за болница Надежда, чувала съм, че и те насърчават естественото раждане и присъствието на бащата. Същевременно се притеснявам доктора да не ми се разсърди, ако реша да не раждам при него, макар че тази тема до момента изобщо не сме я засягали...
Олга Дукат има книга и онлайн курс за естествено раждане - по мое мнение са доста полезни. Аз сега разбрах колко грешно са подходили лекарите ми ( а и аз) с първото раждане и защо се стигна до секцио.
Във видеата казва, че Св. Лазар е първата болница, която подкрепя и прави секцио при желание на родилката, но не съм проверявала достоверността на информацията.

# 192
За успехите на Олга при естественото раждане, особено в случаи ма естествено след секцио, с което на много лекари не им се занимава, има много писано и публикувано.
Според развитието на бременността и финансите бих заложила на различни неща. Ако всичко е наред и не се очакват проблеми, бих проучила Олга и Зебрите. Ако има действителни индикации за проблем, бих се насочила към Майчин дом, Токуда, Надежда. Свети Лазар работят с Токуда, ако настъпи усложнение с бебето, изискващи трета степен неонатология, директно превеждат там.
Това за София, в провинцията липсата на избор ми е голяма мъка. Една болница, отиваш, раждаш. Няма много за мислене, за съжаление.

# 193
  • София
Олга Дукат има книга и онлайн курс за естествено раждане - по мое мнение са доста полезни. Аз сега разбрах колко грешно са подходили лекарите ми ( а и аз) с първото раждане и защо се стигна до секцио.
Във видеата казва, че Св. Лазар е първата болница, която подкрепя и прави секцио при желание на родилката, но не съм проверявала достоверността на информацията.

Аз ще раждам със Зебрите, но общото ми впечатление е, че за естествено раждане в София, Олга и Зебрите са супер. 😊

# 194
За желязото както е казала ZornitsaTs .
Моят го изследвах преди 4 дена и е 107 , моята АГ ми изписа тотхема ампули 2 пъти на ден по 1 ампула за 30 дни .

Потвърждавам за тотхемата, че е безопасна при бременност. Изписаха ми 2х2 ампули за 14 дена и после 2х1 поради понижено желязо, хемоглобин и хематокрит. Пия я, разредена със сокове или кола.

Общи условия

Активация на акаунт