Термин Септември 🤰🏻2023 💝 (Тема 2)

• 60 013
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Сигурно се пие до началото на 9ти поне. Все пак 8ми за контракции и раждане е не добре.
Аз пия б12 метил форма, тотема желязо, но усещам че трябват инжекции. Те са обвързани, когато ти падне б12 и желязото изчезва. И от там пада хемоглобина. Таааа това ме притеснява най много за сега. Аз съм и на 2бр натаспин. Кръвта ми е сгъстена доста, което предразполага към тромби и недоставяне на бебето.

И аз съм на Натаспин и хепарин. Между другото на мен АГ ми каза, че хемоглобина ми е добре за срока на бременността. А той е 116. Вдигнах си желязото на 2 Сорбифера на ден и ям храна богата на желязо. След две седмици ще споделя става ли с храна или не 😄

# 421
  • Варна
Здравейте, мили дами! От септемврийските бебета на 2022 съм. Искам да ви споделя,че подарявам всички дрешки, космонавти и спални чували от моето бебе. Ако има майка в нужда, която няма дрешки и възможност да си купи,нека ми пише. От Варна съм и предпочитам да ги дам тук, т.е да можете да дойдете и да си разгледате. Давам запазените,без лекета. Те са носени и много малко. Миналата година на мен ми помогнаха,сега искам аз да помогна на някого. Ако тук не намеря на кого,ще пиша в октомврийската група. Стискам ви палци да е леко раждането и да са здрави бебоците ви😊

# 422
  • София, България
Сигурно се пие до началото на 9ти поне. Все пак 8ми за контракции и раждане е не добре.
Аз пия б12 метил форма, тотема желязо, но усещам че трябват инжекции. Те са обвързани, когато ти падне б12 и желязото изчезва. И от там пада хемоглобина. Таааа това ме притеснява най много за сега. Аз съм и на 2бр натаспин. Кръвта ми е сгъстена доста, което предразполага към тромби и недоставяне на бебето.

И аз съм на Натаспин и хепарин. Между другото на мен АГ ми каза, че хемоглобина ми е добре за срока на бременността. А той е 116. Вдигнах си желязото на 2 Сорбифера на ден и ям храна богата на желязо. След две седмици ще споделя става ли с храна или не 😄

Привет! Внимавай със Сорбифера. Аз пиех по 2, но само около 2 седмици. Лекарят ми обясни, че прекалено многото желязо натоварва черния дроб, а това не е препоръчително. Моят хемоглобин от 103 се вдигна на 110 за този период с прием на 2 таблетки. Та не се очакват чудеса.

# 423

Привет! Внимавай със Сорбифера. Аз пиех по 2, но само около 2 седмици. Лекарят ми обясни, че прекалено многото желязо натоварва черния дроб, а това не е препоръчително. Моят хемоглобин от 103 се вдигна на 110 за този период с прием на 2 таблетки. Та не се очакват чудеса.

Добре е, 7 единици за седмица са супер! В края и бебето много дърпа... и раждането допълнително ще снижи хемоглобина. Стискам палци да стигна до поне 140 хемоглобин.

# 424
Аз бях със хемоглобин 109 със сорбифер на 4месеца по 2 и го вдигнах на 112 продължих да го пия и падна пак на 109…за съжаление наистина не могат да се очакват чудеса от него. Вчера направих първа вливка просто предвид факта че ще раждам секцио казаха,че е препоръчително да съм с висок хемоглобин .🌹

# 425
Аз бях на Сорбифер доста време(2х1), като особен ефект не видях, освен че нещата не станаха по-зле.

Сега приемам сурово желязо (1х1 таблетка) + лактоферин(1х2 таблетки) заедно и за 3 седмици феритина ми най-накрая се е покачил с 30 единици, а хемоглобина ми стана 122. Лечението е доста по-скъпо, но за мен си струва.

https://www.zdravis.com/product/887/vitamin-code-raw-iron-zhelyazo.html
https://apteka.framar.bg/30067182/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81 … 83%D0%BB%D0%B8-90

# 426
Аз бях на Сорбифер доста време(2х1), като особен ефект не видях, освен че нещата не станаха по-зле.

Сега приемам сурово желязо (1х1 таблетка) + лактоферин(1х2 таблетки) заедно и за 3 седмици феритина ми най-накрая се е покачил с 30 единици, а хемоглобина ми стана 122. Лечението е доста по-скъпо, но за мен си струва.

https://www.zdravis.com/product/887/vitamin-code-raw-iron-zhelyazo.html
https://apteka.framar.bg/30067182/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81 … 83%D0%BB%D0%B8-90

А Б12 изследвали ли сте? От него също пада хемоглобина, ако е в липси..

# 427

А Б12 изследвали ли сте? От него също пада хемоглобина, ако е в липси..
Да, аз съм с MTHFR мутация и си следя и фолата, и Б12 изкъсо. А това сурово желязо е в комбинация с вит ц, фолат и б12, което спомага за усвояването на желязото.
В случая лактоферина спомага за транспортирането на желязото там, където трябва, което мисля, че също спомогна за това да имам такова подобрение. При мен хемоглобина беше между 110-116. Но феритина беше 30, което е под долна граница, сега е 60, което е в референтните. А феритина реално са запасите на желязо, т.е. и той е доста важен, не само хемоглобина.

# 428
Добре е, 7 единици за седмица са супер! В края и бебето много дърпа... и раждането допълнително ще снижи хемоглобина. Стискам палци да стигна до поне 140 хемоглобин.
Уха, 140 ще е направо чудо. До 120 го докарайте, пак ще е супер.

# 429
Еха, колко много сте изписали. Revolving Hearts
В момента съм 32 гс и ме почнаха болежките в долната част на кръста, само от едната страна, но АГ ме успокои, че е нормално и да не се учудвам даже, ако целия крак ми изтръпне, явно бебка вече притиска.На последния преглед беше със седалищно предлежание, така че стискам палци да се обърне. Може да пробвам с пози/упражнения с гимнастическа топка.
Понеже и аз съм на вълна кръвни изследвания, и при мен май месец драстично паднаха всички показатели (хемоглобин, хематокрит, желязо), пих ударни дози ампули тотхема и успях да вдигна желязото на горната граница, но хемоглобина и хематокрита все си седят под долната граница (111 и 3.63, респективно). Предстои ми и консултация с хематолог.

# 430
Привет, мамчета.
Днес бях на тонове, всичко изглежда наред.

Спряха ми повечето от лекарствата, а тъкмо си купих нови. Ако някой пие флебодия, натаспин Н и Б12, може да се разберем за прилично предложение.

От флебодията съм изпила 3 хапчета, а от Натаспин Н - 1. Б12 е неизползвана опаковка от 60 таблетки. Моля, ако някой иска да ми пише на ЛС. Simple Smile

Иначе аз усещам нещата много скоро. 🫣

# 431
Натаспина на мен ми каза де Русев да го пия месец след раждането, да се изчистят от всякакви тромбчета и тн. Не знам дали е удачно да се спира ей така. Също ми каза дори и секцио да си го пия без спиране за операцията. Каза ми, че докторите се страхували от разредена кръв и се презастраховали, но е нужно за мен.

# 432
При мен е заради плацентата, нямам проблеми с разреждането на кръвта. Не съм го пила изобщо с миналата си бременност. Даже понеже ми е изцяло ок, АГ каза, че най-много да кървя прекалено и да го спирам вече. Флебодията е за същото. Просто плацентата ми зрееше предварително.

# 433
Момичета, много неща сте изписали тези дни и все полезни, докато ви изчета да наваксам 🩷.
Включвам се и аз за хемоглобина, феритина и Б12. Аз се следя на две места (Щерев, където мисля да раждам и при д-р Сигридов), водещ за всичко ми е Сигридов, слушам него и съм изключително доволна от отношението му, прегледи, изследвания, лечения през месеците чрез добавки и т.н. Аз правя вливки на желязо Феринжект, което е депо както и мускулни инжекции Б12 по 1 на седмица в определени седмици след вливките, въпреки че взимам пречистената форма на Б12 таблетки и всички показатели са ми на високи стойности. Сигридов каза, че в 35 г.с. бебетата са най-големите консуматори на желязо (и не само, но понеже си говорим за тези неща) и е хубаво в 36 г.с. да си пусна нови изследвания за хемоглобин, феритин и Б12 и ако са ми паднали показателите да направя последна вливка. Това, което знам от него е, че е много важно феритина по време на бременност да не пада под 50, а по време на кърмене под 70.
За момента не ми спират никакви добавки дори има такива, които ще пия и след раждането, а клексана и той ще остане до края, че и след раждането известно време.

Искам да попитам мамите, които са с люлки mamaRoo и вече са ги използвали с по-големите им дечица дали има нужда да купувам подложка за новородени или не, че и ние взехме такава люлка, но подложката се купува отделно, а и тя е 100 лв. 🙄

# 434
Ние сме с подложка за новородено. Не съм пробвала като е новородена да я слагам без, за да дам мнение. Но и доста време си откара така.

Общи условия

Активация на акаунт