Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 64

• 30 549
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Сладури 😃
Аз пък не знам защо се очаква човек да става по-скучен с годините. Напротив, даже репертоарът му стова по-богат 😆
Защото си млад и по-безразсъден. Като растем, зреем, улягаме, приоритетите ни се променят. За да направи нещо 40 годишен човек първо ще помисли дори 2 пъти, а 20 годишният ще се втурне през глава. Разбира се, че има и изключения, но в масовия случай е така. Не, че мен на 40 ме слуша много главата, но наистина акълът ми е коренно различен, откогато бях на 20.

# 106
  • Paris, France
Аз имам малки, неувиснали мисля гърди. Никакъв мускул не може ме оправи. Единствено д-р Енчев може ме оправи, ама не искам. Не ми е комплекс, че съм с малки гърди.

Напикавам се. Удебеленото кърти. Всъщност с такава престилка, но и без нея, всеки мъж би трябвало да пожелае да те оправи. Яка престилка.

Някой писа за лимфни възли - ми пийте си витамин Ц, бря! Лимфните възли са много богати на вит С и им е нужен. При липса на ВХ е нужен в по-големи количества. Йод също е важно да се приема. Линкове няма да давам, дала съм.

На мене сливиците ми бяха станали като сливи. Откакто чат пат приемам йод и ям зеления не се виждат и с лупа.

Много ме е яд, че баннаха Пинко с ензимите. Той водеше и темата За вит Д. Тогава ми се виждаха големи дозите, дето даваше, ама сега ги пия в двойни количества.

Трябва да се забрани да се банват хора от здравни подфоруми. Да им баннат Клюкарника, Семейни отношения, но здравни теми не е редно. Даже и осъдени на доживотен затвор излизат ако трябва да идат в болница. Във виртуален живот би трябвало да е същото. И Миоки много липсва.

# 107
Лелее, че бан ли е получил. Ужас.
Много начетен и на моменти забавен, даже често.

# 108
  • Paris, France
Пинко (Pink Panther) го баннаха много отдавна, може би преди десетилетие, ако не и повече. Някои от познанията ми за ензимите, както и витамин Д са от него. Също пишеше за омега 3, а тогава не осъзнават важността. Много, много жалко, че го няма. Не знам за какво е баннат, но щеше да е супер полезен в тази тема ако бяхме го поканили.

Намаляването на производството на ензими с възрастта е част от механизма за качване на ИР. Не пиша за ензими и не ги препоръчвам, защото от 10 души, на които съм ги препоръчала, поне 9 са ми писали, че са им скъпи, но за който има възможност и не ще моите кофи с маруля и други суровости, готовите ензими са опция.

# 109
Невенче, чета в момента и се обърквам какви да пия.
Миксирани ли или като на Росита.
Или просто да ги менкам.

# 110
Здравейте! Пак съм аз с моята висока сутрешна КЗ. През цялото време, съм си мислела, че инсулина ми ще е двуцифрена стойност с тази кръвна захар... Изледвания от събота. КЗ 6,35, Инсулин 4,81, висок холестерол 6,22, Ph на урина 6, ТСХ 3, ФТ4 17. Другите стандартни кръвни - нормални. Да припомня, че аз през другото време на денонощието имам подобна КЗ след хранене, а преди хранене около 5-5,5 или под 5. Не разбирам.

# 111
  • Paris, France
Невенче, чета в момента и се обърквам какви да пия.
Миксирани ли или като на Росита.
Или просто да ги менкам.

Зависи за какво ги пиеш. Има групи във facebook-я за различните болежки и дози.

Здравейте! Пак съм аз с моята висока сутрешна КЗ. През цялото време, съм си мислела, че инсулина ми ще е двуцифрена стойност с тази кръвна захар... Изледвания от събота. КЗ 6,35, Инсулин 4,81, висок холестерол 6,22, Ph на урина 6, ТСХ 3, ФТ4 17. Другите стандартни кръвни - нормални. Да припомня, че аз през другото време на денонощието имам подобна КЗ след хранене, а преди хранене около 5-5,5 или под 5. Не разбирам.

Изпети първия пост няколко пъти и ще разбереш. tays беше с подобен случай, макар и с висок инсулин. Азара имаше нисък инсулин. Инсулинът ти е нисък, защото нямаш склонност към хиперинсулинемия.

PH на урина оправяш и почваш с витамините и минералите първо. Ph 6 е ниско и за котка. С такова pH няма да се оправиш никога. Б12, Д3, фолат, селен????
Омръзна ми да пиша за омега 3, но за холестеролите е важен. Не мога да си трия пръстите да обяснявам за съотношенията през страница. Трева е важно да ядеш, всякакви листа, по много. Има го в първия пост.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 10:40 от Nevena Virolan

# 112
Благодаря, Невена! Омега 3, магнезиев цитрат и Д3+К2 пия почти постоянно, с малки почивки лятото. Селен също от време на време. Правя фастове по 36 часа веднъж седмично и се храня 2 пъти на ден. С Хашимото съм и ям по малко плодове. Вечер прегрешавам с шоколад и чаша вино. Понякога ми е малко волята.

# 113
  • София
Привет! Да се запиша да следя темата. Диета не знам дали ще почна, Ламята Спаска живее в мен и не мога да пазя и ден диета..

При последните изследвания НОМА индекса е 5,22. Много е висок, май. Знам че съм с ИР от няколко години, вече над 4-5 със сигурност. Тогава ми изписваха ту един, ту друг лекарствен продукт. Накрая се ядосах и спрях всичко понеже ми действаха много зле на корема. Реших че ще се боря само с хранителен режим. В последствие започнаха силни болки в гърба, диагностицираха ме с автоимунно заболяване - болест на Бехтерев. Около 2 години ми отне горе долу лутането по лекари и поставянето на диагнозата. Време в което ИР остана назад в мислите ми.

Към днешна дата успешно си отглеждам и двете диагнози. Килата са почти 100 и знам че трябва да започна от някъде, обаче яде ми се нон стоп, гладна съм, нервна съм, постоянно съм недоспала заради болките нощем. Така че просто искам да ви следя в темата, да си запазвам важната информация и все един ден да реша, че е настъпил момента и за моята промяна.

# 114
Привет! Да се запиша да следя темата. Диета не знам дали ще почна, Ламята Спаска живее в мен и не мога да пазя и ден диета..
Ели, добре дошла! Повярвай, ламята Спаска винаги е живяла и в мен. Съжителстваме си отлично. И при цялото ядене, което правя ежедневно си поддържам 50 кила.
Грешката, която правиш е да мислиш, че ще спазваш диета. Не! Не го мисли така. По-скоро си го преведи, че не трябва да консумираш въглехидрати. Меса, яйца, гъби, зеленчуци си яж на корем. Винаги ще си хем сита, хем щастлива, а като бонус ще започнеш да сваляш.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 16:14 от sharpy

# 115
  • София
Абсолютно подкрепям мнението на sharpy! Нямах си на представа колко засищаща може да бъде една-единствена консерва сардини, които се спрягаха тук скоро, та реших и яз да опитам и бях поразена от малкия обем на яденето (малка консерва плюс салата от една краставица, връзка магданоз, зехтин и оцет обилно) и толкова дългата липса на глад след това!

# 116
Здравейте! Скоро не съм писала,защото се наложи за 10 дни да се върна на въглехидратно хранене, за да мога да направя обременяването с глюкоза.Днес бях до лабораторията и резултатите са готови.Ще помоля,който има понятие от показателите, да направи коментар.ТСХ ми е 2,19,ако има някакво значение.

Скрит текст:

Да добавя,че пия омега 3 и магнезиев цитрат и ям салата на всяко хранене,но всичко това от много скоро и заради изследванията спрях всичко.

Последна редакция: вт, 09 май 2023, 16:43 от boho_flower

# 117
Ами хич не са красиви резултатите ...
Висок инсулин и на 0, и на 60, и на 120, дори на 120 по-висок от на 60 мин.
Захарта и тя е бая висока. Стриктно трябва да действаш на режим, пиеш добавките и продължаваш напред.

# 118
Благодаря, Шарпи! Продължавам си режима и ще добавя и витамин Д към добавките,които пия.Иначе и мен ме озадачи този по-висок инсулин на 120 минута,нали уж трябва да пада,ама при мен не знам защо се качва.
Радвам се,че открих групата и реших да се изследвам и да се обърна към специалист.Иначе,ако се бях оставила на личния лекар още щях да се чудя що дебелея.

# 119
Здравейте, при нас проблемите нямат край.😒 Първо поредните притеснения за здравето на близък, а от вчера дъщеря ми е с гнойна ангина (само преди три седмици беше болна пак, пфф, досега само на 4 години е боледувала два пъти в една година). Съответно...пие антибиотик за втори път в живота си. Почти цяла нощ не съм спала, температурата и' се вдигаше почти до 40 градуса, че и не спадаше особено...Днес навъртях лесно над 10000 крачки- поликлиника, пазаруване, аптеки...🤪
От тридневния фаст този път никакви минуси, ама то при този стрес...Надявам се да е the whoosh effect, защото междувременно и спортувах, и ходене имах...🤔🤔
Вчера храната беше пуешка кайма със зеленчуци, заквасена сметана, чия пудинг с вода, заквасена сметана и цейлонска канела:

Още малко маслини, две квадратчета от плоското кето хлебче и няколко скилидки чесън. Добре че имах наготвено!
Скрит текст:
Ходих вчера за портокали, банани и други неща за малката, толкова съм била изморена и притеснена, че съм забравила ключовете си от външната страна на вратата!🤪 Обаче съм заключила с другия ключ отвътре, ха ха.🤣

Общи условия

Активация на акаунт