Щитовидна жлеза – лечение

• 280 008
  • 593
  •   1
Отговори
# 420
за кой град се интересуваш?

# 421
TSH са извън нормата O,O14-кое от двете заболявания е?
1.Хипофункция
2.Хиперфункция

# 422
зависи и от др неща, но по-принцип толкова ниско тсх е при хипертиреодизъм

# 423
  • София
Здравейте,

преди няколко години ми откриха проблем с щитовидната жлеза, но тогава не го взех насериозно и самосиндикално спрях лечението. Качих много килограми, появиха се и други симптоми и реших да се взема в ръце и отидох пак на ендокринолог. TSH ми е над нормата, което както разбрах значи, че функцията на жлезата е намалена. Пия си редовно лекарствата, но исках да попитам за съвет за разни храни или билки, които са полезни за моя проблем, защото в нета всичко е много объркано и се пише общо за жлезата, а не за намалена или увеличена функция.

# 424
зависи и от др неща, но по-принцип толкова ниско тсх е при хипертиреодизъм

Нещо много ми е объркано.Хем е ниско TSH-0,014  ,  хем е хипер   #Crazy
Всичко друго е в норма , като изключиме +15 кг. в телцето ми ooooh!Нали
при хипер се слабее- абе много сбъркана работа.
Резултата  е :нехомогенна хипоехогенна структура без огнищни проблеми.
От началото на лятото вече съм с TSH -0,44 , от април/тогава ходих за първи път на лекар/ съм на пропицил който го пия по схема.След седмица ще си правя нови изследвания за да видиме дали този резултат се е променил.

# 425
по принцип незнам дали само по себе си тсх само определя хипер или хипо... ще те подведа, но съм почти сигурна( от личен опит), че толкова ниска ст-ст е индикация за хипертиреодизъм. особено ако фт3 и фт4 пък са високи... ако при теб са - определено е хипер.
а иначе хипер е, защото има повишена активност на жлезата- повишена продукция на тиреоидни хормони (но т3 и т4 са също такива- свободни тиреоидни хормони )
да попитам- някой, лекуващ се по- отдавна пуска ли си чернодр.показатели заедно с хормоните? питам, защото ме интересува има ли някакви лоши последствия от хапчетата....

# 426
Студените възли обикновено не са активни, т.е. не произвеждат хормони и в този случай ако не са много големи препоръчват следене на възлите. Топлите са активни, произвеждат хормони и съответно разстройват баланса на организма.
На мен са ми казвали, че студени възли се оперират веднага.Малки топли студени възли се следят.

# 427
Когато ТСХ е ниско,обикновено ФТ3 хормона е висок(те са обикновено свързани)-се наблюдава хиперфункция,а когато е високо ТСХ, а ниско ФТ 3 е хипофункция на жлезата. Аз се лекувах едно време точно от хиперфункция , сега съм с възел в десният лоб. Година и половина продължи лечението,излекувах се,не съм се наблюдавала вече 7 години. Точно Л-тироксин приемах.

# 428
Студените възли обикновено не са активни, т.е. не произвеждат хормони и в този случай ако не са много големи препоръчват следене на възлите. Топлите са активни, произвеждат хормони и съответно разстройват баланса на организма.
На мен са ми казвали, че студени възли се оперират веднага.Малки топли студени възли се следят.

Joy Те и на мен лекарите това ми казват, ама на, вече поредна година не се оперирам, само проверявам каква е хавата. Нормални хормони, възлите не растат. Няма лекарства, няма операция. Те лекарите ножа за нищо го нямат...особено като е на чужд гръб.
  Peace И все се надявам че някой ден ще се отърва от възлите без операция.

# 429

Joy Те и на мен лекарите това ми казват, ама на, вече поредна година не се оперирам, само проверявам каква е хавата. Нормални хормони, възлите не растат. Няма лекарства, няма операция. Те лекарите ножа за нищо го нямат...особено като е на чужд гръб.
И аз така. Следя го и проверявам каква е хавата.

# 430

Не знам дали могат да изчезнат сами, но със сигурност, след като не ти създават проблеми, е много добре че не ги пипаш Peace
Аз бях с възли и със супер хормони, не ми е било лошо, нямала съм уморяемост или сърцебиене, но моите растяха и след 3 г. наблюдение трябваше да се махнат. Сега съм на синтетични хормони и пак съм си на 6 м. на ендокринолог, за да се следи дозата Tired

Иначе, пробвах да ги "унищожа" с компрес от настъргана тиква и мед, 60 дни - ефект 0 Mr. Green

# 431

Иначе, пробвах да ги "унищожа" с компрес от настъргана тиква и мед, 60 дни - ефект 0 Mr. Green

Е поне да не се мажем и ние с тиква...че аз не я харесвам  Confused

Аз съм пробвала билки - неуспешно, но не се отказвам. Щом организма си ги е сътворил, значи може и да си ги резорбира.

# 432

Е поне да не се мажем и ние с тиква...че аз не я харесвам  Confused

Аз съм пробвала билки - неуспешно, но не се отказвам. Щом организма си ги е сътворил, значи може и да си ги резорбира.
Ми давай Grinning, две супени лъжици настъргана тиква+1 чаена лъжичка мед, разстила се на марля и и се налага на гърлото (горе долу, където са възлите), отгоре трябва да сложиш широк шал, защото се разтича по някоето време и така спиш. Ама как мирише на сурова тикваааа Crazy Мъжа ми не се е оплаквал (гОркия), ама голямата ми дъщеря не спря да мърмори Joy

# 433
Когато ТСХ е ниско,обикновено ФТ3 хормона е висок(те са обикновено свързани)-се наблюдава хиперфункция,а когато е високо ТСХ, а ниско ФТ 3 е хипофункция на жлезата. Аз се лекувах едно време точно от хиперфункция , сега съм с възел в десният лоб. Година и половина продължи лечението,излекувах се,не съм се наблюдавала вече 7 години. Точно Л-тироксин приемах.

Не разбирам - от хиперфункция ли се излекува или от възли си се оттървала? Ще бъда благодарна, ако разкажеш поо-подробно!

Аз бях с възли и със супер хормони, не ми е било лошо, нямала съм уморяемост или сърцебиене, но моите растяха и след 3 г. наблюдение трябваше да се махнат. Сега съм на синтетични хормони и пак съм си на 6 м. на ендокринолог, за да се следи дозата Tired

А как точно проследиха, че се уголемяват? Ти усещаше ли ги? Питам, защото и при мен е така, само дето дори хормоните са ми наред, но все пак се чудя доколко е разумно само да се следят

# 434
да, следиш се с периодично ходене на ехограф и пускане на хормонални изсл-я, щом няма проблем и не трябва да пиеш лекарства
а е кофти, ако започне да расте възела, т.к притиска трахея, хранопровод и т.н За съжаление, не дай Боже, възлите може да се превърнат и в злокачествени, така че едно системно преглеждане ще е добре дошло

Общи условия

Активация на акаунт