Щитовидна жлеза – лечение

• 280 012
  • 593
  •   1
Отговори
# 405
  • Русе, у дома
Понеже чета из темата, че някои момичета си ги правят до 5-ти или 10-ти ден от цикъла и затова реших, че си има точно определено време за да са верни.
Благодаря!
Хормоните на щитовидната жлеза не зависят от цикъла и се правят по всяко време. А половите хормони - пролактин, тостестерон, FSH, в определени дни от цикъла. Но нали все някой лекар ще те насочи за тях, той ще ти обясни (еднокринолог или гинеколог, зависи от проблема).

# 406
  • гр.Гоце Делчев
Гери аз чуствах същото и ендокриноложката ми препоръча операция не ми предписа лекарства.Досега 2г и 6м. нямам никакъв проблем с хормоните.Иначе имах същите проблеми като твоите.Преди операцията отслабвах с по 4кг. на месец иначе хормоните ми бяха наред.Също доста често чуствах и гадене.Естрела  симптомите са най-различни при някои се изразява с увеличение на теглото при други отслабване и както описват някои от момичетата нервност,умора,потене.Най добре се установяват с хормонални изследвания и ехограф.http://www.lekar.bg/news-131/info-1278 ето тук намерих линк за щитовидната жлеза прочети дано ти е от полза.

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 21:21 от pepi1963

# 407
  • В къЩи.
Пепи благодаря ти   bouquet

# 408
Пепи,сега като се замисля и на мен често ми прилошава но аз все си мисля че е от ниското кръвно.Ето от какво можело да е...абе аз нещо много и нямам вяра на тази д-ка та затова искам да се консултирам малко и да видя какво да правя.А чували ли сте за студени и топли възли?Едните се лекували а другите ставало само с хирургическа намеса.
Пепи кажи нещо за операцията,сложна ли е какво представлява?

# 409
Студените възли обикновено не са активни, т.е. не произвеждат хормони и в този случай ако не са много големи препоръчват следене на възлите. Топлите са активни, произвеждат хормони и съответно разстройват баланса на организма.

# 410
  • гр.Гоце Делчев
Гери операцията не е много сложна остава съвсем малък белег ако е само възел отнема около 30-40мин. и то с местна упойка.При мен нещата бяха по-сложни тъй като показах късна алергична реакция и беше с пълна упойка.2007 година при нас имаше клиника и оперираше доц.Пандев ,но за съжаление я закриха.Той е много добър специалист и идваха хора чак от другия край на българия.Сега в момента не знам в коя клиника оперира.Иначе възела освен прилошаванията и отслабването не ми създаваше проблеми.Аз също съм с ниско кръвно и като теб се заблуждавах,че е от него.Не знам дали имаш апетит защото аз нямах и затова отне доста време докато личната ме изпрати на ендокринолог.Оказа се ,че възела съм го имала от поне 3-4 години преди операциятаНо преди това не ми е създавал проблеми.Ако те интересува нещо друго питай.Естрея радвам се ако с нещо съм ти помогнала.

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 09:13 от pepi1963

# 411
Момичета, аз не успях да си пусна изследване вчера като ви питах, но до края на седмицата трябва да го направя. Днес се качих на кантарчето и останах в шок. За по-малко от 10 дни съм качила 2 кг., а при това спазвам режим без хляб и сладко. Отделно ме избиват топли вълни от време на време, трудно заспивам, въпреки че ужасно ми се спи и съм леко раздразнителна и разсеяна. Това е така вече към 2 месеца като общо за тоя период съм качила около 10 кг. Вчера четох доста по темата, но мислите ли, че може да е от проблем с щитовидната жлеза или си въобразявам и просто съм уморена, не съм излизала в лятна отпуска.

# 412
възможно е да е от щитовидната,но само чрез тсх ще разбереш със сигурност.а за хашимото е необходимо още-тат,мат.

# 413
Да, вчера четох доста и питах кога да си направя тези изследвания, но ще мога чак в събота. Тогава ще знам повече.
Още се чудя при кой лекар да отида! Ако имате лични впечатления от някой, моля препоръчайте ми. В темата са цитирани поне 10 имена и не мога да се ориентирам добре.

# 414
Момичета, може ли да ми кажете какви са симптомите ,които съпровождат проблем с Щитовидната жлеза?
Ако може и линк да ми дадете да прочета повечко за тази болест  Praynig
Благодаря ви предварително  bouquet

Заповядай: http://www.lekar.bg/news-131/Болести.на.жлезите.с.вътрешна.секреция/

Peace

# 415
 Daniela S ,от софия ли трябва да е д-ра?

# 416
Daniela S ,от софия ли трябва да е д-ра?
Да,от София.

# 417
за съжаление,само за пловдив мога да ти кажа.
успех! Peace

# 418
Момичета, може ли да ми кажете какви са симптомите ,които съпровождат проблем с Щитовидната жлеза?
Ако може и линк да ми дадете да прочета повечко за тази болест  Praynig
Благодаря ви предварително  bouquet

Заповядай: http://www.lekar.bg/news-131/Болести.на.жлезите.с.вътрешна.секреция/

Peaceпрегледай темата-операция на щитовидната жлеза-там ще намериш доста отговори.успех!!

# 419
Dobar Ve4ar na vsi4ki.Otkrihami by4ki v 6itovidnata jleza kade moga da otida da me pregledat ako moje da mi pomognete  Sad Sad

Общи условия

Активация на акаунт