Паническо разстройство - 58

• 43 822
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
  • софия
Георги,искам да те попитам стойност 266 на витамин В12,ниско ли е и трябва ли да се пие допълнително?

# 706
А вие ходите ли на почивка в период, в който имате често прояви на силна тревожност? Мисля, че съм напът да пропусна морето, голямата ми любов , заради страха, че нещо може да се случи там, както и по време на пътуването .

Да, идете. Ще ви се отрази добре и няма да мислите толкова за лошите неща. Няма да съжалявате, носете си валидол и нещо успокояващо, вода и всичко ще бъде наред! ❤

# 707
Георги,искам да те попитам стойност 266 на витамин В12,ниско ли е и трябва ли да се пие допълнително?
Не съм Георги ...ама ако мерната единица е pg/ml си е много ниско ...

# 708
Аз не съм с тревога, обратното, пълна апатия, не мога сутрин да стана, всичко много трудно, тази жега едва мигам. Никаква жизненост за нищо. Какво да изследвам?

# 709
Аз не съм с тревога, обратното, пълна апатия, не мога сутрин да стана, всичко много трудно, тази жега едва мигам. Никаква жизненост за нищо. Какво да изследвам?
Витамин б12...витамин Д... желязо,тсх фт4 и фт3...кръвна захар

# 710
Не са критично ниски за инжекции, така че може да се почва с таблетки под езика или спрей. Иначе са ниски, да. За мен тези стойности за работещ човек на средна възраст от женски пол са горе долу често срещани.

# 711
  • софия
Не са критично ниски за инжекции, така че може да се почва с таблетки под езика или спрей. Иначе са ниски, да. За мен тези стойности за работещ човек на средна възраст от женски пол са горе долу често срещани.
А към лекар ли да се обърна или свободно да си закупя?Никога не си бях пускала това изследване,а от години съм с тази диагноза.Пуснах си още желязо и магнезий,които са перфектни стойности.

# 712
А към лекар ли да се обърна или свободно да си закупя?Никога не си бях пускала това изследване,а от години съм с тази диагноза.Пуснах си още желязо и магнезий,които са перфектни стойности.
А, в аптеката искай сублингвиални таблетки или спрей. Лекар принципно ще ти изпише на хапчета, но няма да работят добре при долна стойност.

# 713
Здравейте, някой пил ли е пароксетин (Сероксат) за ОКР? Изписан ми е по половин таблетка засега, а след две седмици/до месец - по една таблетка дневно. Много съм наплашена от страничните ефекти, за които се пише навсякъде, чудя се при всеки ли са толкова тежки - и страничните ефекти, и синдромът на отнемане, или има значение колко дълго се употребява лекарството и каква е дозата му? Та като цяло питанката ми е - доволни ли сте от ефекта на Сероксата? Питах психиатъра дали мога да имам замаяност, някакви странични ефекти, докато организмът ми привикне, но той каза, че при тази доза няма как да се очакват такива неща. Все пак си имам едно наум, защото освен с ОКР, съм с паническо разстройство и с хипохондрия. Благодаря предварително на всички!

# 714
Аз пиех Сероксат, при мен беше изключително тежко. Спряха ми го веднага и минах на сеталофт. Но други хора се повлияват много добре от сероксат. Докато не пробвате няма как да знаете

# 715
Как сте с нервите и настроенията по време на МЦ и терапия?
Малко преди да дойде и вече втори ден от старта си се превърнах в същото чудовище..

# 716
Здравейте момичета.Отново аз..ще се побъркам..ужасно ми е ,страх ме е да не умра,въобразявам си ,че не мога да дишам..а шофирам…какво да правя? Дали не получавам инфаркт? Взех валидол,но все още тупкам,а нямам апарат за кръвно(и имам тежест в гърдите)🥹 страх ме е са не загубя контрол над себе си у
И забравих да вмъкна,че имам бодежи в гърба и някаква нереална представа за пространството,сякаш всичко около мен ми е странно

# 717
Здравейте момичета.Отново аз..ще се побъркам..ужасно ми е ,страх ме е да не умра,въобразявам си ,че не мога да дишам..а шофирам…какво да правя? Дали не получавам инфаркт? Взех валидол,но все още тупкам,а нямам апарат за кръвно(и имам тежест в гърдите)🥹 страх ме е са не загубя контрол над себе си у
И забравих да вмъкна,че имам бодежи в гърба и някаква нереална представа за пространството,сякаш всичко около мен ми е странно
Хората, получаващи инфаркт не пишат в БГ Мама. Обикновено нямат време Simple Smile

# 718
Сигурно сте обсъждали много пъти, но се притеснявам да чета всичко, тъй като си мисля, че може и да засили тревожността прекалено многото информация по темата.  
Вие колко време си дадохте преди да почнете да пиете антидепресанти? Месец, два, година? Колко дълъг е максималният период, в който може да се изчаква, без да се случат някакви биохимични промени, които могат да задълбочат състоянието?
Билкови препарати също ли действат с натрупване,  има ли хора, повлияли се от тях до степен на преодоляване на проблема? Имам предвид такива от сорта на пасифлора, ашваганда и т н.
Всички антидепресанти ли увеличават очното налягане, направихте ли преглед при офталмолог преди началото на приема, да да се изключи евентуална глаукома, за която не знаете?
Има ли хора, които не са напълнели при прием на антидепресанти?Запази ли се работоспособността ви, памет, концентрация?

# 719
  • Швейцария
Да, правя си измерване на очното налягане всяка година. Пия антидепресант от 8 години и нямам глаукома. Беше  завишено по едно време, а после се нормализира. Билкови препарати на мен изобщо не ми действат. Сега увеличих дозата на антидепресанта, поради стрес. Чувствам се добре, паник атаките изчезнаха. Аз чаках прекалено дълго преди да започна лечение и си платих за тази грешка. Отидох на лекар в много тежко състояние и лечението беше по-трудно.

Общи условия

Активация на акаунт