Паническо разстройство - 58

• 45 523
  • 768
  •   1
Отговори
# 120

Екстремни нива на тревожност най често. Това не е особен симптом на нещо.
Георги благодаря ти!

# 121
Здравейте, отчаяна съм вече. След като вдигнах есцитакона на 1 таблетка на 6-7 ден вече имах много странични ефекти. Отидох при докторката каза, първо каза да го сменяме, но аз не исках да минавам пак през това и се разбрахме да се върна на половин таблетка и ако не изчезнат страничните да отивам. Изкарах още 3 на половин. Обадих и се каза да го спирам и след няколко дни да отида да ми изпише друго. Още преди да го спра освен гаденето, почна болка в корема, киселини, къркорене, разстройство. Абе яко се разбутаха нещата. Спрях го, но не се оправят, отделно получих симптом от няколко дни за първи път будя се през нощта към 3-4 и почва парене в стомаха и като горещи вълни. Тревожността се засили! Това може ли да са симптоми на спиране на антидепресанти? Пила съм го общо 21 дни и преди това 6 дни стимулотон, от който луднах и не спях. В момента приемам 2 х 1/4 клоназепан.

# 122
Аз по принцип съм супер Анти-КОВИД.. обаче , ясно че си има някъв вирус, къвто и да е и не знам как ни заразяват, но със сигурно отключва много неща. Аз след като почти бях решил да почна АД, в крайна сметка се отказах. Няколко дни бях 50:50. Нямах оаник атаки , но пък имах всички симптоми които си ги имаме без кризата. Тревожност, неспокойство, мислене да ми стане нещо, стягане в главата, но въпреки това си бутах , дори няколко пъти се отпуснах, вечер си правих саляткя с 100 грама ракийка гледах дв не си лягам в 9, от страх че ще ми стане нещо и стоях до към 11-12. И така до преди 5 дни като се разболях. Оказа се след ходене нс лекар и тест, че имам КОВИД. Не съм сф панирал, нито стм го мислил, нито пък бях толкова зле, освен 1 ден в който имах 39,7 5 часа. Ходя си на работа и на крак си пия антибиотика и се лекувам.  Всичко си беше нормално и от 2 дни пак кризи.. Ствгане в главата, ушите ми ще гръмнат все едно имам 200 кръвно, меря го, 120.. Гледам да не обръщам внимание, ама .. Говорих с една позната работила в психиатрия дълги години, каса ми че за много хора след КОВИД им св отключват паник атаки или им се връщат на такива които са имали. И ми каза , щом не искам да пия ад, да пробвам с Дормиплант. Изписвали го много често на хора, които имат па особено след КОВИД. Някой пил ли го, ефект има ли или 20 лв за нищо ?

# 123
  • София
PP90, и аз си мисля, че при мен се върна заради Ковид.
Дормиплант не е ли за сън?

# 124
PP90, и аз си мисля, че при мен се върна заради Ковид.
Дормиплант не е ли за сън?
Напълно възможно. Аз бях болен от КОВИД тежко 2021, февруари. Тогава бях пред болница но нямаше места с връзки намерихме място, но за следващия ден, слава на Господ  на сдуринта бях добре и ми св размина. Но през целия КОВИД имах брутално сърцебиене, 120-130 пулс почти 24/7. И от там, ми се върнаха паник атаките , реално бяха за кратко време но близо 3 месеца ме тормозиха. И тогава се почна ходене по лекари, ходих на невролог и цял живот ще съжалявам че не запомних какво ми изписа жената, но ми изписа нещо, което тя каза че лекува пост КОВИД синдром или нещо такова. Пих го 15 дена, всички стягания в главата и какво ли не, изчезнаха. И след 20 дена логично ме оставиха и ПА. Търсих я наскоро да питам какво ми е изписала.. но не помни, а листа от прегледа, ест стм го хвърлил ..
а за дормипланта, нямам идея за какво е. Казвам просто какво ми казаха.

# 125
  • София
Да, и моят пулс по време на Ковида се повиши. Обикновено ми е 54- 57. Тогава беше около 100. Жалко, че тази докторка не помни какво е дала?!

# 126
Искам да споделя с Вас нещо за отклоняване на вниманието във форума има раздел за наблюдаване на животни в реално време на мен са ми любими щъркелите

# 127
  • София
Искам да споделя с Вас нещо за отклоняване на вниманието във форума има раздел за наблюдаване на животни в реално време на мен са ми любими щъркелите
къде е това?

# 128
# 129
Скрит текст:
Аз по принцип съм супер Анти-КОВИД.. обаче , ясно че си има някъв вирус, къвто и да е и не знам как ни заразяват, но със сигурно отключва много неща. Аз след като почти бях решил да почна АД, в крайна сметка се отказах. Няколко дни бях 50:50. Нямах оаник атаки , но пък имах всички симптоми които си ги имаме без кризата. Тревожност, неспокойство, мислене да ми стане нещо, стягане в главата, но въпреки това си бутах , дори няколко пъти се отпуснах, вечер си правих саляткя с 100 грама ракийка гледах дв не си лягам в 9, от страх че ще ми стане нещо и стоях до към 11-12. И така до преди 5 дни като се разболях. Оказа се след ходене нс лекар и тест, че имам КОВИД. Не съм сф панирал, нито стм го мислил, нито пък бях толкова зле, освен 1 ден в който имах 39,7 5 часа. Ходя си на работа и на крак си пия антибиотика и се лекувам.  Всичко си беше нормално и от 2 дни пак кризи.. Ствгане в главата, ушите ми ще гръмнат все едно имам 200 кръвно, меря го, 120.. Гледам да не обръщам внимание, ама .. Говорих с една позната работила в психиатрия дълги години, каса ми че за много хора след КОВИД им св отключват паник атаки или им се връщат на такива които са имали
. И ми каза , щом не искам да пия ад, да пробвам с Дормиплант. Изписвали го много често на хора, които имат па особено след КОВИД. Някой пил ли го, ефект има ли или 20 лв за нищо ?
Да, аз, при мен нямаше ефект. Много ми го хвали докторката, бях супер обнадеждена, но поне при мен не подейства.

# 130
От два месеца не бях получавала атаки ,бях съвсем наред без сърцебиене ,без сухота Абе супер бях .И днес пак една лека получих ,бързо се съвзех ,но все пак се разочаровах много .Сега само си мисля как всичко се завръща,опитвам се да се стегна ,но не знам дали ще успея.

# 131
От два месеца не бях получавала атаки ,бях съвсем наред без сърцебиене ,без сухота Абе супер бях .И днес пак една лека получих ,бързо се съвзех ,но все пак се разочаровах много .Сега само си мисля как всичко се завръща,опитвам се да се стегна ,но не знам дали ще успея.
Е такова е. И ще бъде. Напълно изчезване няма. Просто спира да ти пука особено!

# 132
Алекс, не бой се, първо приеми, че тялото така се освобождава и с времето, ако вкараш стабилен начин на живот ще го предишаш.
1.Спорт, всеки ден с изпотяване поне 40 минути.Физически труд.Разходка на светло.Диафрагмено дишане поне 3-4 пъти дневно
2.Хранене- редовно, мозъкът обича мазнина, добави w3,махни белия хляб- използвай ръжен.В бялото брашно има глутоморфин и казоморфин от прясното мляко- ползвай кисело.Протеин и зеленчуци.Избягвай всички готови храни- вътре има захар и много химия, която влияе на биохимията на мозъка .Вит B12-провери нивото, ако е в долната граница започни да приемаш допълнително по 1000-2000 единици на ден и Литиев оротатат- литият се грижи за неврогенната среда.
3.Ограничи социалните мрежи, не стой дълго пред телефона, дръж го далеч от главата, мини на 4G, ако си на 5, говори на високоговорител
4.Постарай се да спиш поне от 23ч нататък.Ако лягаш по- късно, не детоксикираш мозъка и не произвеждаш хормони, които регулират целия метаболизъм.Вечер осигури приятна атмосфера, без емоционални филми, с книжка в ръка, Капки на Бах...приятна лека музика...
5.И никакъв алкохол.Той веднага променя биохимията на мозъка

Стабилизирай това поведение, създай стабилни навици за 3 месеца.Няма да ти е лесно..може дори като всяко ново нещо да тръгнеш надолу, но продължавай.Ще се справиш.Чети за мозъка за страховете, наблюдавай се,
Постави си цели-не бой се ще се справиш.Сложи фокус на друго място
И двете ми деца минаха през това- години мъка.Освен лекарства трябва и волево усилие.Пробвай йога...всичко ..,търси и ще намериш- помни ти управляваш всичко.

# 133
Хора, Атрави от 30 и Флуанксол ( второто само за месец, ) стандартна комбинация ли са?
При генерализирана тревожност, за жен ана 75г?
Лекарят ннищо не й е обяснил. Тя е на 4ти ден от Атрави с много засилени симптоми и страх да пие Флуанксол.

Може ли да пие Атаракс известно време?

# 134
Подкрепям с две ръце написаното от Melani! От почти месец спрях изцяло АД. От около два месеца преди това, започнах да пия Б12 за възстановяване на дефицит (приемах го един месец), както и ударно витамин Д, защото и от него имах дефицит. Успоредно с това започнах йога в домашни условия, като сега правя малко по-силови тренировки с пилатес, при които стабилно си се изпотявам. Намалих драстично въглехидратите (понякога си хапвам по малко), както и спрях сладкото (ям, основно плодове с кисело мляко и мед, когато много ми се дояде). Сега пия само комплексни мултивитамини, с идеята да не допусна пак някакви дефицити, но ако имам неразположения, ще си пусна изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт