Паническо разстройство - 58

• 44 085
  • 768
  •   1
Отговори
# 450
Вече 4 часа не е добре работата. Предлагат ми тук комшийките, половинка лексотан, някой от по запознатите , Георгий , Домат, да кажат дали да пия или да си търпя?
Лексотан също става. Ако искаш вземи четвъртинка

# 451
Надежда на мен ми препоръча човекм който е доста навътре в материята. На Sanct Bernhard Omega-3. Има и EPA i DHА, но е в правилни пропорции, които са нужни на организма.
Мигла, опасявам се, че е от цикъла ми. На втори ден от М имам доста кръвни съсиреци. Търся добър хематолог в Пловдив или София, който няма да ме претупа набързо, а ще се задълбочи.
РР90, не можеш ли да се свържеш с психиатъра и да ти изпише нещо от сорта на бензо? Поне 2 седмици ще си с такива симптоми на влошаване. Стискай зъби и не се отказвай! Знам, че в момента е края на света за теб, но има светлина в тунела, само преди няколко месеца бях така и стигнах дори до мисли за самоубийство..

# 452
Вече 4 часа не е добре работата. Предлагат ми тук комшийките, половинка лексотан, някой от по запознатите , Георгий , Домат, да кажат дали да пия или да си търпя?
Пий, ще те отпусне, цяла таблетка, само да не си пил алкохол.

# 453
Надежда , ти внесе настроение в темата. Честито и да знаеш, че всичко ще е прекрасно!
Дон Домат, това което преживяваш е една различна гледна точка. И е добре да се знае, че има и по-тежко, когато на нас ни е тежко.
Мигла, радвам се ,че имаш някакво подобрение.
РР90, аз бях като теб. Много ме беше страх да започна, но като потънах толкова, че едва дишам ги започнах. И ето няколко месеца след това вече съм много по-добре. Слава на Бог, че не ме остави в психическия ми хаос, а хапчетата бавно, но славно започнаха да действат. Докато започнат да действат 2 седмици живях в Ада. Имах засилване на симптоми и бях на крачка да ги спра. Психиатъра доста ми помогна и твърдо застана срещу спирането или смяната на АД. Включи ми Ксанакс и се поуспокоиха нещата.
Георгий, да желязодефицитна анемия е. Ендокриноложката ми изписа пак желязо и вит. Д. Май ще се наложи сама да ходя на хематолог, не мога да чакам да ме прати.
Че е анемия го виждам. Ама хематолог ще каже да не е някоя таласемия или нещо такова. B12 не е изследвано, вероятно е тежък дефицит. Тука без инжекции мускулно в задника няма да минеш. Неприятни и болезнени са, но няма друг вариант. Не се връзвай на подезични глупости и спрейчета. Те са като си на долна норма.

# 454
Така.
Аз имам две апликации на телефона и таблета и мисля че всеки трябва да ги има.
Най-вече първото.
drugs.com
https://www.drugs.com/apps/

Най-ценното при него за мен самия е, че като си вкарам лекарствата, то ми показва страничните очаквани ефекти и лекарствените взаимодействия !
лекарите пишат и мажат рецепри с пълна сила, но обикновенно не ги е грижа какви други лекарства вземате.
Смъртността вследствие на медикаменти е на трето място в света след сърдечните и рака, но фармацефтичната мафия не дава и дума да се обели по този въпрос. Здраво си плащат, нали са най-големия рекламодател, а медиите работят за парички.
Така че, проверете си взаимодействията сами с помощ на апликацията.

Другата е webmd, Нея я ползвам по малко, но нищо не ви пречи да си я инсталирате.

И двете са безплатни.

И не забравяйте, че заболяванети ви и то си има сайт

https://anxiety.org/

Последна редакция: пт, 30 юни 2023, 14:54 от Анонимен

# 455
Само аз ли постоянно имам страхова невроза, че ще ми стане лошо. Да не говорим, че жегите изобщо не ми понасят, не знам дали защото преди да излезна си мисля “ леле колко е горещо, само да не ми стане лошо” или наистина не ми влияят, но е ужас. Постоянно като ме заболи нещо си мисля най-лошото. Днес ме боли глава, само я мисля и се чудя от какво може да е.  Направо ще се побъркам. Не съм си правила изследвания, но в най-скоро време мисля да направя, поне да ми е спокойно, че не съм болна от нищо. 😀. Само съм си пускала кръвни( поради други причини), нямаше нищо нередно. +, че съм ходила при личната, за да ми пусне кардиограма, каза, че всичко е точно. Не знам вече…

PS: обмислях и да ходя при психиатърката, за да ми смени АД( в момента пия Сероксат и Флуанксол), но пак си имам притеснението и мислех да я помоля да ги смени, ама пък в същото време не искам да ги сменям, а искам всичко да спре. Със сигурност не съм толкова зле, както в началото. Сега вече усъвършенствах дишането и намерих какво ме успокоява, но пак не си е работа и се чувствам зле и филмарка😀

# 456
Лиана звънях и ама не вдигат.. хората от петък вече в почивка. Боли ги … за пациентите им. Аз това нещо като днес не мога да го изтърпя 2 седмици. Преди години , по една или друга причина съм пробвал наркотици, чувството е почти същото. Само дето тогава ми беше приятно и се забавлявах, сега съм … Цял ден съм много зле, уж само половинка пих. Успях към 14:30 да задремя, към 17:00 се наложи да стана да взимам децата от градина и ми беше още по - лошо, а си мислех като се наспя , че ще ми светне.. По-зле не съм се чустевал от преди годийи, когато имах период с най-тежките за мен атаки..За мен или направих голяма грешка за пръв да пия нещо, след като съм бил 14 часа на работа и не съм спал или просто от прекалено мислене какво ще ми стане от хапчето , сам си докарах паник атаки, или просто не ми понася добре.. ама пък от 1 половинка, чак такива фрапантни резултати..

# 457
Лексотан също става. Ако искаш вземи четвъртинка
Той е 100 кг, закъде с четвъртинка или осминка, няма да му се отрази въобще според мен. Дори и една таблетка може да не го хване.

# 458
Искам да попитам, някой който е минавал от едни АД на други. Както казах в предният си отговор, мисля да ходя пак при психиатърката и да помоля да ми смени АД. Как става смяната? Защото знам, че се пият по схема и се спират по схема. Бях забравила да си пия хапчето една сутрин и ми беше адски зле. Та, страх ме е, че от смяната, отново ще ми бъде така.

# 459
Здравейте и от мен!
На 31 съм и от много години ме борят тревожност, различни страхове в повечето случай безпочвени, депресивни състояния и прочие. След бременност и раждане дълбоко се влошиха нещата, но до скоро не си го признавах пред себе си.
Преди две седмици получих първата си ПА или по-скоро първата,която ме връхлетя с всичка сила и два дни след това бях буквално като парцал.
Сцената се разигра докато играех с детето на пода. Получих остра пронизваща болка в гръдната област до сърцето и след като около половин час не ме отпусна и възможността ми да си поема въздух се ограничаваше все повече вече бях сигурна,че получавам инфаркт. В спешния докато чаках да ме приемат вече тотално бях извън контрол.
След направено екг и стандартни измервания ме успокоиха,че сърцето е добре и най-вероятно касае невралгия.
Поначало съм със сколиоза,която от години не ми е създавала дискомфорт.
В следващите два дни болките продължиха и от страх да дишам нормално в моментите на криза започнах да дишам повърхностно,което допълнително усложняваше ситуацията. Последва преглед при невролог. Изписаха ми стандартни медикаменти и ме изпратиха да се лекувам. На следващия ден бях вече на работа и на едно от излизанията ПА ме сполетя отново на улицата. Отново не можех да поема и минимален въздух ,а страхът да остана сама започна да се задълбочава все повече. Извиках мъжа ми да остане с мен на работа докато нещата се нормализират.
На следващия ден бях на скенер на гръбначен стълб, където не излезе нещо различно от сколиозата , която си имам и ошипяване, за което подозирах.
След скенера малко се успокоих и може би хапчетата вече действаха и спря да ме боли,каквото и да е. Това обаче за два дни.
В работен ден,както всичко беше 6 усетих изтръпване на ръцете и отново ме прониза болката вляво съответно отново усетих ПА да идва, но този път бързо се съвзех и отидох при кардиолог отново с настояване да се направи ехокардиография. След направена такава, трето ЕКГ за няма и пет дни ме успокоиха,че сърцето работи безупречно.
Да обаче от два дни получавам леки изтръпвания на ръце и крака и мравучкане
Днес бях на физиотерапевт,който констатира довереността на резултатите от скенера и след процедурата каза,че ошипяването трябва ме отпусне , но е тревожно това изтръпване на крайниците..
Не знам вече какво да си мисля.
За няма и две седмици обиколих няколко специалиста, а сякаш проблемът е съвсем на различно ниво.
Още преди тези случаи страдам от световъртеж, замаяност, главоболие, апатия, намалено либидо, които са на приливи и отливи.
Миналата година последно бях на ендокринолог и нямах проблеми като цяло в клиничната картина след направените изследвания.
В понеделник имам час и за там,за да изключа надявам се и проблеми с ЩЖ.
Всичко клони към проблеми с неврната система и моля кажете това типични симптоми на ПР ли са?
Посещавам и психолог ..

# 460
  • Швейцария
Puke, ако са от една и съща група аз просто съм ги сменяла, без да спирам първото плавно. Ако са от различни групи трябва по схема.
PP90, дори от половин хапче може да имаш много силни странични ефекти и влошаване на състоянието. При мен беше така. Ако издържиш 2-3 седмици, АД ще почне да действа. Задължително, както ти казаха, взимай някакъв бензодиазепин (успокоително) да тушира нещата. Ксанакс, Диазепам, Лексотан, Лоразепам...

# 461
Puke, ако са от една и съща група аз просто съм ги сменяла, без да спирам първото плавно. Ако са от различни групи трябва по схема.
PP90, дори от половин хапче може да имаш много силни странични ефекти и влошаване на състоянието. При мен беше така. Ако издържиш 2-3 седмици, АД ще почне да действа. Задължително, както ти казаха, взимай някакъв бензодиазепин (успокоително) да тушира нещата. Ксанакс, Диазепам, Лексотан, Лоразепам...

Не знам , явно прага ми на издръжливост хич не е голям. А винаги съм си мислел , че е доста голям. Не знам какво е това половин хапче, но 24 часа по късно, се чустевам същия парцал, на тръни, някво странно безпокойство. Решил съм докато съм изпил само една половина, да не го продължавам и в понеделник живот и здраве да отида при тази която ми го изписа или при някой друг и да видим какво ще правим, дори да ми кажат с ципралекс, че ще се лекувам, поне да ми изпишат нещо , което да ме вади от тия състояния… все съм имаш паник атаки и ми е било зле, ама 24 часа нон стоп никога не е било..

# 462
  • Швейцария
Спокойно бе човек, аз имах още при първото хапче такива паник атаки, че чак се тресях като листо. Даже отидох в спешното. Просто ми изписаха диазепам. Изтърпях и след 3 седмици се почувствах много добре. АД действат с натрупване, а някои хора реагират много чувствително. Но това, че реагираш е добре, значи организмът ти се наглася към лекарството и то ще подейства.

# 463
Здравейте,
Страдам от много силна тревожност активира се предимно нощем, изразява се с непрестанни мисли за неща които всъщност изобщо не мисля, невъзможност да се успокоя и унеса да заспя, гадене което често завърша  с повръщане, накрая когато вече се съмне и е време за работа, едва тогава те унасям, но аз съм скапана, не знам ккаво да пия вече, към кого да се обърна пробвах психиатри психотерапевти холистични лекари не и не

# 464
Puke123,  с това "не ми понася жегата и ми става зле",те съветвам даси провериш обстойно щитовидната жлез Домат, приложението не е налично за Бг

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 10:22 от the_demon

Общи условия

Активация на акаунт