Паническо разстройство - 58

• 44 099
  • 768
  •   1
Отговори
# 465
Елизабет, работи върху причините, които ти създават тази тревожност. Какви са мислите, какво те притеснява всъщност? За специалист не мога да дам препоръки, но мога да ти препоръчам книгата на д-р Габор Мате - Когато тялото казва Не. Изключителна книга, която свързва медицината с психиката през скрития стрес. Бъди откровена със себе си и не подтискай това, което очевидно напира като страх/стрес отвътре. Когато усетя тревожност като това да проверявам по 10 пъти изключена ли е ютията, входната врата (обичайно не го правя) осъзнавам, че явно има скрит стрес и нещо подсъзнателно ме притиска и започвам да търся причини (защото те определено не са ютията и вратар)

# 466
Puke123,  с това "не ми понася жегата и ми става зле",те съветвам даси провериш обстойно щитовидната жлез Домат, приложението не е налично за Бг
Тогава варианта е да ползвате сайта или да дръпнете апликацията, като ползвате някакъв VPN, ако нямате такъв, може да си инсталирате windscribe ползвайки безплатни гигабайти, който ще са достатъчни за да дръпнете апликацията.

# 467
Здравейте.  Последно време ме обземат големи паники .
Усетих ускорен пулс и реших да ида на кардиолог . Сложила ми холтер . Лекарят каза  ,че сърцето ми е здраво . Пулсът ми в спокойно състояние последно време е около 90 ,което ме притеснява. 

След физическо натоварване холтера е засякал пулс 136 и ми каза ,че е нормално след физическо натоварване и не го направи на въпрос . Имаше засечени и доста ниски,но като цяло каза ,че не вижда нищо притеснително .Изписа ми бета-блокер . Въпреки  че ,го изпих днес .. пулсът ми сега отново е 90 .

Много се притеснявам .. цял живот ли трябва да пия хапчета . Едва на 28 години съм .
Някой друг с висок пулс ? 
Моля за съвети .

# 468
Здравейте.  Последно време ме обземат големи паники .
Усетих ускорен пулс и реших да ида на кардиолог . Сложила ми холтер . Лекарят каза  ,че сърцето ми е здраво . Пулсът ми в спокойно състояние последно време е около 90 ,което ме притеснява. 

След физическо натоварване холтера е засякал пулс 136 и ми каза ,че е нормално след физическо натоварване и не го направи на въпрос . Имаше засечени и доста ниски,но като цяло каза ,че не вижда нищо притеснително .Изписа ми бета-блокер . Въпреки  че ,го изпих днес .. пулсът ми сега отново е 90 .

Много се притеснявам .. цял живот ли трябва да пия хапчета . Едва на 28 години съм .
Някой друг с висок пулс ? 
Моля за съвети .

Аь съм с висок пулс, от много малък. 90-100 постоянно. А съм спортист и по пътя на логиката не трябва да ми е висок но уви. И аз пия блокери от 4 месеца. Няма как от едно хапче да почне да ти действа. Изчакай малко и ще ти падне пулса. При мен от 90-100 падна до 62-63. Проблема е че напоследък имам доста паник атаки и ми е нервно и въпреки хапчетата ми е нас 80 винаги ..

# 469
И аз съм винаги с над 80-90 пулс Имам ли кризи 120. То си е генетично. Пия бета блокери само при кризи

# 470
За какво ви го изписват този флуанксол и в каква дозировка?

# 471
  • Швейцария
Типичен и доста стар анти психотик. Помага за страх и тревожност. Аз пия 1 мг дневно. Нормалната доза е 4 мг. Но много се пълнее от него. В чужбина изобщо не се изписва вече, аз имам проблем да го намеря в аптеките.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 23:41 от JennyBG

# 472
Помага за страх и тревожност. Аз пия 1 мг дневно. Нормалната доза е 4 мг. Но много се пълнее от него.
Предполагам го пиеш вечер, а сутринта АД. Дали го изписват вместо бензо или като слаб антипсихотик?
Ами то ако се пълнее от него, ще се пълнее и от неговото братче Диансит ?
Те тези ги няма по света подобно и лексотана. Не ми е ясно защо ги изписват още или просто той си беше известен от соца, взимаше се предимно от жени, но тогава нямаше зелени рецепти и можеше да си купиш всичко от аптеката без рецепта, с много малки изключения.

Има ли лоразепам sublingual в България и кои бензодиазепини има в аптечната мрежа ако няма Ativan ? Клоназепам ли изписват?

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 00:28 от Анонимен

# 473
  • Швейцария
Да, Флуанксол се пие вечер, АД сутрин. Деанкситът съдържа също Флуанксол 0.5 мг, в комбинация с трицикличен, т.е. също много стар антидепресант. И от двете съставки се пълнее.
За Лоразепам сублингуал не знам за БГ, аз го пия понякога, но гледам да е много рядко. Той е по-силен от Клонарекс и с много силен потенциал за зависимост. Те не че другите бензодиазепини не правят зависимост, но да спреш Лоразепам след дълга употреба е все едно да спираш хероин.  Иначе е добро лекарство, но само за редки случаи. Хубавото му е, че не прави умора и сънливост и може да се работи с него.

Последна редакция: нд, 02 юли 2023, 00:48 от JennyBG

# 474
Да, Флуанксол се пие вечер, АД сутрин. Деанкситът съдържа също Флуанксол 0.5 мг, в комбинация с трицикличен, т.е. също много стар антидепресант. И от двете съставки се пълнее.
За Лоразепам сублингуал не знам за БГ, аз го пия понякога, но гледам да е много рядко. Той е по-силен от Клонарекс и с много силен потенциал за зависимост. Те не че другите бензодиазепини не правят зависимост, но да спреш Лоразепам след дълга употреба е все едно да спираш хероин.  Иначе е добро лекарство, но само за редки случаи. Хубавото му е, че не прави умора и сънливост и може да се работи с него.
Да разбирам че има лоразепам в България.
Не може да се мине безбензодиазепини в началото според ме, за да се десензитира тялото и да се поуспокои психиката.
Дори в последствие, познавайки признаците на паника е по целесъобразно да се взима при нужда. Особенно ако АД не работят за вас и отнема доста време и наистина много добър психотерапевт, който го е грижа за вашето възстановяване и здраве. Проблема е когато един член от семейството страда, то може постепенно да се отрази и дори заучи особенно от подрастващи деца. Тревожния фон и безпокойството бе са толкова безобидни.

# 475
  • Швейцария
Има Лоразепам в България, но не знам дали е сублингуал. Моят е от Швейцария. Иначе да, може да се ползва в началото, но не повече от 3 седмици. След 1 месец си вече зависим. При нужда е най-добре. Проблемът при бензодиазепините е не само в зависимостта, а че има и толерантност, т.е. дозата престава да ти действа и трябва да взимаш все по-висока. А чувството, че бързо ставаш спокоен и отпуснат е много примамливо и приятно и почваш да прекаляваш. Затова ги изписват само за краткосрочно стабилизиране, а не като дългосрочна терапия. Но докато свикнеш с антидепресанта е понякога наложително да пиеш бензо.

# 476
Аз пиех заедно с АД и флуанксола и клонарекс сутрин 1/2,обед 1/2 и вечер 1т...пих ги около година...след това около 6 месеца постепенно намаляне на дозата и го спрях...бих казала,че от клонарекс,серопрам и флуанксол най лесно спрях клонарекс...не усетих никакъв дискомфорт,но може би и защото го спрях първо него...след около 3 месеца спрях и флуанксол и след още три и серопрама...всичко много бавно и постепенно

# 477
Аз пиех заедно с АД и флуанксола и клонарекс сутрин 1/2,обед 1/2 и вечер 1т...пих ги около година...след това около 6 месеца постепенно намаляне на дозата и го спрях...бих казала,че от клонарекс,серопрам и флуанксол най лесно спрях клонарекс...не усетих никакъв дискомфорт,но може би и защото го спрях първо него...след около 3 месеца спрях и флуанксол и след още три и серопрама...всичко много бавно и постепенно
Той клонарекса идва в таблетки от 0.5, 1 и 2 мг. При вас половинка от кое?

# 478
В аптечната мрежа в България има лоразепам, клоназепам, диазепам, бромазепам, алпразолам. Като цяло това са основните. Избягват да изписват вече. Ривотрил го спряха, клонарекс остана, но той е доста различен като ефект. Вече не го изписват като цяло. От бензото в България най много се дава лексотан и диазепам. На запад изписват антипсихотици много повече - основното са Abilify и Seroquel.

# 479

Аз пия Флуанксол- 0.05мг, но го пия заедно със Сероксат. Не знам дали помага, ако е само Флуанксола. Само мога да кажа, че от него сънувам много луди неща😀. А когато го бях спряла, почти не сънувах. Чувствам се добре с него. Психиатърката кажа, че ако започна пак с ПА и тревожността, да започвам да го пия пак.

JennyBG, на мен ми изписаха Сероксат сутрин и Флуанксол на обяд.

Общи условия

Активация на акаунт