Паническо разстройство - 58

• 44 073
  • 768
  •   2
Отговори
# 480
Здравейте, от миналия четвърък както си бях на работа, рязко изпаднах във състояние в което не съм на себе си, все едно докато съм буден сънувам, че някой друг живее живота ми а аз отстрани го наблюдавам, всичко ми е като нереално, и съм като на автопилот, мисля, че е деперсонализация, и явно ще трябва пак да почвам да пия АД, какво бихте ме посъветвали?

# 481
Надежда, прекрасна новина! ♥ пожелавам ти лека и щастлива бременност и още по-леко да е раждането!

Благодаря ти Венчо ❤...и аз само за това се моля всичко да е наред до финал!

Честито и спокойна бременност до финал! Сега пиеш ли нещо не разбрах?
Аз като бях бременна изобщо нямах такива теразания, чувствах се прекрасно, работих, шофирах, не се спирах, дано и при теб да е така. Първа бременност ли ти е?

# 482
Здравейте.  Последно време ме обземат големи паники .
Усетих ускорен пулс и реших да ида на кардиолог . Сложила ми холтер . Лекарят каза  ,че сърцето ми е здраво . Пулсът ми в спокойно състояние последно време е около 90 ,което ме притеснява. 

След физическо натоварване холтера е засякал пулс 136 и ми каза ,че е нормално след физическо натоварване и не го направи на въпрос . Имаше засечени и доста ниски,но като цяло каза ,че не вижда нищо притеснително .Изписа ми бета-блокер . Въпреки  че ,го изпих днес .. пулсът ми сега отново е 90 .

Много се притеснявам .. цял живот ли трябва да пия хапчета . Едва на 28 години съм .
Някой друг с висок пулс ? 
Моля за съвети .
Здравей и аз съм с такъв пулс. И на мен това ми е проблема. И на мен ми сложиха холтер преди година и половина. Същата работа, доктора каза, че сърцето ми е здраво. От нервите е. Може и от магнезий да имаш нужда.

# 483
Здравейте.  Последно време ме обземат големи паники .
Усетих ускорен пулс и реших да ида на кардиолог . Сложила ми холтер . Лекарят каза  ,че сърцето ми е здраво . Пулсът ми в спокойно състояние последно време е около 90 ,което ме притеснява. 

След физическо натоварване холтера е засякал пулс 136 и ми каза ,че е нормално след физическо натоварване и не го направи на въпрос . Имаше засечени и доста ниски,но като цяло каза ,че не вижда нищо притеснително .Изписа ми бета-блокер . Въпреки  че ,го изпих днес .. пулсът ми сега отново е 90 .

Много се притеснявам .. цял живот ли трябва да пия хапчета . Едва на 28 години съм .
Някой друг с висок пулс ? 
Моля за съвети .
Здравей и аз съм с такъв пулс. И на мен това ми е проблема. И на мен ми сложиха холтер преди година и половина. Същата работа, доктора каза, че сърцето ми е здраво. От нервите е. Може и от магнезий да имаш нужда.

Пиеш ли нещо за пулса ?

# 484
Здавейте и от мен .
Досега не съм писала в тази тема , но имам няколко въпроса и се надявам да намеря тук някои отговори.
жена, на 39 години съм.

Преди няколко дни ,докато бях на вън видях нещо подобно
Скрит текст:
стоя около 15тина минути, а след това последва изтъръпване на ръката и лицето ми. Когато пък това премина, започнах да се чувствам някак странно , особено странно ми звучаха думите, които произнасях. и дори не успях да кажа една дума. мислех , чпе олучавам инсулт и отидох на лекар , където пък ми биха диазепам и казаха , че е от "нерви".
Преди около две години отново имах подобен епизод, но тогава беше само тази зриителна халюционация.
Това наистина ли е паника?
Четох , че може да е мигрена , но болка в главата след това нямам. Само ми е криво.

Моля да споделите, ако се сещате къде да търся причина. Пиша при вас, заради твърдението в болницата , че това е паник атака.
Имам записан час за невролог, но чак след 14 дни.

# 485
Здавейте и от мен .
Досега не съм писала в тази тема , но имам няколко въпроса и се надявам да намеря тук някои отговори.
жена, на 39 години съм.

Скрит текст:
стоя около 15тина минути, а след това последва изтъръпване на ръката и лицето ми. Когато пък това премина, започнах да се чувствам някак странно , особено странно ми звучаха думите, които произнасях. и дори не успях да кажа една дума. мислех , чпе олучавам инсулт и отидох на лекар , където пък ми биха диазепам и казаха , че е от "нерви".
Преди около две години отново имах подобен епизод, но тогава беше само тази зриителна халюционация.
Четох , че може да е мигрена , но болка в главата след това нямам. Само ми е криво.

Моля да споделите, ако се сещате къде да търся причина. Пиша при вас, заради твърдението в болницата , че това е паник атака.

Здравей! Аз за две седмици обиколих няколко специалиста като всичко започна от изтръпване в гръдната област до сърцето и съмнения за инфаркт . Оттам ПА и тотална безтегловност. Ходих на невролог- невралгия, ходих на кардиолог - здраво сърце. От няколко дни обаче съм с изтръпване в крайниците наподобяващо мравучкане, пулсации и парене на моменти. Вчера сякаш не стъпвах на краката си.. Всичко това е съчетано през по голяма част от деня със световъртеж.. Ескалираща тревожност и през деня и през нощта.. Към момента посещавам психолог,но явно вече е време да се обърна към психиатър. Имам почти всички симптоми на ПР, които обаче за съжаление са доста дублиращи се с други заболяване, което също вече си преписвам... За да проверя има ли нещо от второто обаче трябва да мина на ЯМР. Аз проблем с речта нямам, но често се случва да ми изчезва някъде в нищото гласа ..

# 486
Здавейте и от мен .
жена, на 39 години съм.

Скрит текст:

А това,което сте показала какво е всъшност? И рисунка ли е,от къде го взехте за да го покажете тук?
Най добре при невролог и ЯМР

# 487
https://youtube.com/watch?v=SHr5TdQYI3g&feature=share7
Мисля,че говорите за класическа мигрена, с аура.
Аз също съм имала такива преживявания.
И само със сляпото петно и зигзагообразната линия, и със говорното затруднение и мравучкане по тялото.
За съжаление не мога да ви насоча към специалист, но "Щом е преходно, не е страшно". Но е много стресиращо, определено.

Имам правен ямр със съдова програма, пише,че са наред нещата.

На мен са ми обяснявали ,че е спазъм на очния нерв, аз имам проблеми с шията и все си мисля,че е от там.
Но пък съм забелязала и закономерност, че имам такива преживявания ококо 2 до 3 срдмици след като си  коригирам диоптъра на очилата.

# 488
Това е изключително неприятно. Аз имам мигрена,хормонална и е отвратително,но Слава Богу,още не съм "виждала" такива неща....Не мисля обаче че става въпрос за Паник атака или тревожно разстройство.....

# 489
  • София
Мигрена с аура е това, имала съм го и още го имам на моменти. Виждам такива линии, със "слепи" петна, които се изместват към периферията и изчезват и малко след това започва стягащо главоболие, което при мен не минава от нищо. Отидете на невролог.
На мен ми казаха, че може да е от проблеми с прешлените. Нищо не са ми изписвали като лечение.

# 490
Дон домат пиех клонарекс от 0.5мг...тоест 1мг на ден общо трите дози...
Puke123 и аз имах много откачени и реални сънища от тоя флуанксол ..до последно докато го пиех си ги имах...
Quatre благодаря ти за пожеланията!нищо не пия в момента...аз бях спряла всички лекарства още преди да забременея...и аз за сега се чувствам добре шофирам...излизам...работя..Първа бременност ми е...беше ме страх,защото преди 3 години когато изпаднах в ПР всички лекари ме питаха да не съм бременна и че при бременност често  се отключват ПА и ПР и после,когато разбрах,че не е от бременност в мен се беше насадила мисълта,че щом забременея и може Да направя някаква криза...

# 491
Може да имате откачени сънища и ако пиете повече от 0.5mg мелатонин. То и не се знае, това което купувате дали въобще има мелатонин, но сега се сетих, че това може да бъде и тест.

# 492
  • София
Хора, помогайте с дозата на деанксит. Преди години личната беше давала рецепта на мъжа ми за деанксит (работни напрежения и му се отразяват), обаче не помня как му го беше дала - или беше 10 дни 2х1 и после на ден по 1 или беше за месец 2х1 и после по едно. Кое е по-резонно? Няма някакви физически проявления, просто усеща,че натам ще отидат нещата от свръх работен стрес и сам си поиска да попие малко преди да е станало късно. Колко време се пие и как се разрежда после приема? Миналият път сякаш около три месеца го пи и го спря от раз. Отдавна беше и наистина не помня. Мерси

# 493
  • Швейцария
Аз бих го пила 10 дена по 1 сутрин и 1 на обяд, после по 1 сутрин. То е толкова слабо, че не мисля че има някакво значение. Но все пак нека се консултира с лекаря си, ако има възможност.

# 494
деанксит се пие до обяд, защото има ободряващо действие. Така знам аз.

Общи условия

Активация на акаунт