Паническо разстройство - 58

• 44 084
  • 768
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте!

Всеки ден вече се случва да изпитам нетърпим епизод на тревожност в напълно спокойна среда.
Тази нощ ми се случи и докато спях - цялото ми тяло настръхна, в стомаха сякаш имах топка и сърцето ми започна да бие учестено. Сега съм на работа и се получи същото без никаква причина - пулс 110...

Има ли нещо леко, което мога да приема, за да намаля тази честота поне малко?
Този деанксит дали е подходящ?
Преди години пиех Ципралекс в комбинация с Ксанакс, но не видях голям ефект сякаш.

# 496
Здравейте!

Всеки ден вече се случва да изпитам нетърпим епизод на тревожност в напълно спокойна среда.
Тази нощ ми се случи и докато спях - цялото ми тяло настръхна, в стомаха сякаш имах топка и сърцето ми започна да бие учестено. Сега съм на работа и се получи същото без никаква причина - пулс 110...

Преди години пиех Ципралекс в комбинация с Ксанакс, но не видях голям ефект сякаш.

Пиете ли бета -блокер за пулса ?

# 497
Здравейте!

Пиете ли бета -блокер за пулса ?

Не, бях три пъти на ЕКГ-та и мерене на пулс за последните три седмици и явно все измерваха нормален..

# 498
  • В страната на мечтите.
Ще ви кажа какво ни каза на нас психиатърката - забрани да се ходи в спешното и да се ходи при невролози и кардиолози, защото според нея така се влиза в един порочен кръг, където ходиш постоянно при нов лекар, защото не вярваш на миналия. Каза че има пациенти, които даже спят в колите си пред спешното, но така с нищо не си помагат. На моя мъж вече даже му забраних да си слага смарт часовника, защото през 2 секунди си гледа пулса и само си въобразява някакви неща и естествено, че като се притесни, пулса му ще се вдигне.

Ние имаме някакво подобрение - помага ми вкъщи, което не се беше случвало от 3 месеца, върна си част от апетита, вече не е така апатичен и даже снощи излиза с приятели, което също не се беше случвало отдавна. Остана само проблема с това, че постоянно губи чувство за реалност, особено, когато нещо го ядоса или притесни. Но се нядавям скоро и това да мине.

# 499
Триполинка, точно в този порочен кръг на обикаляне на лекари съм трета седмица...
А смарт гривната вече я ползвам само за мерене на пулса..

# 500
Здравейте!

Това е дефиницията на Паник Атака.
Най-бързо дейстащото за мен  беше Ативан, под езика и след 15-20 мин всичко е ок.
Няма са се впускам в идеи за холистичен и личностен подход, защото мнозинството е антидепресантно ориентино.

Има един трик, който всеки може да опита. Не зная защо работи, но може да го опитате.
Дръжте някаква кен от безалкохолно в хладилника. При сигнали за евентуална паник атака, или ако сте вече в нея, извадете кена и го поставете отстрани на врата си за няколко секунди. Алтернирайте ляво и дясно. На мен ми е помагало. Студенината по някакъв начин въздейства. Опитайте преди да сте го отрекли.
Това е от мен.
Ледената вана за няколко минути е още по-добре, но не е така лесна, въпреки че ефекта е поразителен.
В последно време всички елитни спортисти практикуват ледена вана, така че е безопасно.
Дисклеймър: Консултирайте се с вашия лекар преди да вземете ледена вана, въпреки че човечеца може да си няма и идея защо се прави това.

# 501
  • В страната на мечтите.
Триполинка, точно в този порочен кръг на обикаляне на лекари съм трета седмица...

Ходиш ли при психиатър? Според мен не е лоша идея да отидеш, да си поговорите и да видиш какво ще ти каже. Не е хубаво постоянно да ходиш по лекари, защото спираш да вярваш на всички, защото те ако виждаха нещо нередно щяха да ти кажат.

# 502

Ходиш ли при психиатър? Според мен не е лоша идея да отидеш, да си поговорите и да видиш какво ще ти каже. Не е хубаво постоянно да ходиш по лекари, защото спираш да вярваш на всички, защото те ако виждаха нещо нередно щяха да ти кажат.

Ходя на психолог, но, както писах и преди явно вече наистина съм за психиатър.
Да, ходя, плащам си и накрая вместо да съм спокойна, излизам от кабинетите с голяма доза съмнения в лекарите и продължавам да се взирам в себе си. Лошото е, че имам и малко дете и от раждането само се взирам и се притеснявам и за него...
Сега поради разни мравучкания и изтръпвания + други неразположения съм се уплашила, че имам множествена склероза и само за това мисля... Преди две седмици ми правиха скенер на гръбначен стълб и ми казаха, че ако имам щяло да се види там, но аз отново не вярвам, защото чета, че се вижда само с ЯМР на главен мозък.
Ад, не ми се става сутрин! Не, че и нощите ми са много спокойни.....
Излях си го, извинете ме! Но наистина тук се чуствам между хора, които биха ме разбрали или поне донякъде за разлика от реалния живот..

# 503

Ходя на психолог, но, както писах и преди явно вече наистина съм за психиатър.
Да, ходя, плащам си и накрая вместо да съм спокойна, излизам от кабинетите с голяма доза съмнения в лекарите и продължавам да се взирам в себе си. Лошото е, че имам и малко дете и от раждането само се взирам и се притеснявам и за него...
Сега поради разни мравучкания и изтръпвания + други неразположения съм се уплашила, че имам множествена склероза и само за това мисля... Преди две седмици ми правиха скенер на гръбначен стълб и ми казаха, че ако имам щяло да се види там, но аз отново не вярвам, защото чета, че се вижда само с ЯМР на главен мозък.
Ад, не ми се става сутрин! Не, че и нощите ми са много спокойни.....
Излях си го, извинете ме! Но наистина тук се чуствам между хора, които биха ме разбрали или поне донякъде за разлика от реалния живот..

Пиете ли някакви антидепресанти?

# 504
# 505
  • В страната на мечтите.
Kamille, запиши си час за психиатър според мен, защото ние минахме по този път и с психолог само няма да стане. Моя мъж онзи ден беше решил, че сигурно е в това състояние, защото има тумор в мозъка и искаше да се записва да ходи да си прави скенер.  Нямаш си идея колко време го убеждавах, че нищо му няма и да му напомням, че психиатърката каза, че при ПР е напълно реално да имаш физически симптоми на нещо психическо, докато физически си напълно здрав. 

Ако мислите, че и на мен ми е лесно - не е.. всяка вечер рева от безсилие, защото вече не знам как да му помогна и какво да направя.

# 506
Kamille, запиши си час за психиатър според мен, защото ние минахме по този път и с психолог само няма да стане. Моя мъж онзи ден беше решил, че сигурно е в това състояние, защото има тумор в мозъка и искаше да се записва да ходи да си прави скенер.  Нямаш си идея колко време го убеждавах, че нищо му няма и да му напомням, че психиатърката каза, че при ПР е напълно реално да имаш физически симптоми на нещо психическо, докато физически си напълно здрав. 

Ако мислите, че и на мен ми е лесно - не е.. всяка вечер рева от безсилие, защото вече не знам как да му помогна и какво да направя.

Разбирам го напълно за съжаление. И аз ще ходя отново на невролог, но в София и ще настоявам за ЯМР.. лошото е, че и да излезе, че ми няма нищо веднага ще си внуша нова диагноза сигурно.. или някой няма да ми е разчел правилно изследванията или ще са ми объркали лечението и тн и тн....

# 507
  • В страната на мечтите.
Имаш типичните сипмтоми на паническо разстройство. Недей да ходиш на невролог, нито на ЯМР. Просто си намери добър психиатър там където живееш и отиди, защото това е порочен кръг и не си помагаш по този начин.

# 508
  • София
Трополинка, помагаш на мъжа си като си до него! Ще го оцени. Пази се и ти. На близките ни никога не им е лесно с нас, но и на нас със себе си не ни е лесно Sad

# 509
Здравейте. След изследванията, които ви бях показала най-накрая бях на ендокринолог- инсулинова резистентност. Сега хапчета и диета. Общо взето нищо не ям Simple Smile Има ли други в моето състояние и на АД. Интересно ми е дали това замайване, замъглено едно такова и отпаднало може пък да е от това?

Общи условия

Активация на акаунт