Паническо разстройство - 58

• 43 934
  • 768
  •   1
Отговори
# 615
Момичета помагайте!!! Моля за вашите бързи отговори!!😔😔 В момента съм навън с паник атака и чувство за нереалност, как да се справя за момента в тази ситуация помощщщщ😕😢😢😢😰😰😰😰
Доктор, АД, бензо и това е. Другия вариант е ако има езерце някое, се мятай вътре с дрехите. Рязко ще секне атаката, ама ще е веселба!
Леле мале. След като осъзнавате, че имате паник атака, а не споменавате нещо от сорта на удар, инсулт, полудяване и пр., значи сте наясно със ситуацията. Да, не е приятна и е доста дискомфортна. Но когато осъзнавате, че имате паник атака, това е плюс. Тогава трябва да знаете, че ПА има край. Изразходете адреналона и кортизола чрез някакво движение и всичко ще си дойде на мястото след 10 или 30 мин. Ако ви е много трудно, винаги носете със себе си един ксанакс. Схрускате го без да го гълтате и чрез слюнката ще попадне в кръвта за 10-15 мин и толкова, до следвашия път, който дано да е след месеци или години. Но така сте подготвени, независимо кой копинг механизъм ще използвате. Важен е разултата .
Като гледам как всеки пие ад все едно че са някакви тиктак бонбонки и чака всичко да си дойде на мястото, направо косата ми настъхва от ужас.
В Германия съм и тук май ги няма тези хапчета!

# 616
Отвъд океана от твоята страна е доста по разпространено, така че ние даже сме назад. Поне не лекуваме 7 годишните с Паксил.
Леле мале. Интересен коментар. Какво взимате за пасивна агресивност? Разбирам, че съм попаднал съм в грешен форум. Това има лесно решение.

# 617
Скрит текст:
Момичета помагайте!!! Моля за вашите бързи отговори!!😔😔 В момента съм навън с паник атака и чувство за нереалност, как да се справя за момента в тази ситуация помощщщщ😕😢😢😢😰😰😰😰
Доктор, АД, бензо и това е. Другия вариант е ако има езерце някое, се мятай вътре с дрехите. Рязко ще секне атаката, ама ще е веселба!
Леле мале. След като осъзнавате, че имате паник атака, а не споменавате нещо от сорта на удар, инсулт, полудяване и пр., значи сте наясно със ситуацията. Да, не е приятна и е доста дискомфортна. Но когато осъзнавате, че имате паник атака, това е плюс. Тогава трябва да знаете, че ПА има край. Изразходете адреналона и кортизола чрез някакво движение и всичко ще си дойде на мястото след 10 или 30 мин. Ако ви е много трудно, винаги носете със себе си един ксанакс. Схрускате го без да го гълтате и чрез слюнката ще попадне в кръвта за 10-15 мин и толкова, до следвашия път, който дано да е след месеци или години. Но така сте подготвени, независимо кой копинг механизъм ще използвате. Важен е разултата .
Като гледам как всеки пие ад все едно че са някакви тиктак бонбонки и чака всичко да си дойде на мястото, направо косата ми настъхва от ужас.
На Вас може и да Ви настръхва косата, но всеки се бори както може. Често се налага терапия, докато стъпиш на краката си. Не всеки може да си седи вкъщи, да не работи и да лежи, докато се стабилизира, което отнема месеци, че и години.

# 618
Отвъд океана от твоята страна е доста по разпространено, така че ние даже сме назад. Поне не лекуваме 7 годишните с Паксил.
Леле мале. Интересен коментар. Какво взимате за пасивна агресивност? Разбирам, че съм попаднал съм в грешен форум. Това има лесно решение.
Незнам защо виждате агресия, но нещата стоят по този начин. На запад (отвъд океана) се изписват яко медикаменти за ментално лечение и на деца. И много по масово е. А мен ми е чудно как се пие ксанакс и други, и се шофира! Няма ли тестове за наркотици и такива неща?
Не го казвам в лош смисъл, но България е много по консервативна по отношение на лечението и то е често класическо - АД с антипсихотик, понякога и бензо. Сега диазепам и лексотан най често помощни.

# 619
Тези от вас, които приемат Клонарекс, може ли да споделите в какви дози са ви изписани?

# 620
Тези от вас, които приемат Клонарекс, може ли да споделите в какви дози са ви изписани?
Стандартно изписват 0.25 или 0.5 до 3 пъти на ден.
Аз , когато приемах медикаменти, бях на клонарекс 0.5 4 пъти дневно в началото, но така и не го пих

# 621
Аз , когато приемах медикаменти, бях на клонарекс 0.5 4 пъти дневно в началото, но така и не го пих

На мен ми го изписаха от 0,5 сутрин 1, следобяд 1/2 и вечер 1/2. Стори ми се много..
А ти защо не го пи?

# 622
  • София
Взимам всяка сутрин по 1т. деанксит. След колко време ще се отрази това на кг. ми?

# 623

На мен ми го изписаха от 0,5 сутрин 1, следобяд 1/2 и вечер 1/2. Стори ми се много..
А ти защо не го пи?
Ами в онзи момент не сметнах че е нужно. Концентрирах усилия в тренировки и водка. Явно е било успешно.

# 624
Георгий, значи жалко, че не пия водка 😄
В схемата ми иначе вкараха и флуанксол.
Първи ден с тая комбинация от него, Клнарекса и Есото се чувствам сравнително добре.

# 625
  • Швейцария
Мигла, не всеки напълнява от психотици. Това, че на мен ми се отразяват така не значи, че и ти ще надебелееш. 1 таблетка е много ниска доза и може изобщо да не ти се отрази. Иначе аз напълнях постепенно за няколко месеца до година.

# 626
  • София
Благодаря, Джени, ще давам отчет.  Трябва  6 месеца да го пия. Толкова дълго досега не съм се лекувала. Още 6 месеца означава, че цяла година ще съм на хапчета.

# 627
Аз пък след всички драми станах под 45кг.. От два дни обаче апетитът ми се върна и се надявам да си върна поне 2 нагоре, че така не мога да се гледам.

# 628
  • София
Kamille252, да, аз също свалих малко, станах 57кг, при ръст 176. Сега заради хапчетата очаквам да кача. Бях се уплашила да не стана 53, защото на младини имах такъв период. Не искам нито да слабея, нито да дебелея ....да се оправя най- после.

# 629
Здравейте, при започване на АД и достигане на изписаната доза, колко време отнема за да се усети действието на антидепресанта?
Днес ми 11 ден на цяло хапче ципралекс, но не усещам все още да ми е подействал, нито облекчение. Странични все още имам особено часовете след като изпия таблетката. Приемам и успокоително.
Ще бъда благодарна някой да ми отговори.

Общи условия

Активация на акаунт