ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 35 957
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
  • София
elface пусни ги в Геника, основен пакет, излизат след 10 дни и получаваш безплатна консултация с генетик. Другата опция ти е в Майчин дом в София, там са по-евтини. Цените ако не се лъжа 200-300 лв

# 421
elfce за тромбофилиите - аз навремето ги изследвах в Бодимед по препоръка на д-р Калчев. Не бяха хич евтини, някакви стотин лева си спомням... И за колагена да вметна - ако имаш подозрения за тромбофилия той не е препоръчителен. Simple Smile

# 422
Благодаря ви 🙂

# 423
  • София
Да уточня, генетични изследвания само в генетични лаборатории се пускат, в другите резултати не може да се гарантира дали са достоверни. Отделно в Геника се пази пробата и ако има нужда се пуска допълнителни изследвания без да даваш кръв отново.

# 424
  • Бургас
*Таничка* МГ 2/5*, извини ме, но кога ти беше ПРМ, тъй като видях, че термина ти е 29.12, а при мен в приложения и калкулатори ми излиза 28.12 АГ още нищо не ми е казал за термин, а ми е много любопитно
ПРМ ми е на 24,03 и док го сметна с програмата си за 29.12, но то при мен хич не отговаря. Първо, че цикълът ми е 24 дни, а и съм инвитро. На инвитро калкулаторите го дава 25-26.12. Реално като знам, че сигурно ще съм секцио, ще е някъде около средата на месеца сигурно.
Твоята ПРМ кога е?

В събота в Бургас ще има лекция в смарт центъра , не помня на каква тема беше , но всичко свързано с бременност и бебета ми е супер интересно и въпреки, че ще ми е второ дете и вече знам общо взето всичко , пак ми е интересно 😀 Мисля ,че ще успея да присъствам , ако има желаещи , може да се срещнем там ☺️
Аз се записах за лекцията миналата седмица. Ти записа ли се? Ще се видим там ако ще идваш Simple Smile

Момичетата, правили Vision теста - има ли някаква отстъпка после при запазване на стволови клетки в тяхната банка (Future Health)? Ако се окаже, че има отстъпка, може и аз да се насоча към Vision, тъй като сме си харесали тяхната банка.
Има отстъпка. Миналата седмица бях там на преглед и разпитвах, но не ми казаха колко точно е отстъпката. При подписване на договор я казвали.

# 425
*Таничка* МГ 2/5
ПРМ 24.03 с продължителност 28/29 дни

# 426
Здравейте момичета, пуснах изследвания за тромбофилия, на PAL-1 4G/5G. Имам мутантен алел. Притесних се, вкарах се в едни филми. Имам ли реално повод за притеснение
При такъв резултат + още две мутации ми предписаха терапия с клексан, но съм направила консултация с аг, хематолог и имунолог. Имай предвид ,че не всички хематолози се занимават с тромбофилия при бременни. От опит го казвам.

# 427
Таничка, записах се. Ще се видим ☺️

# 428
Ох аз утре съм на преглед и сърцето ми се е свило на топка, направо докато не чуя добри новини и силно тупкащо сърчицее, нищо не ми помага и не мога да помисля за нищо друго, на работа ходя и там съм толкова разсеяна и само за това мисля. Astonished Revolving Hearts

Вие как сте със симптомите? Аз сутрин 30 минути след като съм се събудила ако не хапна нещо, толкова много ми прилошава, а пък преди да забременея никога не съм закусвала, вече към 11-12 направо обядвах. Сега до 8:00 трябва да съм хапнала иначе имам чувството, че ми се повръща много жестоко. Гърдите ме болят ужасно много, чак нощем ако ги натисна повече се събуждам от болка. Малко прозвуча като оплакване, но е хубаво, че ви има и мога да ви споделя. GrinningHug

# 429
Моят преглед също е утре и нямам търпение да чуя добрите новини Heart При мен от няколко дни се появи гадене и то следобед. Като по часовник в 14.00 ч. ми се появяват киселини, акъм 17.00 ч. започва да ми се повдига. Вчера отидохме до Лидл на пазар и само като гледах храната ми ставаше лошо. Много е странно, че следояб са ми изразени симптомите.

# 430
Здравейте момичета, пуснах изследвания за тромбофилия, на PAL-1 4G/5G. Имам мутантен алел. Притесних се, вкарах се в едни филми. Имам ли реално повод за притеснение

Здравей, аз съм с тази мутация. Хубаво е ако не си пуснала Фактор 13 и ACE да ги пуснеш и тях. Иначе само по себе си не е опасна, но в комбинация с другите две се налага терапия и следене на коагулация. Blush
. Това ми е цялото изследване

# 431
Само при 4G/5G и добри коагулационни резултати, няма нужда от терапия. Но този пакет е крайно недостатъчен, за да се вземе решение за терапия.

# 432
Здравейте,декемврийчета!
Радвам се да се присъединя към вас и дано този път съм до термин 🤞🤞🤞
Бременна съм след 11 г борба, инвитро с еднояйчни близнаци,в 7+3 дни и термин 07.12.23г (т.к.са близнаци е мн по-ранен термина). В 6 седмица видяхме и чухме пулс,вчера също видях колко са пораснали мишлетата и чухме сърчицата им (125 удара на 1то и малко по-слаб на 2то).
Симптомите са ми: гърдите, леки болки в матката(пия но шпа за тях), умора, липса на апетит, само 1 сутрин повърнах фреша и леко зацапване от време на време.
С високорискова тромбофилия съм (Протромбин и Пай 1),но след изследвания и консултация с проф Паскалева съм само на аспирин кардио 75мг до 12 гс. За сега всичко изглежда наред с бебетата, кръвообращението също ми е ок🤞

# 433
Много се радвам за теб, Devilche.
#Мацето, благодаря, така и ще направя.
Таничка, последният ми цикъл също беше на 24.03. и приложенията го смятат за 28-29.12. като термин, но гинекологът ми каза 04.01.

# 434
Момичета, вчера пуснах изследването на Vision. Пуснах най-пълния пакет и очаквам с нетърпение резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт