ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 35 881
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,
Пиша, за да ви казаж, че вчера мина и моят прелгед. Слава на Господа, бебенцето е добре, чухме сърчицето, видяхме главичката, ръчичките и крачетата. Докторът каза, че всичко е наред. В 7 седмица и 5 дни съм Simple Smile Много съм щастлива и нека да има повече такова щастие.

Исках да попитам, дали имате ниско кръвно. Аз по принцип съм с ниско, но днес ми е много ниско - 89/67 и пулс 91. По принцип съм с пулс 60. Малко се стреснах... Писах и на доктора, чакам да ми отговори...

# 526
Пий един айран със сол, ще помогне, мин.лято събрах границите и само това ме оправи в жегата

# 527
Привет, момичета! Малко тъп въпрос, амаа има ли някой друг с дискомфорт или болки ниско в корема и кръста?

От седмица и малко имам леки болки ниско в корема и от време на време в кръста. Болката в кръста е ниско вляво в една определена точка. Появяват се и изчезват през няколко дни. Пия Нош-па, моят лекар не видя нищо притеснително, разбира се обаче, аз съм се притеснила.

Може би е редно да спомена, че ми е първа бременност и съм с дребна фигура. Дали е от нормалното разтягане на корема? Предстои ми фетална морфология в понеделник, но се чудя дали да не отида до някой дежурен кабинет преди това, за успокоение. Гледам да се превъзпитам да не се шашкам от най-малкото нещо, ама всяко усещане е ново ииии да  Laughing

# 528
  • София
jackie_m гугълни round ligament pain in pregnancy, или на кратко разтягат се лигаментите и от там болката.

# 529
Добро утро.
Кое е приложението, от което е този скрийншот?

Pregnancy

# 530
Мацето, благодаря! Вече сигурно мога да цитирам наизуст половината статии за round ligament pain от първа страница в гугъл, но някак по-успокояващо е и друг да ти го каже Smile

# 531
Момичета, някой да приема витамини pregnacare+ омега 3, понеже аз от 2 дни явно с натрупване на утрогестана се чувствам ужасно - гадене, отпадналост, световъртеж и не се храня пълноценно реших да ги купя ( знам че може вагинално утрогестана, но вмомента слагам макмирор за бактерията и ще страдам поне още 10 дни от оралния утрогестан)

# 532
Момичета, днес се обадих за резултата от микробиологията. Имам гъбички и до колкото разбрах са Кандидоза. Казаха ми, че за да се излекуват трябва да приемам и антибиотик, но заради бременността сега няма как да стане и затова само вагинално Гино-Певарил.
Някоя да се е сблъсквала с такъв проблем?

С първата бременност всеки месец си слагах Гино-Певарил. След лечението 1-2 седмици добре и пак се появяваше това течение. Лекарката ми каза, че е нормално и при много бременни се получва. След като родих нямаше и следа от него.

# 533
Момичета, някой да приема витамини pregnacare+ омега 3, понеже аз от 2 дни явно с натрупване на утрогестана се чувствам ужасно - гадене, отпадналост, световъртеж и не се храня пълноценно реших да ги купя ( знам че може вагинално утрогестана, но вмомента слагам макмирор за бактерията и ще страдам поне още 10 дни от оралния утрогестан)
Аз си ги купих вчера, Pregnacare MAX, но не съм започнала още да ги пия. Иначе и аз си продължвам с гаденето, повръщане по различно време на деня, умора...

# 534
Здравейте, момичета. Преди повече от две седмици имах прокървяване и започнах Утрогестан и но шпа през устата , но бях много зле и ги преминах на вагинално 2х2. От известно време почти всеки ден си повръщам все следобедни или вечерни часове. Кафявото течение ми беше изчезнало. До сега не ми се беше случвало два пъти на ден, но вчера се случи към 16:30ч. и след това точно като си лягах в 00ч. , но при напъна да повърна леко ме преряза долу и ми зацапа кафяво. Сега имам светло кафяво е, не е ярка кръв и не мирише на кръв , изтича заедно с хапчето. Сега нямам боли, беше моментно при напъна. Чудех се дали да звъня на АГ или да не изпадам в паника излишно, според вас.

# 535
Здравейте, предполагам че за всички ни вече наближава първата фетална морфология и се чудех в кой точно ден сте решили да я правите. На теория прегледът се прави от 11+0 до 13+6 гс. Аз планирам да отида още в 11 навършена седмица и се надявам да е достатъчно развит ембрионът, за да се направят необходимите замервания. Евентуално в същия ден мисля да дам кръв за БХС, а в 13 седмица, към края на срока за първа фетална, да отида при още един специалист да види и замери бебчето. Мислите ли че това е добър план, или стават прекалено много ненужни прегледи?

# 536
Здравейте и от мен ! Минах и аз преглед днес , записа ме вече на женска консултация. Тегло, обиколка на корема , пусна ми микробиология и цитонамазка и доста кръвни и урина , но тях ще ги направя друг ден сутринта на гладно. Прегледа ме пак с вагинален ехограф , последно каза ,че така и така взимаше материал за изследванията. Дуфастона каза да го пия до 12 седмица. Аз пия pregnatcare max, имам замайване , гадене и понякога липса на апетит , имам и по-добри дни , но не мисля ,че е от витамините , това са си нормални признаци на бременността. С бебчето всичко е наред , пораснало е . На 29 съм на фетална , нямам търпение вечее ❤️🙏
Официалния ми термин е 12.12 , purple peanut, май на първата страница беше друг , моля да го поправиш и благодаря предварително ❤️

# 537
Много се радвам като казвате хубави новини .Дано все да са такива . 🤗
   Irki ,според мен е безсмислено . Ти си в диапазона за изследването и според няма смисъл от повече .Аз си записах час точно като влизам в 12 г.с. Така се падна да ми е удобно на мен и ММ ,а и да има свободен час доктора .
    Nikoletaaaa,аз бих звъннала или дори посетила кабинет .

# 538
Моята фетална се пада да е когато съм в 12 седмици и 1 ден. И според мен е безмислено 2 пъти да ходиш , излишно разхождане и даване на пари .

# 539
  • София
Irki, със сина ми бях в 11+3 дни и се виждаше супер и направиха всички замервания. Ако си с редовна овулация би трябвало да няма проблем, но аз бих заложила на по-сигурно и 11+3-4 дни е по-добре

Общи условия

Активация на акаунт