ДЕКЕМВРИ още е далече, а мама носи мъничко човече - ТЕМА 3 (2023)

• 35 772
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Здравейте момичета, как сте

Аз след вчерашния преглед и радостта, че всичко е наред с бобчето вече мисля  за РФМ, БХС и пренатестове.

Прочетох темата от начало като някоя ученичка и разбрах, че се правят изследванията в следния ред :
1. ФМ
2.БХС
3. Пренатест (мисля на ВИЖЪН)

Правилно ли съм разбрала, освен това на едно място ли се прави ФМ и БХС?
Гледам сайта на клиника Оскар и се чудя:
"Специализиран срининг 1-ви триместър (11 – 13+6 г.с.)
Включва:

Едноплодна бременност – Лекар специалист ФМ – (ехографски преглед морфология – 120 лв., биохимия 1-ви триместър – 50 лв.)- 170.00 лв."

Ще съм благодарна за мнение, искам днес да се обадя.

# 631
  • София
tedysworld Пренатеста ( Вижън) е пръв по редицата, щото се пуска още от 10та седмица. Да, в Оскар явно е на едно място, можеш тези 50лв да ги спестиш като направиш в МД БХС, но ако не ти се занимава, на едно място в Оскар.

# 632
  • София
Мацето много благодаря Flowers Hibiscus, сърце не трае и се обадих в клиниката-запазих час за 05.06.

Сега почна чуденето за пренатеста - мислех си за базовия пакет на Vision, който е 1150 лв. Сега се замислих,
на 40 години съм, имам загуба миналата година в 8г.с, нямаме обременености в семейството, дали да не пусна
Visison+ , 1580 лв.

И там ли трябва по рано да се обадя, ох ще го мисля, че са сериозни сумите.

# 633
Включвам се да се похваля, че снощи за първи път и то доста убедително усетих бебето как се движи, дори и с ръка го усетих. Blush В 9 седмица и 3 дни съм. Но също така снощи преживях голям стрес и страх, защото освен движението усетих и втвърдяване/стопчване на корема, което със сигурност бяха контракции, доста на често Disappointed Relieved Не можах да се успокоя дълго време, дори имах и пронизвания ниско долу… пийнах ношпа, макар че вече бях пила вечерта. Вече си мислех, дали да не ходим до спешното, но някак се успокоих и съм заспала след 2:00 часа. Днес се чувствам по-добре, но доста се притесних тази нощ.

Относно животните, и ние имаме един черен кастриран котарак, който дойде в нашия дом малко след второто дете Grinning та след третото дете ще сме голяма джунгла вкъщи. Но на този етап не мислим да го махаме Blush

# 634
Здравейте момичета, как сте

Аз след вчерашния преглед и радостта, че всичко е наред с бобчето вече мисля  за РФМ, БХС и пренатестове.

Прочетох темата от начало като някоя ученичка и разбрах, че се правят изследванията в следния ред :
1. ФМ
2.БХС
3. Пренатест (мисля на ВИЖЪН)

Правилно ли съм разбрала, освен това на едно място ли се прави ФМ и БХС?
Гледам сайта на клиника Оскар и се чудя:
"Специализиран срининг 1-ви триместър (11 – 13+6 г.с.)
Включва:

Едноплодна бременност – Лекар специалист ФМ – (ехографски преглед морфология – 120 лв., биохимия 1-ви триместър – 50 лв.)- 170.00 лв."

Ще съм благодарна за мнение, искам днес да се обадя.

Здравейте, аз ще правя ФМ и БХС на 2 места, отделно първо ме записаха за БХС - 48лв., а после ще ми е ФМ - 160лв.

# 635
Мацето много благодаря Flowers Hibiscus, сърце не трае и се обадих в клиниката-запазих час за 05.06.

Сега почна чуденето за пренатеста - мислех си за базовия пакет на Vision, който е 1150 лв. Сега се замислих,
на 40 години съм, имам загуба миналата година в 8г.с, нямаме обременености в семейството, дали да не пусна
Visison+ , 1580 лв.

И там ли трябва по рано да се обадя, ох ще го мисля, че са сериозни сумите.
И аз съм в подобна ситуация - 40г, без известни фамилни обременености, без предишни бременности/деца.
На предишния преглед пропуснах да питам за този пренатест, а следващия е когато ще съм в 10+4 г.с. Ако трябва предварително да запазвам пренатест, може би още отсега?
БХС и ФМ са ми за 14 юни, когато съм 12 г.с
Мислех за базов пакет, но виждам, че повечето са с +. Много се обърках вече.

# 636
  • София
tedysworld да звънни за час, но има свободни, 3 мин работа е не е драма. Ние имамe 4 загуби, перфектен кариотип, ама искам да съм 100% сигурна че всичко е наред, за това и пуснах ALL

# 637
  • София
Аз имам прекрасна тигрова котана, на близо 10 г, спи ми в краката и е мн привързана към мен, за нищо на света не бих я махнала. Изследвала съм се за алергия към котешки косми, нямам. Тоалетната й чистя с маска и ръкавици.
Може да се издледвам и за токсикоплсзмоза, но нямам признаци за такова нещо.
Мацето, както винаги изчерпателна информация за БХС 🤓

# 638
Аз до вчерашният преглед си мислех, че БХС и фетална морфология вървят заедно. На прегледа при гинеколожката, която ме следи ми каза, че доктора при който ще ходя на фетална не прави БХС и ще трябва да отида в друг град за скрининга. Проблема е че чух че се взима кръв на гладно, а аз ще пътувам до един град първо за феталната, после явно и за скрининга до друг град. Знаете ли така ли е?

# 639
  • София
Аз до вчерашният преглед си мислех, че БХС и фетална морфология вървят заедно. На прегледа при гинеколожката, която ме следи ми каза, че доктора при който ще ходя на фетална не прави БХС и ще трябва да отида в друг град за скрининга. Проблема е че чух че се взима кръв на гладно, а аз ще пътувам до един град първо за феталната, после явно и за скрининга до друг град. Знаете ли така ли е?

Екси пускам отново линка https://genetika.maichindom.com/%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%86% … 0%B8%D0%BD%D0%B3/

- НЕ Е необходимо кръвната проба да се взема на гладно.

# 640
Момичета, споделете някоя хитринка, с която борите умората. Аз се чувствам мноооого изморена, дори и да спя, после пак съм изморена. Има ли нещо, което ви зарежда. Мислех си за бърз душ или някаква свежа напитка, знам ли… Трябва да измисля нещо и да се справям в такива бавни и лениви моменти🫠🫠🫠🫠

# 641
Eksi, на мен дори ми казаха, че е препоръчително да НЕ Е на гладно.

# 642
Здравейте, момичета. Сутринта ходих да си пусна изследвания за рубеола. Пуснах си само дали в момента съм болна. Но сега ми се обади личния и каза, че трябвало да си пусна и двете и за антитела и за текуща инфекция и след 20 дни пак за антитела ,за  да се види има ли увеличение . Аз си мислех, че и едното само е достатъчно, но явно не е… остава да се надявам, че всичко е наред .

# 643
  • Бургас
Момичетата които ще пускате пренателен тест, ще пропуснете БХС нали? Направо на първата фетална с добри резултати от пренаталния.
БХС дава и друго инфо освен това, което го има и в пренаталните. Дава инфо за риск от прееклампсия, от риск за ретардация на плода, както и риск за преждевременно раждане, така че не го изпускайте Simple Smile

Аз вчера ходих до Синево да разпитам за Veragene пренаталния. В началото се бях насочила към него по препоръки и на мои приятелки и заради цената, после репро докторът ми от Афродита ми препоръча Vision (все пак той там работи, не съм и очаквала да ми препоръча друго), но като сравнявам какво включват, то vision ми идва 2 пъти по-скъпо, а и veragene има и оценка за 100 моногенни заболявания, което е голям плюс. В крайна сметка, след вчерашния ми разговор с лекаря в Синево мисля май него да направя. Пък и ще спестя някой лев за друга покупка Simple Smile Че след 4 инвитро опита и хиляди изследвания в джобчетата ни вече дрънкат само семки и бонбонки, без стотинки Sad

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 15:47 от *Таничка* МГ 2/5

# 644
Момичета, по изчисленията ми съм в 8+2, но според лекаря и видеозона съм 7+2, това нормално ли е и дали ще се нормализира? Имали ли сте такава ситуация и как е било при вас?

Общи условия

Активация на акаунт