АС и други романтични К-драми - тема 2

• 21 615
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
  • Варненска клюкарка
Тези дни ЮК парламент е приел закона за записването на рождената дата по западен модел и повече разминавания с 1-2 години във възрастта няма да има.

Проф, помня го този момент голямата сестра трябваше да навреди сериозно на малката, но не можа, кръвта проговори там. Помня и че истинския внук на бабата Йонг Те Йонг беше вегетиращ след като май братовчед му се беше опитал да го убие, но наистина са ми много откъслечни спомените. Тя Рори сигурно вече е на път към финала и ще подсказва. Не знам как да го определя точно усещането ми, но нещо двете момичета не са ми много приятни, ролите им ли, те ли, но за пореден път история в която мъжките образи са в пъти по-забавни и интересни.

Рори, ако може дай ми пълното заглавие на БГ и на английски на сериала с Минка и момчетата, че пропуснах да го запазя и ще трябва да чета назад а последните дни писахме повечко, или ако ти е по-лесно направо линка, където си го гледала. Подготвям списъка със заглавия които да пратя на Профа за попълване на списъка на първа страница.
А после ще трябва с Марги да видим и музиката от сериалите, да попълним колекцията....Страхотен е този списък! Жалко че не може да се пусне като плейлист да тръгват сами, но е толкова релаксираща и приятна музиката от сериалите им! И не само, К-попа завладява света, само при нас се бави, но има напредък, преди 2 седмици в петък си бях вкъщи и докато правех нещо чух едно кратко  интро при Гала, озвучаваха с БТС.

# 556
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Ние все се движим със закъснение. Около мен много хора се изненадват, когато разберат какво слушам. Някои с приятно почитание и възхищение, други с леко снизхождение. Досега не съм нацелвала неутрално приемащи. Не съм нацелвала и неизненадани. Не толкова заради самата музика, а заради възрастта ми Mr. Green.
Белл, може да се направи плейлиста в профил в Ютюб, но аз специално нямам нерви да направя такава в моя. От месеци обмислям за мен да си направя, с мои предпочитани заглавия, и все не се решавам да я подхвана.

Законът не е от сега, но сега е влязъл в сила. Още преди месеци излезе информация, че Корея прекратява официалното използване на т.нар. корейска възраст и остава само наричаната от тях международна. Аз бих я нарекла нормална, действителна и др. подобни епитети. Joy Всъщност така някои корейци за един ден се подмладиха с 2 години.

# 557
Сериалът на Минка и Пак Ю Чон
Скандал в Сонгюнгване Sungkyunkwan Scandal, бг суб
https://www.vbox7.com/play:ee077b6c?p=playlist&id=1425993#
Сериалът вече е в списъка ми с любими сериали. Музиката ми харесва, а Минка химичи с всички подред - любим, приятели, учител, брат, крал, враг, бъдещ свекър.

Белл, Принцът ще си го гледам по лейдито. Много е смешен засега и Пак Ю Чон е новия ми любимец, но сериала не ме хванал така че да нямам търпение и да го гледам със субтитри. Обаче гледах последна серия, защото 2 в 1 писа, че там се разбира какво е станало в миналото. Само не разбрах финала в съвременността. В 1а серия братовчеда без да иска бутна съвременната версия на принца от яхта, но съвсем умишлено го остави да умре. До 3та серия вкл. няма признаци да е жив, но на финала в последна серия се появява. Обаче пък с главната си разменят реплики, които ме карат да мисля, че това е пак принца. Девойката е много сладка като строява 4та и ги учи да живеят в 21 век, но нито тя, нито сестра й като принцесата в миналото стоят добре в контекста на романтична двойка до Пак Ю Чон. Може би защото още съм под впечатлението на химията му с Минка, но с тези двете изобщо не си отива.

Профче, защо някои са се подмладили с 2г. Нали за всички отпада годината, която им е добавена в първата им нова година преди първия им рожден ден?

# 558
Сред тези които вече са минали по Лейдито и от ваши преразкази помня, че доста забавен  ми се стори Смъртоносна изневяра. Както са започнали да редуват премиера и повторение дано и до него да стигнат.
Днес прочетох във фейса, че по Bulgaria ON AIR в неделя започва някакъв японски сериал - Най-голямата сестра. Рори, по същата е възможно да са давали и корейско - понеже веднъж попита дали сме засичали по някоя друга тв освен по БТВ Лейди.

Бел, идеята за плейлиста е хубава, не се бях замисляла ама аз и отдавна не съм ползвала профила си в Ютюб по предназначение. Не знам споделяла ли съм веднъж как ме насметоха в коментарите , че съм си присвоила чуждо видео 🤣 А аз просто го бях качила с променено заглавие в моя профил, за да не го затрият и да се намира все пак в нета...

Скрит текст:
Оправихте ми настроението като продължавате оттам докъдето си бяхме стигнали 🌻 Кучетата си лаят, керванът си върви... Пък аз нали не обичам и не съм от тия дето се бъркат в хорските работи 😆идвах с намерението да попитам докога така някой ще си води форумни битки без другите да имат ни най-малка представа за това. И що за мазохизъм е да си причиняваш нещо, което твърдиш, че не понасяш с единствената цел да раздаваш справедливост и като цяло да се вкарваш в драма без реално да има такава?! Откога да се изказва мнение, да се правят съпоставки в спойлер при това и без да се подклажда напрежение се счита за нарушение?! Ах 👻
 Не е лошо да живееш в настоящето и да се наслаждаваш на нещо без да ти дреме за хорското мнение. С най-добри чувства го казвам.

# 559
Профче, защо някои са се подмладили с 2г. Нали за всички отпада годината, която им е добавена в първата им нова година преди първия им рожден ден?
Защото според корейската възраст бебе, родено на 29 декември, автоматично си получава 1 година, но при настъпването на Лунната Нова година (която обикновено се пада края на януари до средата на февруари) то навършва 2 години, въпреки че по западните стандарти всъщност да е на няколко седмици. Затова се получава понякога корейците да са с 1 или дори 2 години по-големи от реалната им възраст. Сега, това като отпада, "бебетата" родени в края на годината на практика се подмладяват с 2 години.

Споделям напълно, че между покривния принц и двете му принцеси няма химия. И аз не мога да си го обясня защо е така, но е факт. Главната героиня е доста безлична, абсурд е да ѝ запомня физиономията и да я отлича. Лошата обратно, има доста запомнящи се и характерни черти, но те пък ми се струват прекалено остри за малко пухкавата физиономия на принца. Според мен кастинг екипът не е направил най-добрия подбор, но може и да не му е дадено да го направи. В този бранш понякога надделяват други критерии, които не са в полза на крайния продукт. Но пък в конкретния случай и крайният продукт не цели друго, освен телевизионно забавление. Като се сетя какви малоумни телевизионни забавления вървят по света, и особено у нас Grinning, Принц на покрива си е приятен сериал за неангажиращо разпускане вечерно време. Може да мине и без химията.

Марги, Hands Plus1
Поумняването е труден процес, а в някои случаи невъзможен.

# 560
Обаче покривния принц с момчето Минка е съвсем друга работа.

Не знам дали нататък ще има някаква стабилна история, но за изминалите 3 серии единствено ми стана любопитен крими случая с принцесата и след 1а изгледах 20та серия и смятах да приключа с този сериал. Обаче във 2а серия почти през цялото време се смях, на моменти с глас и така реших от понеделник до петък в 19.30 да се забавлявам с гостите от миналото. Девойката става за надзирател в детска градина, вероятно с друг партньор ще изглежда добре на екран и в романтични сцени, но в точно този сериал се надявам романтиката да е в минимални дози.

Оле, бебе на седмици да се води две годишно. Кой ли малоумен крал е въвел подобна дивотия.

# 561
  • Варненска клюкарка
Сериалът на Минка и Пак Ю Чон
Скандал в Сонгюнгване Sungkyunkwan Scandal, бг суб
https://www.vbox7.com/play:ee077b6c?p=playlist&id=1425993#
Рори, този път го запазвам да не се налага да го търся. Само да си догледам сериала и ще помогна на Профа със заглавията.

Марги, за плей листа в ЮТ аз нямам пък акаунт, ще трябва и това да правя. Не случайно споменавам няколко пъти, че когато ти сложи едното видео зад кадър от ТГ с репетицията на любовната сцена трябваше да я разцъкам от телефона, защото на компа ми поиска да си вляза в акаунта и да потвърдя възраст.  Впрочем, като търсех назад в темата някои от нещата за новата тема, попаднах пак на същия линк,  отново се опитах да го оворя и пише че е от ДВД разпространението. За другото да,  както ги карат по ред - АС който в момента върви като уикенд сериал, след него започна ТГ , последва една премиера и  Принца, може би идва и Смъртоносна изневяра, който тръгна след него. Освен ако не разредят с някоя нова премиера.

Химията е радкост дори и за К-сериалите, та и в Принц на покрива  са ударили на камък с главната, дето наистина е съвсем безлична....За Принца е ясно,  предвид че идва от миналото че предстоят комични ситуации, но не е някой от К-шедьоврите. Подобно нещо което съм гледала е "Дошли от миналото" беше луда френска комедия на която сме се смяли цялото семейство. В главната роля на великия херцог беше Жан Рено, а после направиха американска версия пак с него като ГГ, но не ми хареса. Горе долу идеята и в Принц на покрива е същата - някакви хора + антураж попадат напред във времето и оцеляват там както могат, предимно в комични ситуации, докато търсят как да оправят нещата,  които са им се случили в тяхното време и да предотвратят нещастия в бъдещето. Във френкската пак имаше проблем с годеницата и отивайки в бъдещето херцогът попадна на своя замък,  превърнат в бутиков хотел, а собственичката му беше съпруга на зъболекар и потомка на херцога (пра пра пра пра...пра внучка) и копие на херцогинята му и така разбра че все пак се е оженил за госденицата си в миналото и са създали поколение....Не съм търсила инфо щото и не ме интересува особено, но не бих се учудила подобно на американците и корейците да са купили правата от французите. Препоръчвам френската версия на Дошли от миналото, ох само не съм сигурна това ли беше френското заглавие, смяла съм се със сълзи.

За рождените дати е доста объркано... Примерно едно дете родено в края на годината, автоматично се брои за едногодишно. Бебето на семейство Джин-Бин което сега е на 7 месеца, сънародниците му добавят 1 година с раждането му + още една от 01.01. 2023 т.е. след НГ, нищо че реално първия му РД  е чак в края на годината, но някои от сънародниците му го смятат за 2,7 годишно, а то  си е само на 7 месеца. Общо взето броят  възрастта на човек от зачатието му т.е. 9 месеца, които закръглят на година и добавят още една веднага след НГ, или беше след лунната НГ. Затова сега след влизането на закона в сила някои ще "олекнат" с 2 години, други не, защото броят годините си само по  международната система. Не им познавам пенсионно-осигурителната система, ама представяте ли си там стажове, възраст за пенсиониране  и прочие каква каша става....Joy Мисля че са по японския модел със самоосигуряването и кой колкото събере в своя фонд, но не съм сигурна.

Аз нямам намерение да воювам за глупости с никого,
Скрит текст:
имам много по-важни неща за които да мисля. Казвам си мнението и се чудя как реално можем да направим съпоставка. По правилата съм, правя го в скрит текст, не се чудя как този и онзи могат да харесват нещо, или да не го харесват, изказвам само моето лично мнение и вкус като жена, как един човек който беше толкова красив, може да се докара до тук - подобно на поговорката "това,  което сам си направиш, цяло село не може да ти го причини"... Любимци нямам, някои ги харесвам повече от други, войни за никого от актьорите не бих водила. Жалко за тези които не могат да го разберат и приемат нещата лично.

ПП Аз докато се изкажа Профа е обяснила за възрастта, но нявма да го трия.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 19:29 от Беллора

# 562
Благодаря, че не си го изтрила, че да мога да се "включа" в разговора.
Ето синтезирано в една статия най-същественото покрай досегашната възрастова система в Корея -
https://webcafe.bg/svyat/zakonat-koyto-podmladi-koreytsite-s-edna-godina.html

Покрай това за възрастта, попаднах на други материали (като тръгне човек по верижката, край няма Laughing), които да ви споделя. Може да не са пресни, но са интересни.
Най-напред предполагам Белл и Марги ще бъдат заинтригувани от това - https://webcafe.bg/svyat/podrivnata-diplomatsiya-na-yuzhna-korey … op-i-seriali.html
Като за Крисс и Рори е това - https://webcafe.bg/seriali/koreyskite-rialiti-shouta-tova-li-e-s … to-v-netflix.html
Всъщност всичко е за всички ни, макар да знам, че ИВ, 2в1, Роца, (дано не пропуснах някого), са далеч напред с материала преди нас.
Нищо от това не е нито чак ново, нито изненадващо за всички, които пишем тук, но аз обичам да чета добре систематизирани кратки материали, (почиващи на факти, а не на фенски измишльотини), даващи светлина накъде вървят тенденциите. Така се чувствам обогатена и с разширен кръгозор.

Спестих ви к-попа и BTS. Joy Joy

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 18:23 от profi_1

# 563
Профче, сложила си един и същи линк на 2 и 3 място. Може ли за Крис и Рори да сложиш правилния линк. Другите два вече прочетох. Благодаря!

# 564
Нещо съм объркала и загубила линка, а верижката не ми дава "назад". Толкова много материали изчетох, че вече не се сещам какво бях харесала за теб. Бях го свързала с някакво твое питане. Освен да се върна назад по постовете дано се сетя какво е било и да го намеря пак.
Иначе в предния пост изтрих дублираното.
Дотогава за компенсация ето нещо друго любопитно - https://webcafe.bg/svyat/zashto-zonite-bez-detsa-sa-tolkova-popu … most-v-sveta.html (ха-ха Joy представих си как отивам някъде с ММ и него не го пускат Stuck Out Tongue Winking Eye ... възрастово  rotfImbo )
и това - https://webcafe.bg/svyat/14-chasov-raboten-den-reformata-koyato- … ite-koreytsi.html

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 18:35 от profi_1

# 565
Гледам Айю като Хе Су и за пореден път смятам, че е перфектна в ролята. Сетих се, че нея съм я гледала само в АС, а Хотела не можах да харесам и да го гледам. Не харесах партньора й (когото обаче много харесах в негова детска роля), двамата са антихимична двойка, а Айю много кряскаше Сериите бяха много дълги и идеята макар и интересна според мен беше реализирана скучновато. Но искам да й дам шанс да ми хареса и в друга роля. Има сериал, за който Айю е много хвалена. Драма някаква с 4 истории ли беше, нещо тежко. Имам въпрос към 2 в 1, Ив и Роца. Знаете ли как се казва този сериал - на английски, български, линк към сериала с БГ превод?

# 566
Рори, сигурно питаш за мини-сериала от 4 серии "Persona" от 2019-а. Не го намерих с бг суб.
Иначе ето му първия епизод - https://www.bilibili.tv/en/video/2008475226

# 567
  • пак на Рив Гош
Рори, аз пък се сетих за друг неин сериал, но той е "пълнометражен" Joy (16 епизода), който също е с много високи оценки - My Mister (2018).
Но аз не съм го гледала (АйЮ съм я гледала само в "Аленото сърце" и в "Хотел дел Луна").

Аз пък тези дни гледах доста интересен документален филм за К-поп феномена и трънливия път на идолите (в Ютуб канала на една френско-немска телевизия).

# 568
  • Варненска клюкарка
АйЮ първа ме привлече към АС, докато групово се опитвахте и мен да вкарате в капана Joy Толкова нежно и красиво ми се видя това момиче, ДжГ го ззабелязах май към 4-та серия, но първо ме хвана тя. Някак много подходяща за тази роля, но по никакъв начин не съм почувствала че искам да я гледам другаде, докато за ДжГ беше обратното, изпитах интерес да го видя и в други проекти, в предавания, тренировки и т.н,

# 569
  • пак на Рив Гош
Аз пък в "Аленото сърце" повече харесах принцовете Joy. АйЮ е красива, но героинята й (Хе Су) ме дразнеше някъде 75% от времето. Но и "Алено сърце" не е "моят" сериал като цяло. Повече харесах "Хуаранг" (макар че и там Главната ме дразнеше Joy)

Общи условия

Активация на акаунт